Nieuw

Britse studentenvakbond kiest een nieuwe leider die opmerkingen maakte over een ‘islamitische overname’ en zei dat ze ‘blanke mensen zou willen onderdrukken’

Zamzam Ibrahim

De nieuwe leider van de National Union of Students is gekozen op een platform dat pleit voor een nationale staking aan de Britse universiteiten.

Zamzam Ibrahim, 24, zei in haar manifest dat de staking zou zijn voor gratis onderwijs, betere beurzen voor minder rijke studenten en de terugkeer van een post-studie werkvisum voor mensen uit het buitenland.

Mevrouw Ibrahim leidde in 2017 tot controverse toen online berichten die ze maakte als een 16-jarige aan het licht kwamen, die zeiden dat ze ‘blanke mensen wilde onderdrukken’ en een ‘islamitische overname’ wilde zien. Ze dringt erop aan dat ze ‘uit de context worden gehaald’ en dat haar opvattingen zijn veranderd.

Ibrahim was voorzitter van de studentenvereniging van de Salford University en is de derde vrouwelijke leider van de NUS-leider van een etnische minderheid op rij, die de teugels van Shakira Martin overneemt.

Zij zei in haar verkiezingsverklaring: “Onze nationale unie en onze onderwijssector staan voor een aantal van de grootste uitdagingen waar zij in het levende geheugen mee te maken heeft gehad en hebben dringend behoefte aan transformatie”.

“Universiteiten in het Verenigd Koninkrijk gaan failliet, studenten kunnen het zich niet veroorloven om naar de klas te gaan en er is sprake van racisme op onze campussen”.

“Er is nog nooit zo’n grote behoefte geweest om onze nationale unie weer op te bouwen als de strijdende, onwrikbare kracht die is voorbereid om de uitdagingen die voor ons liggen te trotseren”.

In de oude posts suggereerde mevrouw Ibrahim dat vriendschap tussen mannen en vrouwen onislamitisch is en is ze tegen de anti-radicaliseringsstrategie van de regering, Prevent.

In één bericht antwoordde ze op een vraag over AskFM over welk boek iedereen moet lezen. Ze zei: ‘De Quaraan. We zouden een islamitische overname krijgen’.

In een ander bericht over de mogelijkheid van vriendschap tussen een man en een vrouw antwoordde ze: ‘Ik heb dit debat met veel vrienden gevoerd! Misschien in sommige gevallen wel, maar Islamitisch gezien is het toch niet juist dat meisjes vrienden zijn met een man!

Dus ik ga NEE zeggen, niet het soort vriendschap dat ze met hetzelfde geslacht kunnen hebben, er zijn altijd grenzen.

In een tweet van 9 mei 2012 onder de hashtag #ifIwasPresident schreef ze: ‘Ik zou blanke mensen onderdrukken alleen maar om hen te laten proeven van wat ze ons hebben aangedaan!’

Na de furore die de sindsdien verwijderde tweets veroorzaakten, zei Ibrahim dat ze werden gestuurd op een moment dat ze ‘nog steeds aan het uitzoeken was wie ik was’.

“De opmerkingen van een jong meisje waren zo verdraaid dat ze veel sinisterder leken dan ze ooit bedoeld waren’, schreef ze op The Independent.

‘Het lijdt geen twijfel dat deze verzameling posts op sociale media mij als een fanatieke moslim en een bedreiging voor de Britse samenleving moesten neerzetten”.

“Ik vind het vreemd dat ik dit opnieuw moet ophelderen, maar voor alle duidelijkheid: de commentaren geven duidelijk niet mijn mening van vandaag weer”.

Ibrahim volgde het Bolton Sixth Form College voordat ze Salford bezocht om zakelijk en financieel management te studeren.

Ibrahim zei vandaag: “Ik heb in de loop van mijn tijd gestreden voor bevrijding, gelijkheid en tegen onrechtvaardigheid, zowel binnen als buiten de studentenbeweging”.

“Als reactie op mediakanalen die zich doelbewust richten op berichten in de sociale media die niet in hun context en niet representatief zijn, ondermijnen zij doelbewust het feit dat jongeren – in het bijzonder jonge moslimvrouwen – niet naar voren komen om een positief verschil te maken voor de samenleving”.

“Ik heb samengewerkt met interreligieuze, antiracistische en diversiteitsorganisaties en heb gemeenschappen samengebracht om inclusiviteit en respect te bevorderen. Dit werk zal de kern vormen van de verdere ontwikkeling van de NUS”.

Bron:

National Union of Students elects a new leader who made comments about an ‘Islamic takeover’ and said she would like to ‘oppress white people’ when she was a teenager

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Britse studentenvakbond kiest een nieuwe leider die opmerkingen maakte over een ‘islamitische overname’ en zei dat ze ‘blanke mensen zou willen onderdrukken’

  1. syberspees // april 12, 2019 om 13:07 //

    Zamzam, je weet het leuk te brengen. EN NOU OPTIEVE!

    Like

  2. Jack vanderVeen // april 12, 2019 om 19:45 //

    teaseren met wat extra electriciteit

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s