Nieuw

Europese Unie lanceert haar eigen online “Factchecker” ter bestrijding van “Eurofoben”

De EU heeft haar eigen “factcheckers”-dienst opgericht om de verspreiding van zogenaamd “nepnieuws” voor de Europese verkiezingen van mei tegen te gaan.

De nieuwe site ‘Decoders of Europe’, gevestigd op de Parijse boulevard St Germain, wil “een antwoord geven op een reeks vragen of beschuldigingen, waarbij wordt uitgelegd wat de realiteit en soms de complexiteit van het Europese beleid is. Afgezien van deze verklaringen is ons doel ook om aan de vooravond van de 60e verjaardag van het Verdrag van Rome beter te informeren over wat er in Europa gaande is!”, volgens de website van de EU.

De site werd gelanceerd door Isabelle Jegouzo, hoofd van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Frankrijk. Zij zei: “Zonder ons te mengen in de politiek, willen wij de burgers informeren en het evenwicht tussen feitelijke en verkeerde informatie herstellen”.

De meeste van de “onafhankelijke factcheckers” die momenteel actief zijn, neigen naar een sterke links-liberale vooringenomenheid, met bekende diensten zoals Snopes die anti-conservatieve memes [grappige plaatjes] als “waar” beoordelen en een duidelijk satirisch artikel over een links-liberaal nieuwsnetwerk CNN dat een wasmachine koopt om “het nieuws te centrifugeren” als “vals”, alsof het een echt nieuwsbericht was geweest.

PolitiFact, een andere bekende “factchecker”, beoordeelde accurate beweringen van de Amerikaanse president Donald Trump over het Russische nucleaire arsenaal als slechts “half waar”, op subjectieve grond dat hij “het grote plaatje miste” en beweert dat de democratische presidentskandidaat Hilary Clinton had opgeroepen tot open grenzen als “meest nep”, ondanks het feit dat zij duidelijk verklaarde; “My dream is a hemispheric common market, with open trade and open borders (Mijn droom is een hemisferische open markt met open handel en open grenzen”.

Hoe onpartijdig een “factchecker” van de EU die zich op de activiteiten van de EU concentreert ooit zou kunnen hopen te zijn, lijkt twijfelachtig, gezien het feit dat de hierboven genoemden, in ieder geval nominaal “onafhankelijke” diensten vaak tekortschieten.

Volgens een rapport van de Franse krant Le Parisien hopen de “Decoders of Europe” een einde te maken aan valse geruchten en berichten over de EU door wat zij, in nogal beladen termen, “eurofobie” noemen.

De website lijkt een reactie op de opkomst van eurosceptische en populistische partijen in de aanloop naar de parlementsverkiezingen van mei in de EU. Naar verluidt kan een derde van de zetels bij de verkiezingen worden gewonnen door populistische partijen uit heel Europa, waarbij de Italiaanse Liga-partij (Lega) onder Matteo Salvini de grootste winnaar zal zijn.

Bron:

European Union Launches Its Own Online ‘Fact-Checker’ to Fight ‘Europhobics’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.166 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8172 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Trackback / Pingback

  1. Europese Unie lanceert haar eigen online “Factchecker” ter bestrijding van “Eurofoben” – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s