Nieuw

Hongarije zal de wetgeving niet versoepelen om de Soros-universiteit te laten blijven

Foto: Centraal Europese Universiteit (CEU) in Boedapest. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Elekes Andor.

Hongarije zal de regels voor internationale universiteiten niet versoepelen, ondanks de druk van de Europese Unie en aanbiedingen van Duitsland om te bemiddelen over de Centraal Europese Universiteit opgericht door de Amerikaanse miljardair George Soros, zei de Hongaarse regeringswoordvoerder op woensdag.

Op initiatief van Manfred Weber, de belangrijkste kandidaat van de EPP om na de verkiezingen van mei de leiding van de EU-groep te nemen, kwamen de regering van de Duitse deelstaat Beieren en de Technische Universiteit van München tussenbeide om te helpen.

Met de aanbieding van drie nieuwe professoraten en nieuwe cursussen om het onderwijs van CEU te vergroten. Wat een manier voor de CEU zou openen om internationale diploma’s uit te geven.

Een Hongaarse regeringsfunctionaris vertelde een oppositielid van het parlement in Boedapest dat Hongarije de Beierse participatie aan de Hongaarse hogeronderwijssector als “een stap die vertrouwen opbouwt” beschouwde.

Balazs Orban, een staatssecretaris in dienst van de premier, zei dat de regering “bereid is om de mogelijkheid te onderzoeken om diploma’s uit te geven die erkend zijn in de Verenigde Staten, Duitsland en Hongarije”.

Maar hij herhaalde dat alle universiteiten zich aan de Hongaarse wet moeten houden en Kovacs maakte ook duidelijk dat de Beierse deelname, hoe welkom ook, niet tot wetswijzigingen zou leiden.

Bron:

Hungary will not soften laws to allow Soros college to stay

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8172 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Trackback / Pingback

  1. Hongarije zal de wetgeving niet versoepelen om de Soros-universiteit te laten blijven – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s