Nieuw

18 Joodse groepen dringen er bij het Congres op aan om een wetsvoorstel goed te keuren dat een einde maakt aan de moslimban van Trump

Capitol, Pixabay

Achttien joodse organisaties riepen het Congres op een wetsvoorstel te steunen om een ​​eind te maken aan het uitvoerend bevel van president Donald Trump dat burgers van bepaalde overwegend islamitische landen verbiedt in te reizen.

Op woensdag introduceerden Sen. Chris Coons (D) en Rep. Judy Chu (D) wetsvoorstellen in respectievelijk de Senaat en het Huis om drie versies van het reisverbod van de president in te trekken. De huidige versie plaatst toegangsbeperkingen voor burgers van Iran, Libië, Noord-Korea, Syrië, Venezuela, Somalië en Jemen.

HIAS, een voorstander van immigranten en een hulpgroep die voorheen bekend stond als de Hebreeuwse Immigrant Aid Society, organiseerde de brief die woensdag naar leden van het Congres was gestuurd.

“We staan ​​solidair met onze moslimburen en ter ondersteuning van vluchtelingen en asielzoekers uit de hele wereld”, luidt de brief. “Als Amerikaanse joden zijn we trots op de nalatenschap van ons land als een plek die mensen verwelkomt die gedwongen zijn hun thuisland te ontvluchten op zoek naar veiligheid.”

Onder de ondertekenaars zijn officiële groepen die de hervormde, conservatieve en reconstructieve joodse denominaties vertegenwoordigen en de orthodoxe organisatie voor sociale rechtvaardigheid Uri L’Tzedek. American Jewish World Service, de Anti-Defamation League, J Street en de National Council of Jewish Women ondertekenden ook.

Vorig jaar bevestigde het Hooggerechtshof het uitvoerende bevel van Trump om een reisverbod uit te vaardigen vanuit verschillende moslimmeerderheidslanden, een besluit dat werd bekritiseerd door grote joodse organisaties. Trump had al twee keer eerder soortgelijke verboden uitgevaardigd, maar deze werden geblokkeerd door lagere rechtbanken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1118 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

10 Comments on 18 Joodse groepen dringen er bij het Congres op aan om een wetsvoorstel goed te keuren dat een einde maakt aan de moslimban van Trump

 1. andreanovits // april 13, 2019 om 11:26 //

  en dan staan de joden weer versteld dat de bevolking dat niet meer slikt en er terug jodenhaat komt ik hoor overal stemmen opkomen van mensen die vroeger pro Israel waren nu zeggen wat is dat altijd met die joden die zich overal met die inmenging in de binnenladse zaken van allerlei landen Zweden,Oostenrijk,Denenmarken,Hongarije,Duitsland,zelfs hier met de carnaval in Aalst,Nederland enz ,enz met nog uitstekers van de bemoeienissen in Europa van Georges Soros ,Rodhschilt en andere joodse bankiers.ze zijn terug hun eigen graf aan het graven

  Like

 2. Fransdo // april 13, 2019 om 14:27 //

  Oeps, wacht even. Ik begrijp het niet. In de eerste plaats, Moslims hebben een hekel aan vrouwen, homo’s, ongelovigen en …….. Joden. Hoe logisch is het dan om als Joodse organisatie een dergelijk voorstel in te dienen? Zijn Joden een beetje sado-masochistisch of hebben ze gewoon een hekel aan zich zelf?

  In de tweede plaats, zij presenteren zich niet als groep Amerikaanse staatsburgers maar als Joden, dan heb ik zoiets van dat als je je dan toch als Jood presenteert bemoei je dan alleen met Joodse zaken en niet met Amerikaanse zaken.

  In de derde plaats “We staan ​​solidair met onze moslimburen en ter ondersteuning van vluchtelingen en asielzoekers uit de hele wereld” en voorts ‘Als Amerikaanse joden zijn we trots op de nalatenschap van ons land als een plek die mensen verwelkomt die gedwongen zijn hun thuisland te ontvluchten op zoek naar veiligheid.” Wacht even, hier gaat wat mis. Ik heb er al knap moeite mee als je ‘vluchtelingen’, quod non, helemaal uit het midden-oosten als vluchteling verwelkomt een halve aardbol van het midden-oosten vandaan. Ik krijg het echter nog moeilijker als je spreekt over verwelkomen terwijl een betere term in het geval van échte vluchtelingen de term ‘tijdelijk opvangen’ zou zijn. Maar ik val helemaal van mijn stoel als je de term ‘asielzoekers’ in één adem noemt met mensen die hun thuisland ontvluchten op zoek naar veiligheid. Asielzoekers ontvluchten hun land namelijk niet op zoek naar veiligheid maar op zoek naar een luxe bestaan. En ik ben helemaal verbijsterd en flabbergasted als ze spreken van ‘een nalatenschap van ons land die mensen verwelkomt die gedwongen zijn hun thuisland te ontvluchten op zoek naar veiligheid’ wetende dat Joden en moslims elkaar al sinds decennia de tent uitvechten.

  Joden staan bekend als zijnde mensen met een hoog intellect maar sorry als ik het zeg maar daar zie ik nu toch weinig van terug. Want je praatje is leuk maar je smoes deugt van geen kanten.

  En dat brengt mij bij de vraag wat hier echt aan de hand is. Is dit fachenieuws of zo in het leven geroepen door Trumphaters want anders kan ik het niet verklaren.

  Iemand een idee?

  Like

 3. @Fransdo // april 13, 2019 om 14:27

  Misschien een idee om eerst in Kalender en Historisch Archief achtergrondinformatie over deze kwestie te verhapstukken om de gestelde vraag mogelijkerwijs zelf te beantwoorden.

  Like

 4. skeeter // april 13, 2019 om 18:33 //

  Weer die nazi joden

  Like

 5. @Fransdo // april 13, 2019 om 14:27

  Je zou ook nog even bij ‘immigratie‘ kunnen kijken 😉

  Like

 6. Raveltje // april 13, 2019 om 19:11 //

  Zijn de Joden nu van plan om moslims in huis te Nemen?
  Ik dacht dat het vuur en water was.

  Like

 7. Fransdo // april 13, 2019 om 19:24 //

  Sorry maar dat is zo veel, dat kan ik allemaal niet behappen daargelaten de vraag wat nu allemaal feit of fictie is oftewel wat is fachenieuws en wat niet.

  Als je zo nieuws gaat lezen dan kun je de Joden ook verwijten dat ze gedurende de 6 daagse oorlog hun grondgebied verviervoudigden. Allemaal de schuld van de Joden.

  https://historiek.net/zesdaagse-oorlog-oorzaken-gevolgen-1967/70284/

  Like

 8. De enige plaats die nog vrij lijkt te zijn van Joodse invloed is de Maan!

  Like

 9. Beresheet 2: Netanyahu backs new Israeli lunar mission after 1st smashed into moon
  https://www.rt.com/news/456482-israel-second-lunar-mission-netanyahu/

  Like

 10. Zij willen dus inderdaad het Westen op een moderne manier genocideren voor wat Hitler met hen gedaan had.

  En de moslim-ban van trump, lijkt weldegelijk heilzame effecten te hebben, hij kan nu het kaf van het koren onderscheiden.
  En hopelijk eens allemaal buiten gooien.
  Dat gaat niet wanneer je een constante toestroom van moslims hebt.

  Ik denk dat Trump zich op Iran richt om met gelijke munt terug te betalen.
  Hij kan zich richten op het deporteren van die illegalen, of hij kan zich richten op het land waar ze vandaan komen.
  Trump zal wel weten waar ze vandaan komen, het is zijn taak om dit uit te zoeken zodat hij actie kan ondernemen.
  En het zou het dictatoriele EU kunnen afschrikken.
  De joden klagen over de moslim-ban, omdat dat hun agenda van wereldheerschappij in de weg staat.
  Ze zijn nu al tot het besef gekomen dat hun listige plannetjes niet zullen slagen doordat Amerika tijdig gewekt is, dankzij Trump.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. 18 Joodse groepen dringen er bij het Congres op aan om een wetsvoorstel goed te keuren dat een einde maakt aan de moslimban van Trump – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s