Nieuw

BBC lyrisch over pil om blanke voortplanting helemaal te stoppen

De pil voor mannen – waarom wachten we nog?

Een anticonceptiepil voor mannen heeft de eerste menselijke veiligheidstests doorstaan, hebben deskundigen van een toonaangevende medische conferentie gehoord.

De eenmaal daagse pil bevat hormonen die zijn ontworpen om de spermaproductie te stoppen.

Het zou een welkome aanvulling zijn op condooms of vasectomie – de enige opties die momenteel beschikbaar zijn voor mannen.

Maar artsen op de jaarlijkse vergadering van de Endocrine Society kregen te horen dat het nog een decennium zou kunnen duren om het op de markt te brengen.

Sex drive
De vrouwelijke pil werd meer dan 50 jaar geleden in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd. Dus waarom is een mannelijke pil zo moeilijk?

Sommigen zeggen dat er minder maatschappelijke en commerciële wil is geweest om een ​​mannelijke pil van de grond te krijgen – maar opiniepeilingen suggereren dat veel mannen zouden overwegen om het te nemen als er een pil beschikbaar was.

Of vrouwen mannen vertrouwen om er betrouwbaar gebruik van te maken, is een ander probleem.

Uit een Britse enquête van de Anglia Ruskin University in 2011 bleek dat 70 van de 134 vrouwen zich zorgen zouden maken dat hun mannelijke partner zou vergeten een pil te nemen.

Biologisch gezien is de uitdaging om een ​​hormoon-gebaseerde pil voor mannen te maken ervoor te zorgen dat het de geslachtsdrift niet afbreekt of erecties vermindert.

Spermaproductie
Bij vruchtbare mannen worden voortdurend nieuwe spermacellen gemaakt in de testikels, veroorzaakt door hormonen.

Het tijdelijk blokkeren van dit effect zonder de hormoonspiegels zodanig te verlagen dat het bijwerkingen veroorzaakt, is het probleem.

Maar deze laatste mannelijke pil, getest door onderzoekers van LA BioMed en de Universiteit van Washington, zou dit doel hopelijk moeten bereiken, aldus onderzoekers.

Meer bij de BBC:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.166 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on BBC lyrisch over pil om blanke voortplanting helemaal te stoppen

 1. Jack vanderVeen // april 11, 2019 om 10:01 //

  er is maar één optie mogelijk ten behoeve van geboortepreventie.
  deze optie bestaat uit twee sub opties:

  1. vrouwen in afrika/zuid-amerika en andere 3ewereld regionen verplichten een baarmoederverschrompelingsinjectie te incasseren en tevens eiceldodende medicatier bevat;
  ook wanneer sociale indicatie-migranten hier komen parasiteren dienen zij deze therapie te ondergaan.
  2. alle mannen uit voornoemde werelddelen c.q. landen en mıgrantengroepen dienen gesteriliseerd te worden alvorens te worden toegelaten tot de 1stewereld landen met fatsoenlijke economieen.

  vanzelfsprekend dienen ALLE misdadigers op de gehele wereld hetzelfde lot te ondergaan.
  dan komt er vanzelf een einde aan al dat mislukte tuig, zoals roma’s, kampers, ontspoorde import etc. alsook die stroom ongedierte vanuit afrika zal dan ophouden te bestaan. en kunnen wij hier weer leven zoals we zelf zouden willen en niet dat verrekte Brussel aan ons opdringt

  Like

 2. John Peters // april 11, 2019 om 11:40 //

  Ik kan mij volledig vinden in uw betoog Jack vanderVeen

  Like

 3. vonpuffelen // april 12, 2019 om 14:59 //

  Dit middeltje kost je een paar dubbeltjes per jaar en verhoogt je vrije testosteron met zo’n 35%.
  Het is niet voor niets in de VS en Europa uit de handel gehaald, het lijkt wel een complot.
  https://www.health-science-spirit.com/borax.htm

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s