Nieuw

Christenen in Irak staan op het punt om uitgeroeid te worden – een dramatische achteruitgang in de afgelopen 16 jaar

© Samhällsnytt

Enkel in de laatste 16 jaar is de christelijke minderheid in Irak gedaald van 1,5 miljoen naar 300.000. Christenen zijn tegenwoordig de meest vervolgde religieuze groep ter wereld en de situatie verslechtert elk jaar.

Sinds de oorlog in Irak in 2003 is geweld tegen christenen uit groepen zoals Al-Qaeda en de Islamitische Staat dramatisch geëscaleerd. De bijna 2000 jaar oude aanwezigheid van christenen in Irak wordt in een razend tempo geëlimineerd.

Veel christenen hebben het niet aangedurfd om terug te keren sinds IS werd verslagen, terwijl de angst groot is voor de herrijzenis van de terroristische groepering. Degenen die niet ontsnapten toen de IS het overnam, werden gemarteld en onder doodsbedreigingen gedwongen zich tot de islam te bekeren.

– We hebben lang gehoopt op een democratisch Irak, een Irak zonder vervolging. Eerst werden we onderdrukt door Saddam, daarna door Al Qaida, daarna door de Islamitische Staat en nu door de sjiieten, zegt de katholieke priester Behnam Benoka.

Volgens Benoka intimideert en vervolgt de door de overheid gesteunde Shia-militie de christenen en maakt ze moskeeën van openbare instellingen zoals bibliotheken.

Toen de zendingsorganisatie Open Doors in januari haar jaarlijkse overzicht van de vervolging van christenen in de wereld presenteerde, bleek dat er minstens 245 miljoen christenen vervolgd worden in de 50 landen die het moeilijkst zijn om christen te zijn.

Het ergste is de situatie in Noord-Korea en Afghanistan. De lijst wordt gedomineerd door landen in het Midden-Oosten en Afrika.

– Als men de vervolgingen met een meer vergelijkt, is het breder en dieper geworden, en bovendien raast er een een storm over. De breedte is dat er meer landen worden getroffen, de diepte is dat christenen in toenemende mate worden vervolgd. En de storm op het meer is dat het geweld tegen christenen toeneemt, zegt Peter Paulsson, algemeen secretaris van Open Doors Sweden.

Bron:

Kristna i Irak på väg att utraderas – dramatisk minskning senaste 16 åren
Kristna på väg att försvinna från Irak: ”De tvingade mig att bli muslim”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8623 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Christenen in Irak staan op het punt om uitgeroeid te worden – een dramatische achteruitgang in de afgelopen 16 jaar

 1. En nog steeds neemt de Paus het niet serieus op voor de Christenen.

  Like

 2. Thxx fubar voor dat inkijkje in satans brein.

  Liked by 1 persoon

 3. Frans Gerards // april 15, 2019 om 21:19 //

  Wacht nog maar een jaar of 20 en dan zijn we in Europa op hetzelfde punt aangeland of eerder

  Like

 4. Raveltje // april 15, 2019 om 21:40 //

  F1802
  De paus doet aan verraad in China waar ze beloningen krijgen om christenen te verklikken

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s