Nieuw

Kosovo is een Europese kweekkamer voor ‘islamisten’

ter illustratie

Mooie meisjes in strakke jeans lopen door de straten van Pristina, terwijl Bundeswehr-soldaten en KFOR-troepen hun patrouilleplicht vervullen. Alles lijkt rustig en ontspannen als de muezzin weer oproept tot gebed. De hoge torens van de moskeeën, die hier in een mum van tijd na de oorlog werden gebouwd, zweven boven de stad.

Kosovo telt meer dan 800 van hen en ongeveer 240 daarvan zijn na het einde van de oorlog gebouwd. Het grootste en vriendelijkste donorland hier is Saoedi-Arabië, dat geen geld en moeite spaart om “ontwikkelingshulp” te verspreiden over de eens relatief gematigde mix van Balkan-moslims. In de moskeeën wordt bijna zonder uitzondering de conservatieve ideologie van het wahabisme onderwezen. Chadors, hoofddoeken en pluizenbaarden zijn nu in de mode en delen de straten met de jonge, meer westerse jongeren die zich richten op Europa en het secularisme. Maar één ding is zeker: de islamisering vordert. Van de 2 miljoen inwoners van Kosovo zijn er ongeveer 360 aantoonbaar toegetreden tot de IS, en de terroristen uit Duisburg, wier aanval werd voorkomen, komen ook uit Kosovo.

Volgens een onderzoek van het Kosovaarse Instituut voor Beleidsonderzoek en Ontwikkeling (KIPRED), definieert 32% van de Kosovaren zich vandaag (vanaf 2016) al als “voornamelijk moslim”, terwijl de nationale identiteit wordt teruggedrongen. Dit is een toename en de invloed van Turkije en de Golfstaten wordt ook weerspiegeld in de hoeveelheid producten die op de Kosovaarse markten worden aangeboden. Halal is trendy, net als witte kleding en een strakke tanktop. Het Amerikaanse kapitalisme vormt de jeugd net zo veel als Mekka dat lijkt te doen. Het resultaat is een mix van neo-vrome moslims en mensen die zichzelf verliezen in feesten, drugs en alcohol en vervolgens het land verlaten omdat er weinig kans is op sociale vooruitgang. Hoge jeugdwerkloosheid en lage lonen zorgen ervoor dat veel goed opgeleide burgers naar West-Europa emigreren (vooral Duitsland en het VK).

19 jaar geleden begroetten de moslims van de Balkan de Amerikanen nog als bevrijders. Tegenwoordig heeft de salafistische ideologie hun hoofden doorweekt, waardoor tienduizenden van hen opnieuw hun intrede hebben gedaan in strikt religieuze gemeenschappen die zich als brandstof in een droge kruitopslag kunnen gedragen. De onopgeloste conflicten in de Balkan zijn alleen maar bevroren en als de KFOR-troepen en EU-troepen zich op een dag terugtrekken, is een nieuwe escalatie zeer waarschijnlijk. Ondertussen strekt Turkije zijn arm uit naar Europa en droomt van herovering door middel van diplomatie, terwijl het tegelijkertijd gigantische moskeeën en bouwprojecten financiert. Het doel is om zich in te kopen in de harten van de moslims in de Balkan en de hereniging van de voormalige Ottomaanse regio’s mogelijk te maken. Erdogan maakt geen geheim van deze droom: “We behoren allemaal tot een gemeenschappelijke geschiedenis, cultuur en beschaving. [….] “Vergeet niet dat Turkije Kosovo is en Kosovo is Turkije”.

Ankara financiert uitwisselingsprogramma’s voor studenten, schoolreizen, de bouw van moskeeën en vastgoedprojecten. De Albanezen en Kosovaren worden ook te allen tijde ondersteund door militaire adviseurs, nog steeds onder de paraplu van de NAVO. Maar het zou dom en naïef zijn om te denken dat Turkije een goede vriend is van het Atlantisch Pact. De fundamentele moslims, het revolutionaire islamisme, wordt steeds sterker op de Balkan en staat daarmee aan de poorten van Midden-Europa.

Bron:

Der Kosovo ist eine europäische Brutkammer für Islamisten

‘islamisten’ in de titel staat tussen haakjes omdat er maar één islam is, er bestaat niet zoiets als islamisme. Dat woord wordt alleen gebruikt door mensen die daarmee de islam vrij willen pleiten zoals Afshin Ellian.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Kosovo is een Europese kweekkamer voor ‘islamisten’

 1. Jack vanderVeen // april 14, 2019 om 22:15 //

  Met zulke verhalen houdt men Bosnie-Herrzegovina goed buiten schot. İk weet even niet wie de meest druk bezette kraamkamer van Islamisten is van Europa. İedereen kan vrij en zonder visum inreizen en daarna lwestie van wachten of de bergweg nemen naar Europa. Maar de weg naar Europa zal eenvoudig zijn. Intussen kan men zich opwarmen en tegoed doen aan de islamitische oorlogsmaterie om elkaar goed op te fokken. Oh ja en ook in B-H is het heel eenvoudig om aan vuurtuig te komen, zowel materieel als materiaal.

  Like

 2. antiislamnu // april 15, 2019 om 00:58 //

  K kijk dit maar ff zo verschrikkelijk gaat het worden

  Like

 3. Tja klote europa en klote amerika die zieke landen bombarderen Serviers-CHRISTEN en maken problemen voor heel de europa door erkenning van die IS land en dan nog zonder toestemming van UN ZIEKE POLITIEK maat PDe GOD PUTIN gaat wel merkel en haar zieke volgers wel leren

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Kosovo is een Europese kweekkamer voor ‘islamisten’ – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s