Nieuw

Ondervoed kind bijna dood – kreeg alleen veganistisch eten

De gearresteerde ouders. Faksimil Facebook.

Het afgelopen jaar zijn verschillende gevallen van ondervoede kinderen die alleen veganistisch voedsel hebben gekregen onder de aandacht  van het Zweedse gezondheidszorgsysteem gekomen. Desondanks is het Nationaal Voedselagentschap van mening dat het niet mogelijk is om ouders te ontmoedigen om hun kinderen veganistisch voedsel te geven.

Evenwel zou men als ouder ervoor moeten zorgen dat het kind via voedingssupplementen alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Voor ouders die hun kinderen alleen een veganistisch dieet geven, is het belangrijk om dit met voedingssupplementen aan te vullen die bijvoorbeeld vitamine B12 en D bevatten.

– Het wordt ingewikkelder als je een veganistisch dieet hebt en het vereist dat je veel over voedsel weet. Hetzelfde geldt in het algemeen als men bepaalde voedingsmiddelen uitsluit, zegt Hanna Eneroth, voedingsdeskundige bij het Nationaal Voedselagentschap.

Dit was echter niet het geval in Göteborg, waar een 2-jarig meisje slechts twee uur van haar dood was verwijderd toen ze door de gezondheidsdienst werd verzorgd. In dit geval verklaarde de vader tijdens het politieverhoor dat vlees giftig is en dat het kind geen voedingssupplementen kreeg maar “zon, lachen en knuffels”.

Een dokter verklaarde dat hij zoiets nog nooit eerder in zijn beroepsleven had gezien en dat de acute medische hulp het leven van het meisje met uiterst weinig overgebleven tijd had gered.

In het politierapport beschrijft de arts het meisje als ernstig mager, bleek en ze reageerde niet op pijn toen men haar met naalden stak. De arts oordeelde dat het kind slechts twee uur van de dood was verwijderd.

Verder constateerde men dat haar slechte conditie niet om tijdelijke omstandigheden handelde, maar het gevolg was van zorg die over lange tijd was verwaarloosd. De artsen waren er ook verbaasd over hoe rustig de ouders in het ziekenhuis waren. Het zou belangrijker zijn geweest om te weten welke medicijnen en welk soort voedsel men het meisje zou moeten geven.

Dat het kind zo ondervoed is geraakt, wordt verklaard door het feit dat de ouders het contact met de autoriteiten vermeden, dit omdat de ouders “niet in het systeem geloven” en als “wereldburgers willen leven”.

Men vermeed tot de laatste keer contact met de medische zorg toen hun dochter vijf tot zes uur buiten bewustzijn was.

Op 8 maart werden de ouders gearresteerd, die beide ontkenden misdaden te hebben begaan, en begin april werd het echtpaar beschuldigd van grove nalatigheid. Volgens aanklager Ximena Bene is het een ernstig misdrijf, omdat het een bewust risico is dat de ouders hebben genomen om het meisje te voorzien van onvoldoende en eenzijdige voeding zonder de nodige supplementen.

– Het kind heeft vooral moedermelk, bruine rijst en groenten en fruit gekregen. Het is een te onvolledig veganistisch dieet, zegt Bene.

– Het is een vreselijke wereld als de dochter een ziekenhuis moet ervaren. Waarschijnlijk is er geen psycholoog in de hele wereld die dit zal tegenspreken, was de mening van de vader tijdens het politieverhoor.

Bron:

Föräldrar lät 2-åring äta näringsfattig vegankost – var två timmar från att svälta ihjäl
Undernärda barn omhändertagna – föräldrar serverade bara vegansk mat

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8179 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Ondervoed kind bijna dood – kreeg alleen veganistisch eten

 1. MGTOW91 // april 14, 2019 om 22:25 //

  Nou snap ik waarom veel Zweden zo hersendood zijn. Veganisme is werkelijk het ergste wat je je brein aan kunt doen.
  Toeval dat de linkse mentaliteit en het veganisme vaak met elkaar samengaan? Ik dacht het niet!

  Like

 2. skeeter // april 15, 2019 om 04:27 //

  Debielen horen geen kinderen te hebben.

  Like

 3. Dit zijn zulke verkeerd e berichten- het gaat om ondervoede kinderen en die zijn er van Aller lei voedingsgewoontes. Kijk maar eens naar Jinty Fell of life with beans.De laatste hebben 6 kinderen onder de 7 jaar-zelfs een drieling.Het hele gezin is veganistisch en moeder en twee zoons zelfs stevig.Mijn zoon en ik zijn veganistisch en kerngezond- ik zelfs dik (1.67cm week 82 kg:-)) Het gaat om een kind goed voeden. En dat kan uitstekend ook veganistisch, ook op budget. Laten we respect hebben voor elkaar keuzes.

  Like

 4. @Mary // april 15, 2019 om 11:36

  Dus omdat de veganisme-waanzin tot nu toe bij jullie niet tot casualties heeft geleid is dit bericht verkeerd. Denk je. Wat al aangeeft dat alleen maar konijnenvoer eten niet goed voor je hersens is. En nee, jullie marxistische hippies krijgen niet mijn respect. Al zouden jullie alleen maar gras eten.
  Daarnevens, met 1.67 82 kg op de weegschaal scoren is niet kerngezond, maar zwaarlijvig en ongezond.

  Liked by 2 people

 5. Elisabeth // april 15, 2019 om 13:00 //

  Schande, deze mensen zijn het niet waard om kinderen te krijgen. Ik als moeder vindt het een plicht om je te verdiepen in voeding, opvoeding, voorlichting, onderwijs, etc om de beste omstandigheden te creëren voor je kinderen. Ze in een zo veilige en liefdevolle omgeving te laten opgroeien, dat heb ik altijd na gestreefd. In Nederland wordt het in deze tijd bijna onmogelijk gemaakt door onze roverheid, heb mijn volwassen kinderen al geadviseerd om te immigreren mocht het tij niet keren.

  Liked by 2 people

 6. Michiel // april 15, 2019 om 13:42 //

  Bullshit article, is alleen maar anti veganistische. Man man man, iedereen heeft standaard vitamine B12 en vitamine D tekort of je nou vlees eet of niet. Volgende keer gewoon je mening uiten dan een lul verhaal op hangen voor aandacht.

  Like

 7. Oh jee, de slakropjes zijn op hun wortelteentjes getrapt.

  Liked by 3 people

 8. skeeter // april 15, 2019 om 20:17 //

  Mary // april 15, 2019 om 11:36 //
  We zijn omnivoor voor een reden, tis te hopen je man nog geen herbivoor is of je kan die bef beurt van je fur burger ook wel vergeten

  Liked by 1 persoon

 9. Die zever is ongezond ja, en hou een ‘veganist’ in de gaten, want het enige dat die willen, is uw stukje vlees laten verbieden.
  Groene, totalitaire, nazi-ideologie.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Ondervoed kind bijna dood – kreeg alleen veganistisch eten – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s