Nieuw

Soros laat kat uit de zak: “Instrumenten voor het disciplineren van lidstaten” moeten worden ontwikkeld

Dat uitgerekend een miljarden bezittende speculant-kapitalist als George Soros de lieveling van elke socialist is geworden en elk kritiek op hem, hoe objectief ook, meteen als “antisemitisme” verdoemd wordt, kan op het eerste gezicht verrassend lijken. Pas als men de plannen en daden buiten zijn bedrijfsactiviteiten in ogenschouw neemt, begint men de paradoxale verschijning te begrijpen. Met zijn Open Society Foundation promoot en ondersteunt de Amerikaanse miljardair alles wat links en/of groen is, en ondersteunt hij bovendien de asiel-NGO’s met genereuze financiële injecties.

Soros legt uit wie de “pro- en anti-Europese krachten” zijn…
Precies op tijd voor de komende EU-verkiezingen verklaart hij in een gastartikel op de website van het door zijn Open Society Foundation medegefinancierde medianetwerk Project Syndicate wat volgens hem gunstig is voor Europa en wat als “anti-Europees” moet worden beschouwd.

De verkiezingen voor het Europees Parlement in mei 2019 zullen een “keerpunt” zijn waarvan de toekomst van Europa afhangt. Nu moeten “de Europeanen wakker worden voordat het te laat is. Zo niet, dan zal de Europese Unie het patroon van de Sovjet-Unie van 1991 volgen”, vreest hij. En hij legt ook uit wie de goeden en wie de slechten zijn.

De Groenen zijn de “enige consequente pro-Europeanen”
Het zijn “de Duitse Groenen die zich hebben ontwikkeld tot de enige consequente pro-Europese partij in het land” – wat meteen duidelijk maakt welke politieke krachten de pionier van de hedgefondsindustrie” (Project Syndicaat) steunt. En dus waarschijnlijk ook met zijn kapitaal. Aan de andere kant zijn er de “anti-Europeanen”, zoals de “Lega en de Vijfsterrenbeweging in Italië, die beide vijandig staan tegenover Europa”. Soros legt niet uit waarom de politici die Italië niet in een Afrikaans derdewereldland willen veranderen “vijandig staan tegenover Europa”.

Europese Volkspartij “ergste boosdoender”
Zelfs de Europese Volkspartij (EVP) krijgt er van langs. De reden hiervoor is “het lidmaatschap van de Fidesz-partij van de Hongaarse premier Viktor Orbán toe te laten, teneinde de meerderheid te behouden en de toewijzing van topposities in de EU te controleren”. Soros voegt hieraan toe: “De anti-EU’ers zien er in vergelijking goed uit: Ze hebben tenminste bepaalde principes, hoe walgelijk die ook zijn”. Dit is een eerbetoon aan bijna iedereen die het niet walgelijk vindt dat Europa zijn westerse karakter behoudt en juist om deze reden als “vijandig tegenover Europa” wordt beschouwd.

Wegens de AfD kan de coalitie niet “sterk pro-Europees handelen”
De volgende betuiging van Soros bewijzen hoe noodzakelijk het is dat de AfD in toenemende mate vertegenwoordigd is in zowel de nationale parlementen als de Bondsdag. Hier is zijn formulering:

“Het dominerende land van de EU is Duitsland en de heersende politieke alliantie in Duitsland – tussen de CDU en de Beierse CSU – is onhoudbaar geworden. Deze alliantie werkte zolang er in Beieren geen belangrijke partij rechts van de CSU was. Dit veranderde met de opkomst van het extremistische Alternatief voor Duitsland (AfD). Bij de staatsverkiezingen van september vorig jaar kreeg de CSU het slechtste resultaat in meer dan zes decennia, en de AfD ging voor het eerst het Beierse parlement binnen. De opkomst van de AfD maakte een einde aan het doel voor het bestaan van de CDU/CSU-alliantie. Maar het bondgenootschap kan niet worden beëindigd zonder nieuwe verkiezingen, die noch Duitsland noch Europa zich kan veroorloven. Zoals de zaken er nu voorstaan, kan de regerende coalitie niet zo sterk pro-Europees optreden als voorheen, toen de AfD haar rechterflank niet bedreigden”.

Het is  jammer dat men niet te weten komt hoe de coalitie zich nog sterker pro-Europees zou kunnen gedragen.

Nog meer EU-regelgeving (Schengen, Dublin) negeren, nog meer wetsovertredingen tolereren, nog meer illegale asielzoekers financieel verzorgen, nog minder criminelen EU-conform uitzetten, nog meer zware misdadigers vrij laten lopen?

Als remedie, “disciplineren” van de EU-lidstaten
Soros vreest een verdere opleving van de echte Europeanen in de komende Europese verkiezingen en verklaart de redenen hiervoor. Zijn woorden spreken voor zich en moeten bij elke democraat de alarmbel doen rinkelen. De miljardair zegt letterlijk:

“Het volgende keerpunt zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei 2019. Helaas zullen de anti-Europese krachten bij de stembus een concurrentievoordeel genieten. Daar zijn verschillende redenen voor, waaronder het verouderde partijsysteem in de meeste Europese landen, de praktische onmogelijkheid om verdragen te wijzigen en het gebrek aan juridische instrumenten om lidstaten die de grondbeginselen van de Europese Unie schenden te disciplineren. De EU kan de kandidaat-lidstaten het Gemeenschapsrecht opleggen, maar het ontbreekt haar aan voldoende bevoegdheden om de naleving ervan door de lidstaten af te dwingen.”

EU-leiderschap zoals het Politbureau van de USSR

Op één punt kan men George Soros echter gelijk geven, als hij zegt:

“De huidige leiding doet denken aan het Politbureau ten tijde van de ineenstorting van de Sovjet-Unie, dat vervolgens zijn ukazes [N.v.d.r. proclamatie van de Russische tsaar, Sovjet-regering of een religieuze leider] bleef uitgeven alsof het nog steeds relevant was.”
(The current leadership is reminiscent of the politburo when the Soviet Union collapsed – continuing to issue ukazes as if they were still relevant.)

Bron:

Soros lässt Katze aus dem Sack: „Instrumente zur Disziplinierung von Mitgliedstaaten“ sollen her

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Soros laat kat uit de zak: “Instrumenten voor het disciplineren van lidstaten” moeten worden ontwikkeld

  1. Greengo // mei 31, 2019 om 19:43 //

    Lisa Haven – 30-05-2019

    Like

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Soros laat kat uit de zak: “Instrumenten voor het disciplineren van lidstaten” moeten worden ontwikkeld | toodlessss
  2. Soros laat kat uit de zak: “Instrumenten voor het disciplineren van lidstaten” moeten worden ontwikkeld – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s