Nieuw

Twitter moest eindelijk in de Amerikaanse Senaat komen uitleggen dat ze conservatieve twitteraars censureren

Republikeinen in de Senate Judiciary Committee, geleid door Sen. Ted Cruz uit Texas, kielhaalden woensdag een topman van twitter over vermeende censuur van conservatieve gebruikers, met senator Josh Hawley, die Twitter en Facebook ervan beschuldigde ‘allesbehalve’ transparant te zijn.

Cruz opende een hoorzitting van de subcommissie van het panel over de grondwet door te zeggen dat “een groot aantal mensen het erover eens zijn dat het patroon, de anticonstructieve vooringenomenheid en het patroon van censuur dat we van de grote techbedrijven zien, verontrustend is. De kwestie van de remedie is ingewikkelder. … Het is een netelige juridische kwestie. Het is een netelige beleidskwestie”.

“Hoe je het ook bekijkt”, voegde Cruz later in zijn opmerkingen toe, “zijn de reusachtige technologiebedrijven vandaag de dag groter en krachtiger dan Standard Oil was toen het werd opgesplitst [in 1911]. Zij zijn groter en krachtiger dan AT&T toen het werd opgesplitst [in 1982]. En als wij technologiebedrijven hebben die de macht van monopolie gebruiken om politieke toespraak te sanctioneren, denk ik dat dat echte antitrustkwesties aan de orde stelt”.

Twitter Director of Public Policy en Philanthropy Carlos Monje Jr., die op een panel zat met Facebook Public Policy Director Neil Potts, kreeg het grootste deel van ondervraging van Cruz en zijn collega’s. In zijn getuigenis verontschuldigde Monje zich bij Sen. Marsha Blackburn, R-Tenn., Voor het besluit van Twitter in oktober 2017 om een ​​van haar campagneadvertenties te blokkeren.

{ingekort}

“Je zegt nu dat je hebt toegegeven dat er menselijke betrokkenheid is bij deze beslissingen, dat er in feite veel mensen bij betrokken zijn, dat er protocollen zijn, maar dat je die niet openbaar wil maken, klopt dat?”, vroeg Hawley.

Hawley vroeg Monje vervolgens of Twitter zich zou engageren voor een “externe controle” van “potentiële vooringenomenheid” op het platform, een vraag die Monje weigerde te beantwoorden.

“Deze hoorzitting van de commissie laat vandaag zien dat je allesbehalve transparant bent en dat je blijkbaar geen interesse hebt om transparant te worden,” zei Hawley. “Dit is een enorm groot probleem, en ik hoop dat omwille van de klanten die u bedient en de waarden die u beweert te vertegenwoordigen, dat u uw gedrag zou veranderen en uw verplichtingen zou veranderen om een ​​neutraal, onbevooroordeeld platform voor alle gebruikers te bieden. in dit land.”

Cruz richtte zijn aandacht later in de hoorzitting weer op Monje en vroeg hem of hij de zichtbaarheid van conservatieve persoonlijkheden in de zoekresultaten kon beperken, een praktijk die soms “shadow banning” wordt genoemd. Monje ontkende dat Twitter zich met de praktijk bezighield, maar gaf toe dat het bedrijf de berichten van gebruikers zou “downgraden” “als we signalen hebben die erop wijzen dat een persoon spammy is, wat betekent dat ze meerdere accounts gebruiken om hetzelfde te doen, als ze gebruik maken van geautomatiseerde activiteiten, maar we zijn er niet 100 procent zeker van dat ze onze regels overtreden, als ze misbruik hebben gemaakt van onze regels, dan maken we het moeilijker om die inhoud te vinden”.

“Wanneer u een tweet downgrade, stelt u de persoon op de hoogte die u hebt gedowngraded?” vroeg Cruz.

“Ik zou daarop later moeten terugkomen, mijnheer,” antwoordde Monje.

“Oké, ik geloof dat het antwoord nee is en als het antwoord nee is, is dat voor zover ik weet niet te onderscheiden van shadowbanning,” vuurde Cruz terug. Toen Monje opmerkte dat de volgers van een gedegradeerde gebruiker nog steeds ‘konden vinden wat die persoon tweette’, antwoordde de senator: ‘Maar als het wordt gedowngraded zodat minder mensen het zien, is dat precies wat wordt bedoeld met shadowbanning.’

Bron:

Ted Cruz, Twitter executive spar over alleged censorship, shadowbanning of conservatives

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Twitter moest eindelijk in de Amerikaanse Senaat komen uitleggen dat ze conservatieve twitteraars censureren

  1. andreanovits // april 11, 2019 om 21:05 //

    het word tijd en nu nog facebook onderzoeken

    Like

  2. Censuur hoort thuis in een dictatuur…

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s