Nieuw

Syrische asielzoeker en ISIS-fan die van plan was om een terreuraanval uit te voeren met een bom gemaakt van zwavel, geschraapt van 17.000 lucifers, wordt veroordeeld in Denemarken

Een Syrische asielzoeker is veroordeeld voor het plannen van een terroristische aanslag in Denemarken met een zelfgemaakte zwavelbom, dat hij van meer dan 17.000 lucifers geschraapt had.

Een Deense rechtbank heeft de 32-jarige man schuldig bevonden aan ‘de voorbereiding van terrorisme’ door in Kopenhagen één of meer bommen te laten ontploffen en vervolgens de voorbijgangers met messen aan te vallen.

Op 19 november 2016 – arriveerde de man in de Deense hoofdstad vanuit Zweden, waar hij als asielzoeker in 2015 was aangekomen.

Hij was van plan om zijn medeplichtige, mede-Syrische burger Dieab Khadigah te ontmoeten, maar de 21-jarige werd door de Duitse politie opgepakt toen hij de grens naar Denemarken probeerde over te steken.

In zijn rugzak ontdekten ze 17.460 lucifers, vuurwerk, 17 batterijen, twee keukenmessen en zes walkie-talkies en andere onderdelen voor de vervaardiging van bommen.

Instructies van al-Qaeda voor het maken van een bom werden gevonden op de telefoon van de man.

Mijn missie was om de tas naar Kopenhagen te dragen en hem bij een contactpersoon op het station te laten liggen’, vertelde hij aan een Duitse rechtbank.

Khadigah werd in juli 2017 veroordeeld en veroordeeld tot zes en een half jaar in een Duitse gevangenis.

De twee worden verondersteld te zijn samengebracht via het internet door een mysterieuze tussenpersoon.

Daarvoor hoorde de rechtbank dat de 32-jarige asielzoeker actief had deelgenomen aan de Syrische burgeroorlog.

Gedurende zijn hele proces handhaafde hij zijn onschuld en verwierp hij elke loyaliteit of sympathie voor ISIS, door te zeggen dat hij uit nieuwsgierigheid films van de terroristische groepering downloadde, die de politie op zijn computer ontdekte.

Maar drie rechters en zes juryleden verwierpen zijn uitleg nadat bleek dat hij had gezocht naar en gekeken naar beelden van verschillende ISIS-executies en meerdere video’s op sociale media had geplaatst die als afscheid konden worden geïnterpreteerd.

De verdachte was in november 2016 een ISIS-sympathisant; hij was bereid om jihad te plegen en een martelaar te worden genoemd,’ aldus de rechter.

Onderzoekers ontdekten dat hij online gesprekken over het martelaarschap had geïnitieerd en dat hij op internet naar de adressen van verschillende ambassades had gezocht, die volgens de officier van justitie moeten worden opgevat als zoekopdrachten naar geschikte doelwitten.

Ze ontdekten ook dat hij op 19 november 2016 naar het centraal station van Kopenhagen was gereisd om zijn handlanger te ontmoeten om de onderdelen van de bom te bemachtigen.

Maar hij beweerde dat dit per ongeluk was en hij ging gewoon te ver gereisd was met de trein.

Naar verwachting zal hij eind mei worden veroordeeld.

Tijdens de zaak hebben bomexperts van de Deense strijdkrachten de vermeende bom getest met behulp van de handleiding van Al-Qaeda.

Zij ontdekten dat 17.000 lucifers 237 gram explosieve zwavel konden produceren – genoeg voor een kleine maar potentieel dodelijke explosie die mensen binnen een afstand van 50 meter kunnen treffen.

Bron:

ISIS-supporting Syrian asylum seeker who planned to carry out terror attack with bomb made from sulphur stripped from 17,000 matches is convicted in Denmark

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Syrische asielzoeker en ISIS-fan die van plan was om een terreuraanval uit te voeren met een bom gemaakt van zwavel, geschraapt van 17.000 lucifers, wordt veroordeeld in Denemarken

 1. templars2017 // april 15, 2019 om 13:40 //

  straks zijn er geen lucifers meer te koop zonder vergunning, dan volgen keukenmessen,daarna de vorken……..o ja haal maar alle ramen uit gebouwen, met glas scherven kunnen ook schrapnelbommen gemaakt worden en een glasscherf met een doek er rond is gevaarlijker dan een keukenmes……wat een waanzin……..

  Like

 2. Veni Vidi Foetsie // april 15, 2019 om 20:12 //

  In Frankrijk heeft er een met een paar doosjes strijkstokjes de weg naar de Notre Dame gevonden…hoe mooi is de kans om een gebouw in de fik te steken als er gebouwd word….overal spul dat kan fikken, en overal toegang via stellages…de pers hangt al aan de microfoon om te roepen dat het een werkongeval is…..net als de Bataclan een incident was, en Nice een verdwaalde chauffeur….

  Liked by 1 persoon

 3. Juist Veni, het zijn de immigranten en islamisten (=eufemisme) die de boel in de fik steken.
  Dat is terreur.
  Ook de bosbranden in Californie vorige zomer waren van illegalen afkomstig die alles wat Westers is haten.
  Zo moeilijk is dat toch niet?
  Breitbart heeft er overigens melding van gemaakt.
  De MSM is niet in staat om op eigen inzicht die link te leggen.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Syrische asielzoeker en ISIS-fan die van plan was om een terreuraanval uit te voeren met een bom gemaakt van zwavel, geschraapt van 17.000 lucifers, wordt veroordeeld in Denemarken – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s