Nieuw

Nieuwe migrantendreiging in het zuidoosten: Bulgarije bereidt het leger en militie op grensbeveiliging voor

De recente incidenten aan de grenzen tussen Turkije en Griekenland alsook Griekenland en Noord-Macedonië baren ook in Bulgarije zorgen. Volgens een verslag van het radiostation NOVA waarschuwt minister van Binnenlandse Zaken Marinov voor nieuwe en toegenomen migratiebewegingen over de Balkan en kondigt hij daarom strengere veiligheidsmaatregelen aan de grenzen aan. Het leger moet ook een rol spelen. Volgens overheidsbronnen kunnen er op korte termijn tot 3000 man gemobiliseerd worden.

Bulgarije, zo verklaarde Marinov, is voor asielzoekers meestal de geprefereerde route om West-Europa te bereiken. De meeste van hen probeerden het via Noord-Macedonië en Albanië. Aangezien deze landen echter over meer controle beschikten, konden pogingen worden verwacht om de landen van bestemming via Bulgarije te bereiken.

De Bulgaarse minister van Defensie Karakatchanov onderstreept ook de vastberadenheid van zijn regering om indien nodig “snel en goed voorbereid” te zijn. Ondertussen kondigde Mareschki, vice-voorzitter van het parlement en leider van de rechtse conservatieve partij “Volya” (“Wil”), aan dat hij tot 5.000 vrijwilligers zou mobiliseren om de grens te beschermen tegen illegale overgangen. Hij kon rekenen op een goed geëngageerde en waakzame aanhang van “echte patriotten die Bulgarije waarderen”. Ze kunnen groepen van 20 tot 30 personen vormen en controleren wat er langs de grens gebeurt. Talrijke geïnteresseerden hadden zich al gemeld.

Bron:

Neue Migrantenbedrohung im Südosten: Bulgarien bereitet sich auf Grenzsicherung vor

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8175 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Nieuwe migrantendreiging in het zuidoosten: Bulgarije bereidt het leger en militie op grensbeveiliging voor

  1. Lars030 // april 14, 2019 om 19:09 //

    Dit gaat weer een hete zomer worden, 2015 revisited… Ook zonder de lokroep van Merkel.

    #EP2019 #NEXIT #GRENZENDICHT #BackToAfrica #PVV

    Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

  1. Nieuwe migrantendreiging in het zuidoosten: Bulgarije bereidt het leger en militie op grensbeveiliging voor | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s