Nieuw

Arabische analfabeet kreeg een baan als leraar op een particuliere topschool in Engeland

De particuliere katholieke school St. Thomas More in het noorden van Londen. Foto: Philafrenzy (CC-BY-SA-4.0).

De niet lees- en schrijfkundige middelbare school-leraar Faisal Ahmed klaagde zijn werkgever aan toen hij al na twee dagen dienstverband werd ontslagen. Ahmed was door een grote organisatie gestuurd die kandidaten tijdens hun studie voor een onderwijsbevoegdheid op scholen parachuteert, waarbij de organisatie miljoenen euro’s aan financiering ontvangt.

Een klein schandaal is in Groot-Brittannië opgelaaid als gevolg van het ontslag van een Arabier met de naam Faisal Ahmed die op de particuliere katholieke middelbare school St. Thomas More Catholic school in Wood Green, Noord-Londen, werkte.

Het schandaal werd ontdekt toen Ahmed de school aanklaagde omdat ze hem hadden ontslagen. Maar al snel bleek dat de nieuw ingehuurde leraar het zeer moeilijk had met het schrijven en begrijpen van geschreven tekst. Daarom werd had hij al twee dagen na het begin van zijn dienstverband bij de schooldirecteur geroepen en geschorst voor verdere tewerkstelling.

Volgens eigen zeggen heeft Faisal Ahmed dyspraxie, wat geen ziekte is, maar een motorische aangeboren stoornis die geen verband houdt met intelligentie, die het moeilijk maakt om spierbewegingen te coördineren. Bijvoorbeeld moeilijk spreken, zowel in termen van articulatie en stem, moeite met aankleden en schrijven – vooral met de hand.

Ahmed heeft zijn schrijfproblemen met alleen maar dyspraxie gemotiveerd, wat volgens hem zijn onleesbaar handschrift verklaard.

Echter, dyspraxine verklaart niet direct zijn onvermogen om geschreven teksten te lezen of te begrijpen, hoewel de spieren van de ogen ook kunnen worden beïnvloed door de handicap.

Ahmed kan letters lezen en samenvoegen, maar hij kan geen geschreven taal gebruiken om te lezen of te schrijven op een manier die geschikt is in het voortgezet onderwijs en kan het niet aan leerlingen overbrengen. In de praktijk is Ahmed dus analfabeet.

Speciale behandeling belangrijker dan geschiktheid
De organisatie Teach First erkent dat ze de werkgever niet hebben verteld dat Fasil Ahmed deze problemen heeft.

Het feit dat hij het groene licht kreeg om te solliciteren is een andere kant van het “schandaal”: De activiteit bij Teach First – die wordt gefinancierd door miljoenen ponden – is het werven van topstudenten die vervolgens worden gelanceerd als hooggekwalificeerde lerarenkandidaten voor scholen waar de kandidaten de nodige werkervaring opdoen om een onderwijsbevoegdheid te verkrijgen.

De sociaal-politieke basis voor Teach First is het rekruteren en “inspireren” van jongeren uit “kansarme milieus” – in de praktijk vaak raciale vreemdelingen uit “kwetsbare gebieden” – eufemisme voor no-go zones, om hen in staat te stellen hun “volledige potentieel” te bereiken.

Ondanks de situatie met Fasil Ahmed beweert Teach First dat zij altijd leraren van de hoogste kwaliteit leveren.

– We hebben de hoogste normen voor elke kandidaat die deelneemt aan onze lerarenopleiding. Elke kandidaat-leraar die een plaats bij ons krijgt, moet een voltooide graad hebben, deskundige kennis van het onderwerp dat hij/zij onderwijst en voldoende startcijfers voor wiskunde en Engels […] We hebben altijd kandidaten met een handicap (en andere tekortkomingen) verwelkomd… en we bieden eventueel de nodige ondersteuning om ervoor te zorgen dat hun werk als leraar van de hoogste kwaliteit is, zegt een Teach First-woordvoerder tegen de British Daily Mail.

Of Faisal Ahmed nu op een andere, minder elitaire school werkt, rapporteert de Daily Mail niet.

Bron:

Teacher at Catholic London secondary school is suspended after it’s discovered he ’CAN’T READ or write’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Arabische analfabeet kreeg een baan als leraar op een particuliere topschool in Engeland

  1. Het lijkt erop dat Achmed een volledig produkt is tussen neef en nicht. Ze zullen hem wel op een overwegend blanke kleuterschool plaatsen als concierge ofzo, want Achmed is natuurlijk een grote kindervriend.
    Uiteraard met het salaris van een professor (subsidie genoeg).

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s