Nieuw

VN-plaatsvervangend secretaris-generaal prijst vrouwenemancipatie in Saoedi-Arabië

Amina J. Mohammed (UN Deputy Secretary-General)

VN-plaatsvervangend secretaris-generaal Amina Mohammed heeft de vooruitgang van vrouwen in Saoedi-Arabië toegejuicht.

“Er zijn veel uitdagingen in Saoedi-Arabië, maar er is wel enige vooruitgang geboekt, met name wat betreft de kansen die vrouwen worden geboden,” zei ze. “Saoedi-Arabië nam het roer over van de VN-commissie voor de rechten van de vrouw op het gebied van empowerment en gendergelijkheid van vrouwen, tussen 2018 en 2022.”

Tijdens een interview met Arab News zei Mohammed dat ze onlangs een verzoek van het Koninkrijk had ontvangen om het aantal Saoedische vrouwen in VN-programma’s te vergroten.

Mohammed nam dinsdag deel aan de openingszitting van het Arabische Forum voor duurzame ontwikkeling in Beiroet op het hoofdkantoor van de Economische en Sociale Commissie van de Verenigde Naties voor West-Azië (ESCWA) onder het thema “Mensen versterken en integratie en gelijkheid in de Arabische regio waarborgen” . “Mohammed had een ontmoeting met een aantal Libanese functionarissen om de implementatie, follow-up en evaluatie van de 2030 Agenda voor duurzame ontwikkeling in de Arabische regio te bespreken.

Meer bij Arab News >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on VN-plaatsvervangend secretaris-generaal prijst vrouwenemancipatie in Saoedi-Arabië

  1. andreanovits // april 12, 2019 om 22:05 //

    te gek voor woorden

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. VN-plaatsvervangend secretaris-generaal prijst vrouwenemancipatie in Saoedi-Arabië – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s