Nieuw

Salvini leidt Italië naar confrontatiekoers

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en leider van de Lega wil van de eurosceptici in de hele EU een sterke politieke kracht maken en de Eurocraten uitdagen.

Matteo Salvini verzamelt niet alleen steeds meer aanhangers in Italië zelf, maar ook steeds meer in andere delen van de Europese Unie. Hij wordt al ondersteund door Marine Le Pen, Viktor Orban en Heinz-Christian Strache. Het Alternatief voor Duitsland zal ook vertegenwoordigd zijn in deze EU-kritische groepering, andere partijen en politici zullen waarschijnlijk volgen.

Zijn partij de “Lega”, is in de peilingen omhoog geschoten en heeft de dynamiek tussen hem en zijn coalitiepartner “Vijfsterrenbeweging” omgekeerd. Het is een coalitie die het politieke establishment in Europa bang maakt omdat ze niet gebaseerd is op de traditionele links-rechts-indeling. Het is een brede populistische beweging die zich collectief richt op de omverwerping van het corrupte, corporatistische systeem waar de meeste westerse regeringen voor staan.

Sinds de machtsovername van vorig jaar zijn er verschillende pogingen geweest om wiggen te drijven tussen deze naar verluidt onsamenhangende partijen. Ze hebben allemaal gefaald. Een van de redenen was de groeiende populariteit van Lega en Salvini.

Salvini en zijn partner in het populisme, Luigi Di Maio, zien de verkiezingen voor het Europees Parlement als een eerste grote test voor hun bestuur. En zoals het er uitziet, zullen ze het passeren, ook al zal de Lega de Vijfsterrenbeweging steunen.

Maar bovenal zal Salvini erin slagen een sterke Europese politieke kracht te vormen die in staat is het hoofd te bieden aan de huidige overweldigende Frans-Duitse as. Een as die aandringt op een verdere centralisatie van de EU en het doel nastreeft om de Unie om te vormen tot een Europese superstaat. Een doel waar de mensen in veel Europese landen tegen zijn, omdat ze weten dat dit niet voor hun eigen bestwil is, gezien de bedoelingen van de heersende politieke elite.

Salvini kan met een aantal sterke bondgenoten verspreid over het continent met een stevige confrontatie tegen Parijs, Berlijn en Brussel, erin slagen een hervorming van de politieke structuren van de EU op gang te brengen en tegelijkertijd een evenwicht te vinden met Rusland en China, in plaats van de door de transatlantic geforceerde agressie te ondersteunen.

Bron:

Salvini führt Italien auf Konfrontationskurs

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8175 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Salvini leidt Italië naar confrontatiekoers

  1. Goed bezig…

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Salvini leidt Italië naar confrontatiekoers – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s