Nieuw

Immigratie- en EU-kritische Finse partij Ware Finnen behaalt monsterzege bij verkiezingen – Salvini: “Eindelijk verandert Europa”

Ware Finnen partijleider Jussi Halla-aho. YouTube.

Op zondag werden er in Finland verkiezingen gehouden en de opkomst was in bijna 30 jaar met meer dan 72 procent nog nooit zo hoog geweest. Drie partijen eindigden rond de 17 procent, de Sociaal-Democraten, de Ware Finnen en de Nationale Coalitiepartij.

De grootste verliezer van de verkiezingen werd de Centrumpartij, die ook de laatste regering leidde, maar eerder dit voorjaar zijn ontslag aankondigde vanwege een mislukte hervorming van de gezondheidszorg. De verkiezingen blijkt een rampkeuze voor hen zijn geweest, ze verloor een volledige 18 mandaten om op 31 mandaten te belanden, meldt Yle.

De Sociaal-Democraten stijgt met zes mandaten en wordt de grootste partij met 40 mandaten. Op de hielen gevolgd door de immigratie- en EU-kritische partij Ware Finnen met 39 mandaten en de op twee na grootste partij de Nationale Coalitiepartij die 38 mandaten krijgt.

In 2017 werden de Ware Finnen getroffen door interne verdeeldheid toen de partij Jussi Halla-aho tot partijleider koos, die door sommigen binnen de partij als overmatig immigratie- en EU-kritisch werd beschouwd.

De partij bleef bij haar keuze en haar standpunten, terwijl een afgescheiden groep een nieuwe partij oprichtte, Blå framtid (Blauwe toekomst). Ondanks het feit dat de partij verdeeld was, had de Ware Finnen nog steeds een succesvolle verkiezingen, terwijl de nieuw gevormde partij slechts één procent kreeg en dus helemaal geen mandaat.

Hallo-aho becommentarieerde de verkiezingsuitslag met de verklaring dat zijn partij bereid is met iedereen samen te werken.

– Voor ons zijn de vragen belangrijk, niet de naam van mensen of partijen. De anderen zijn sceptisch geweest over de samenwerking met ons en regeringsbetrokkenheid geen doel op zich. We zijn klaar om in de oppositie te zitten, zegt Halla-aho.

Salvini is lyrisch: “Eindelijk verandert Europa’.

In de sociale media zijn velen blij over de vooruitgang van de Ware Finnen. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini feliciteerde de partij op Twitter. Hij schrijft “eindelijk verandert Europa” en “naar een Europa van gezond verstand!”.

Bron:

Sannfinländarna gjorde succéval
“Ett synnerligen exceptionellt valresultat” – SDP, Sannfinländarna och Samlingspartiet alla kring 17 procent, Centern störtdyker

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8179 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Immigratie- en EU-kritische Finse partij Ware Finnen behaalt monsterzege bij verkiezingen – Salvini: “Eindelijk verandert Europa”

  1. De overige Finse kartel partijen leggen een cordon sanitaire om de partij heen zoals ze dat succesvol met het Vlaams Blok hadden gedaan. Justitie gaat op zoek naar een simpele veroordeling voor haatzaaierij of discriminatie van een van de frontmannen van de ware Finnen. De TV en overige media gaan heel goed hun best doen om de Ware Finnen in het meest extreem rechtse en gevaarlijke xenofobe of islamofobe hoekje te plaatsen en er verandert helemaal niets.

    Over 4 jaar zien de Finnen dat er niets met hun stem is gebeurt en uber gebrainwashed stemmen ze dan massaal weer op 1 van de traditionele partijen. De Finse Rutte of Klaver bijvoorbeeld.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s