Nieuw

Steeds meer Zweden definiëren zichzelf als rechts

De jongens van Nordfront. Nationaal-Socialistische beweging in Zweden.

Deze week heeft de Universiteit van Göteborg het resultaat van de SOM-peiling van dit jaar gepubliceerd. Hoewel het Zweedse volk een record vertrouwen heeft in de politie, blijft het vertrouwen in politici en journalisten op een record laag niveau. Het politieke midden verliest meer en meer mensen die naar rechts opschuiven.

Een duidelijke meerderheid van de Zweedse bevolking is van mening dat Zweden de verkeerde kant op gaat – 54 procent tegen 24 procent die denkt dat de huidige situatie bevredigend is. Als het gaat om vertrouwen in gemeenschapsinstellingen – al vele jaren op een laagtepunt – is het nul procent voor vakbondsorganisaties en op een lage acht procent voor de Zweedse kerk.

Als het gaat om veiligheid en democratie maken de meeste Zweden, 46 procent, zich zorgen over terrorisme, op de voet gevolgd door georganiseerde misdaad en politiek extremisme. In de categorie welzijn en migratie is de toename van vreemdelingenhaat die de Zweden het meest zorgen baart, terwijl de toename van het aantal asielzoekers vlak daarna komt.

Op de traditionele links-rechtse schaal is de trend dat het naar rechts verschuift terwijl het midden leegloopt. 40 procent definieert zichzelf vandaag de dag als rechts, een stijging van vijf procentpunten sinds de laatste peiling, 34 procent links en 26 procent als geen van beide.

Bron:

Allt fler definierar sig som höger i årets SOM-undersökning

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8627 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Steeds meer Zweden definiëren zichzelf als rechts

  1. Alphons Mantel // april 10, 2019 om 14:26 //

    de natuurschade wordt weer niet genoemd

    Like

  2. skeeter // april 10, 2019 om 16:13 //

    zeg altijd maar dat er geen links of rechts is maar alleen right or wrong

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s