Nieuw

Oostenrijk krijgt “digitaal vermommingsverbod”….

De Weense regering wil dat anonieme internetforumgebruikers in de toekomst hun mobiele telefoonnummers moeten deponeren. Het project wordt met onbegrip ontvangen.

Oostenrijk wordt steeds enger onder de neprechtse regering van Kurz. Gisteren vroeg Kickl (FPÖ) al aan de EU wat die tegen de aanstaande invasie willen gaan doen, terwijl de EU niet van plan is daar iets aan te doen.

Dat is verantwoordelijkheid afschuiven terwijl je gewoon zelf je grenzen moet sluiten en het antwoord van de EU niet af moet wachten. En nu heeft die regering bedacht dat je eerst je paspoort moet laten zien voor je op het internet mag.

Basel Zeitung:

Het is een controversieel project dat de regering in Oostenrijk op dit moment doorvoert: de beperking van de anonimiteit op het net. Hatespeech die over de ‘gerechtelijke grens’ gaat moet effectiever worden vervolgd. Naast sociale netwerken waarvan de gebruikers zich nog niet hoeven te identificeren, zijn de plannen ook gericht op krantenfora.

Volgens deze krant zal woensdag een wetsvoorstel worden ondertekend in het kabinet, dat in Oostenrijk de Raad van Ministers wordt genoemd. Binnen de overheid heet het in het kanselarij-bureau uitgewerkte project een “digitaal vermommingsverbod”: de gebruikers kunnen dus onder een pseudoniem blijven posten, maar de platforms moeten de identiteit van de gebruikers kennen en ze indien nodig aan rechtshandhavingsinstanties doorgeven. Volgens berichten zou dit neerkomen op een registratieverplichting per mobiel nummer.

Wat de krantenfora betreft, zou de toekomstige regelgeving in de eerste plaats van invloed zijn op de overheidskritische Standard. Het discussieplatform is het grootste in Oostenrijk met tot 40.000 commentaren per dag. Het initiatief is bij de redactie op een onbegrip gestuit. “Shitstorms en haatpostings vinden hier meestal niet plaats, maar op Facebook en Twitter”, zegt Gerlinde Hinterleitner, Community Manager bij Standard. Hoewel de meeste van hen niet onder duidelijke namen posten en het niet altijd duidelijk is wie er achter de uitspraken zit.

De FPÖ was minder enthousiast….

Het plan was door de conservatieve ÖVP van bondskanselier Sebastian Kurz naar voren geschoven. De FPÖ was niet erg enthousiast. De rechtse populisten profiteren al jaren van het feit dat hun aanhangers op het net anonieme zijn. De geplande tegenmaatregel veroorzaakte veel interne tegenstrijdigheden tussen de FPÖ-parlementsleden. Maar vice-kanselier Heinz-Christian Strache heeft maanden geleden zijn goedkeuring gegeven.

Of de wet echt leidt tot minder opruiing is twijfelachtig. Een soortgelijk initiatief in Zuid-Korea, dat gebruikers identificatienummers gaf, verminderde het aantal verbale aanvallen slechts tijdelijk. Toen veranderden de beledigingen: ze werden op een niet justitieel te veroordelen manier geformuleerd.

Bron:

Österreich bekommt «digitales Vermummungsverbot»

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Oostenrijk krijgt “digitaal vermommingsverbod”….

  1. De enigen die zullen blijven ‘profiteren’, zijn de linkse Marrakesh-trollen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s