Nieuw

Salvini verwerpt categorisch Turkije als lid van de EU: “Turkije is niet Europa en zal dat ook nooit worden”

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, weigert overduidelijk Turkije toe te laten tot de EU en roept de andere lidstaten en Brussel op al deze plannen voorgoed te schrappen.

Dat was een van de boodschappen van maandag die Salvini en zijn regeringspartij Lega verkondigden tijdens een persconferentie in Milaan waaraan ook vertegenwoordigers van de Deense Volkspartij, de Ware Finnen en Alternatieven voor Duitsland deelnamen. Het belangrijkste thema was de oprichting van een nieuwe EU-kritische groep te presenteren onder de slogan “Naar een Europa met Gezond Verstand – Volk herrijst”.

Op de persconferentie bekritiseerde Salvini de globalistische politici die nationalistische partijen in heel Europa als extremisten demoniseren omdat ze hun cultuur willen behouden. Salvini verklaarde dat noch het fascisme noch het communisme weer terugkomt en dat de grootste bedreiging voor de veiligheid in Europa nu het islamisme is.

Bovendien maakte Salvini van de gelegenheid gebruik gemaakt om commentaar te leveren op de ambitie van Turkije om deel uit te maken van de Europese Unie, waar hij zich sterk tegen verzet. Turkije heeft volgens de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken niets met Europa te maken en is van mening dat de plannen om het land tot de Unie toe te laten, voorgoed moeten worden afgeschreven. Dat Turkije lid wordt van de EU is iets dat hij zelf belooft nooit te zullen zien gebeuren.

– Turkije is niet Europa en zal dat ook nooit worden, zei Salvini.

De nieuwe groep zal ook Marine Le Pen’s National Collection en de Oostenrijkse FPÖ omvatten.

Het doel van de nieuwe EU-kritische groep is volgens Salvini om sceptici voor de Unie te verzamelen en samen een nieuwe “Europese droom” te creëren die een betere plek voor de kinderen in de toekomst zal achterlaten.

– Voor veel mensen is Europa vandaag een nachtmerrie en geen droom. Omdat het pad dat de traditionele grote blokken, de centrumrechtse Europese Volkspartij en de socialisten, de afgelopen decennia bewandeld hebben, de Europeanen enkel armoede, onveiligheid, onzekerheid en frictie gebracht hebben, aldus Salvini.

– De fundamenten van de Europese Unie – het streven naar volledige tewerkstelling en economische voorspoed en het respect van de identiteit – zijn de voorbije jaren verraden. Wij willen die in ere herstellen. In ons project staan het gezin, jobcreatie, veiligheid, de bescherming van het klimaat en jongeren een toekomst bieden centraal, stelde Salvini.

– We willen de burgers weer laten dromen. Dromen van een nieuw Europa. Het Europa van het Gezond Verstand.

“De Turkse dictator Erdogan”
Afgelopen februari sprak Salvini in het Europees Parlement, waar hij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan als dictator aanduidde.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8469 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Salvini verwerpt categorisch Turkije als lid van de EU: “Turkije is niet Europa en zal dat ook nooit worden”

 1. Het Zonnetje in huis. // april 10, 2019 om 11:10 //

  Met “Europa ” bedoeld Salvini het Judeo-Chriistelijk deel van het euraziatisch continent,Turkije ligt voor het grootste deel in Azië maar het deel dat in Europa ligt,is 3 keer zo groot als nederland.Turkije mag van Salvini niet in de eu vanwege het geloof van de meerderheid van de Turken,de Islam,daar komt het samengevat op neer !

  Like

 2. En welke Nederlandse partij hoort bij de alliantie van Matteo?

  Like

 3. Lex@ Dat zou de PVV moeten zijn

  Like

 4. Jack vanderVeen // april 10, 2019 om 15:14 //

  Ik ben het ten dele eens met Salvini.
  De gematigde mensen met goede opleidingen kunnen wij heel goed gebruiken en zijn Europa goed gezind, waarbij tevens geen angst hoeft te worden gegenereerd zoals inzake de rest van de overwegend idioten die uit Azië komen en Europa de afgrond in helpen.
  Toch zijn er veel islam volgelingen die het met hun (grote) leider eens zijn en Europa als een werelddelen met voornamelijk klootzakken ziet en dit werelddeel al of niet democratisch wil onderwerpen aan de islam.
  Maar waarom? Gewoon vanwege de door westerlingen opgebouwde knowhow en rijkdommen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s