Nieuw

Julian Assange gearresteerd door de Britse politie – uit de ambassade gesleurd

WikiLeaks oprichter Julian Assange werd op donderdag door de Britse politie gearresteerd en uit de Ecuadoriaanse ambassade gesleurd nadat zijn Zuid-Amerikaanse gastheren plotseling zijn zevenjarig politiek asiel introkken, zijn supporters zeggen dat dit onwettig is.

Op een YouTube-clip van Ruptly is te zien hoe Assange uit de ambassade wordt gesleurd.

In verband met de arrestatie roept Assange “pleeg verzet” en beschuldigt de Amerikaanse Trump-regering ervan dat ze achter de arrestatie zit. Het lijkt er ook op dat hij het boek van Gore Vidal vasthoudt:  “History of The National Security State”.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt prijst de beslissing.

“Julian Assange is geen held en staat niet boven de wet, hij verbergt zich al jaren voor gerechtigheid. Dank u Ecuador en president Lenin Moreno voor uw medewerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, zodat Assange kan terechtstaan”, schrijft hij op Twitter.

De president van Ecuador beweert dat hem verzekerd is dat Assange niet zal worden uitgeleverd aan een land waar hij het risico loopt te worden gemarteld of de doodstraf te krijgen. Hij zou de garanties schriftelijk hebben ontvangen.

“Ecuador heeft in strijd met het internationale recht het politieke asiel van Assange illegaal beëindigd. Hij werd een paar minuten geleden gearresteerd door de Britse politie in de ambassade van Ecuador”, schrijft Wikileaks op Twitter.

WikiLeaks heeft nu ook onthuld dat de Verenigde Staten achter een uitgebreide spionageoperatie tegen Julian Assange zat tijdens zijn verblijf op de ambassade. Men zou onder andere de kleinste stappen van Assange in het huis via bewakingscamera’s in de gaten moeten hebben gehouden.

Bron:

Frail-looking Assange arrested by British police after seven years in Ecuador embassy

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8636 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Julian Assange gearresteerd door de Britse politie – uit de ambassade gesleurd

 1. Albert Groeneberg // april 11, 2019 om 14:39 //


  Ronduit schandalig wat hier gebeurt.

  Like

 2. Gladiator // april 11, 2019 om 14:55 //

  Wie geloofd wordt zalig en velen geloven dit spelletje “Brood & Spelen” nog steeds.

  Kijk eens verder dan jullie neus lang is………………Assange……..is een SCHILL!!!!!!

  En een verdomd goede!!

  Maar Google er zelf maar eens op……niets is wat het lijkt.

  Gladiator
  ps er zijn wel andere zaken waar men zich veel beter druk om zou kunnen maken, bijv 5G, IsraHel, EU immigratie van tandartsen en andere cultuurverrijkers enz enz enz enz enz !!!

  Like

 3. Jack vanderVeen // april 11, 2019 om 16:26 //

  eerstens vraag ik mij af of dit een wettige arrestatie betreft op deze wijze. de engelse politie treedt namel op buiten haar territorium en op territorium van een andere mogendheid (buiten des lands grenzen). Hieraan ligt heel veel papieren romslomp ten grondslag alvorens dit alles kan geschieden. lekker voer voor een internationaal advocaatje.
  verder blijven dit soort acties allemaal afleidingsmanoeuvres om beroerder te verbloemen.

  Like

 4. Like

 5. Like

 6. Assange publiceerde destijds een lijst met namen van iedereen die lid was van de BNP, zodat al deze duizenden mensen blootgesteld werden aan bedreigingen en geweld door extreem links. Dus hij kan wat mij betreft lekker de pot op.

  Like

 7. Like

 8. antiislamnu // april 12, 2019 om 00:27 //

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Julian Assange gearresteerd door de Britse politie – uit de ambassade gesleurd – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s