Nieuw

VK: Orthodoxe Joden aangeklaagd voor het witwassen van £19 miljoen en de verkoop van namaakmedicijnen

Vijf orthodoxe joden zijn voor de rechtbank in Londen verschenen en zijn beschuldigd van verschillende strafrechtelijke aanklachten, waaronder het witwassen van geld uit de verkoop van namaak- en niet-gelicentieerde medicijnen nadat meer dan 19 miljoen pond via hun rekeningen was gepasseerd, volgens een rapport in de Daily Mail.

Volgens de krant zouden in Europese landen als Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk vervalste medicijnen zijn gekocht en vervolgens via de door de overheid gefinancierde nationale gezondheidsdienst aan het nietsvermoedende publiek zijn doorverkocht.

David Cohen, 37, Mindy Gross, 42, en Jacob Gross, 44, Edward Cohen, 65, en Maurice Gross, 37, verschenen voor hete Westminster Magistrates’ Court en werden in totaal 14 keer aangeklaagd.

David Cohen, uit Golders Green, Noord-Londen, is aangeklaagd voor het afleggen van een valse verklaring om sociale voorzieningen te verkrijgen, het niet melden van een verandering in de omstandigheden die van invloed zijn op verkrijgen van een uitkering, het verstrekken van valse informatie aan de Charity Commission en het verwerven van crimineel eigendom.

Edward Cohen, uit Stamford Hill, is belast met het verstrekken van valse verklaringen om sociale voorzieningen te verkrijgen, onjuiste informatie te verstrekken aan de Charity Commission, criminele eigendommen te verwerven en twee aanklachten van betrokkenheid bij de verwerving van crimineel eigendom.

Jacob Gross en Mindy Gross, beiden van Golders Green, en Maurice Gross, van Antwerpen, België, zijn allen belast met het verwerven van crimineel eigendom.

Jacob Gross gefotografeerd buiten Westminster Court in een ogenschijnlijk antisemitische meme-houding.

Jacob Gross wordt ook beschuldigd van betrokkenheid bij de verwerving van crimineel eigendom.

De aanklaagster, Juliana Ng, van Aziatische origine, zet: “Op zijn hoogst zegt de Kroon dat meer dan £ 19 miljoen via deze bankrekeningen van gedaagden is gegaan door de verkoop van valse receptplichtige medicijnen of namaakmedicijnen die zijn gekocht in landen als Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

Ze verwerkten het geld en stuurden het vervolgens naar fraudeurs in het buitenland. Zij hebben hun deel van het geld verkregen.”.

Alle vijf verdachten werden op borgtocht vrijgesproken voor een voorlopige hoorzitting in de Southwark Crown Court op 21 maart.

Bron:

UK: Orthodox Jews Charged with £19 million Fake Drug Ring, Money Laundering

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1110 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on VK: Orthodoxe Joden aangeklaagd voor het witwassen van £19 miljoen en de verkoop van namaakmedicijnen

  1. De geschiedenis herhaald zich. En straks weer klagen dat ze de gebeten hond zijn. Ze gaan over lijken om zich zelf te verrijken.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s