Nieuw

Witte Huis over Trump’s eerdere eerbetoon aan WikiLeaks: “De president maakte een grapje”

Collage van enkele videoclips waarin Trump eerbetoon betuigt aan WikiLeaks.

Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingscampagne van 2016 kon Donald Trump WikiLeaks niet genoeg prijzen. Maar nu de grondstichter Julian Assange in de gevangenis zit, is de president niet meer zo dol op de organisatie als voorheen en volgens het Witte Huis maakte Trump tijdens de presidentiële verkiezingscampagne slechts “grapjes”.

“Ik weet niets over WikiLeaks. Het is niet mijn ding”, antwoordde president Donald Trump toen een journalist vroeg of hij nog van WikiLeaks houdt nu de oprichter Julian Assange in Groot-Brittannië wordt vastgehouden en de Verenigde Staten om zijn uitlevering heeft verzocht.

Maar tijdens de presidentiële verkiezingscampagne van de V.S. in 2016 prees Trump herhaaldelijk WikiLeaks, vooral tot betrekking van informatie die de Democraten en zijn  belangrijkste rivaal Hillary Clinton in diskrediet bracht.

– Ik hou van Wikileaks! Ik kan er niet genoeg krijgen!, scandeerde Trump tijdens het eindstadium van zijn campagne.

Sinds zijn verkiezingsoverwinning is Trump echter relatief stil geweest over WikiLeaks, terwijl zijn administratie zeer vijandig tegenover de organisatie was. Trump’s minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft bijvoorbeeld gezegd dat Wikileaks een “niet-gouvernementele en vijandige inlichtingendienst is die vaak Russische belangen behartigt”. Hij is ook van mening dat de organisatie “doet alsof het Eerste Amendement [in de Amerikaanse grondwet] hen beschermt tegen gerechtigheid” en heeft verklaard dat “we Assange en zijn collega’s niet langer de ruimte zullen geven om de vrijheid van meningsuiting tegen ons te gebruiken”.

Nu probeert het Witte Huis ook de omslag van Trump in de WikiLeaks-kwestie te verklaren.

– Het is duidelijk dat de president een grap maakte tijdens de campagne van 2016, becommentarieert de woordvoerster van het Witte Huis, Sarah Sanders, de vroegere verklaringen van Trump.

Het was in deze gevallen echter niet alleen maar “een grap” dat Trump maakte. Een MSNBC-journalist herinnerde Sanders tijdens de persconferentie eraan dat Trump tijdens de laatste maand van de campagne voor de presidentsverkiezingen alleen al 141 keer WikiLeaks heeft genoemd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8175 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Witte Huis over Trump’s eerdere eerbetoon aan WikiLeaks: “De president maakte een grapje”

 1. trebor2110 // april 15, 2019 om 22:52 //

  veel melk drinken worden je botten sterk van https://twitter.com/i/status/1112908040406274049

  Like

 2. tim pietersen // april 15, 2019 om 23:34 //

  trump is a liar . de blanke obama

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Witte Huis over Trump’s eerdere eerbetoon aan WikiLeaks: “De president maakte een grapje” – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s