Nieuw

Trump zegt dat Israëliërs immuun moeten zijn voor vervolging door het Internationaal Strafhof

De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat Israëliërs immuun moeten zijn voor alle vervolgingen die door het Internationaal Strafhof (ICC) worden ingesteld.

Volgens een officiële verklaring van het Witte Huis, die rechtstreeks wordt toegeschreven aan Trump (“Verklaring van de President”, 12 april 2019), nam hij Israëliërs op in een “overwinnings”-verklaring nadat het ICC een verzoek om Amerikaans personeel voor acties in Afghanistan te onderzoeken had afgewezen.

“Vandaag kondigde het Internationaal Strafhof (ICC) zijn unanieme afwijzing aan van een verzoek om een onderzoek in te stellen naar Amerikaanse militairen en inlichtingenwerkers die in Afghanistan hebben gediend,” aldus de verklaring.

“Dit is een belangrijke internationale overwinning, niet alleen voor deze patriotten, maar ook voor de rechtsstaat. Wij juichen dit besluit toe en herhalen ons standpunt dat de Verenigde Staten de Amerikaanse burgers aan de hoogste juridische en ethische normen houden.

“Sinds de oprichting van het Internationaal Strafhof hebben de Verenigde Staten consequent geweigerd zich bij het Hof aan te sluiten vanwege hun brede, onverantwoordelijke aanklagersbevoegdheden, de dreiging die het vormt voor de nationale soevereiniteit van de VS en andere tekortkomingen die het hof onwettig maken.

“Elke poging om Amerikaans, Israëlisch of geallieerd personeel te vervolgen, zal worden beantwoord met een snelle en krachtige reactie”.

Er was geen directe of duidelijke reden waarom Trump het nodig achtte om Joden in zijn verklaring op te nemen, maar het Jewish Telegraphic Agency (JTA) wees erop dat dit de “tweede keer was dat de Trump regering haar gelofte om bondgenoten te beschermen tegen het hof expliciet uitbreidde met Israëliërs”.

De JTA zei dat in maart 2019, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei dat ICC-functionarissen die Amerikanen of Israëliërs vervolgen de toegang tot de Verenigde Staten zou worden ontzegd.

Het is bekend dat het Internationaal Strafhof overweegt om al dan niet in te gaan op een verzoek van de Palestijnse Autoriteit om Israëlische functionarissen te onderzoeken op oorlogsmisdaden. Net als de Verenigde Staten is Israël geen lid van de rechtbank en dus zijn zijn zijn burgers alleen vatbaar voor een rechtszaak als ze zich in landen bevinden die tot het ICC behoren, voegde de JTA eraan toe.

Bron:

Trump Says Israelis Should Be Immune from International Criminal Court Prosecution

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1107 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on Trump zegt dat Israëliërs immuun moeten zijn voor vervolging door het Internationaal Strafhof

 1. vonpuffelen // april 15, 2019 om 19:14 //

  Ik dacht eigenlijk dat het ICC er alleen voor was om democratisch gekozen presidenten die niet compatibel zijn met de globalisten uit te schakelen zoals Milosevic.
  De zionistenstrip levert zowieso niemand uit.

  Like

 2. Immuniteit bestaat niet, nu niet en nooit.
  Ieder persoon zal zich moeten verantwoorden voor zijn daden en ideen die in praktijk zijn gebracht.
  Iedereen zal zich moeten verantwoorden en nooit ontsnappen aan recht.

  Like

 3. De Joodse lobby is nog steeds heel sterk in Amerika. En in Europa hebben we nog steeds medelijden met ze. Ze vergeten alleen dat de joden alles van Hitler hebben af gekeken en verbeterd hebben in het uit roeien van mensen de laatste tijd. Maar als je de Joodse geschiedenis leest zie je een volk dat al vanaf het begin van hun bestaan bezig is geweest volkeren te onderwerpen. En dat met heel veel geweld en met goedkeuring van een niet bestaande God. Dus hou op met medelijden te hebben.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s