Nieuw

Ziekenhuis moet excuses aanbieden – verpleegster noemde transpersoon verkleed als Kerstvrouw “man”

De 34-jarige mannelijke transvrouw “Chantelle Saunders” was overstuur toen hij verkleed in een Ann Summers Kerstvrouw jurkje een ziekenhuisafdeling bezocht en werd geconfronteerd met het feit dat hij een man was.

Saunders bezocht het ziekenhuis in Royal Devon om een vriend te bezoeken die een behandeling onderging.

– Ik zei” Vrolijk Kerstfeest “en de verpleegster antwoordde “Euh….het is een man!” “Nee,” zei ik, “ik ben een transseksueel” en toen zei ze “Usch!”, zegt Saunders.

– Ik was erg, èrg overstuur. Ik ben een transgendervrouw – ik ben een transitie van man naar vrouw.

– Eerst klaagde ik bij de NHS PALS (UK Patient’s Board) en kreeg het antwoord van de hoofdverpleegster dat ze zich verontschuldigden voor het zeggen van “Vrolijk Kerstfeest, meneer!” Maar ik ging in beroep en diende nog een klacht in, want ze hadden niet met mij of mijn twee getuigen gesproken [van de gebeurtenis]. Nu heb ik een brief ontvangen van de hoofdverpleegster die in principe zegt dat de aangewezen verpleegster zich niet herinnert dat ze de opmerking heeft laten vallen – maar ze hadden nog steeds niet met mijn twee getuigen gesproken!

Het ergste van de brief aan “Chantelle” was echter hun rationalisatie van het gedrag van de verpleegster:

– Het deel van de brief dat me echt van streek heeft gemaakt is het gedeelte waar het zegt: “Het is echter zo dat wanneer een persoon een bezoek brengt, ons wordt geadviseerd om de persoon aan te spreken zoals deze gezien wordt. In uw geval begrijp ik dat u volle baard had en mannelijke attributen droeg”.

Heel moeilijk om transseksueel te zijn
– Zelfs mijn paspoort toont aan dat ik een vrouw ben. Deze tweede brief is nog erger dan de eerste die ik ontving. Het leven is al moeilijk genoeg als je trans bent. Ik ben het slachtoffer geweest van verschillende haatdelicten. Ik ben zeer verbaasd over hoe ze me hebben ontmoet. Ze zijn meestal erg goed en spreken me correct aan. Maar dit is gewoon belachelijk, zegt “Chantelle”.

“In dit geval hebben we de klacht onderzocht en verontschuldigen ons voor de eventuele kwetsing”, schrijft de hoofdverpleegkundige Wilkinson-Brice nu:

“Wij zouden graag met mevrouw Saunders spreken om te onderzoeken hoe we de resterende problemen die we haar in deze kwestie hebben veroorzaakt, kunnen oplossen. Het gehele personeel [….] is opgeleid in gender- en diversiteitskwesties, wat het belang weerspiegelt dat we hechten aan de waarde van inclusie en samenwerking”.

Bron:

Nurse called trans woman, 34, dressed in Ann Summers Mrs Claus outfit a man

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8627 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Ziekenhuis moet excuses aanbieden – verpleegster noemde transpersoon verkleed als Kerstvrouw “man”

 1. Die verpleegster kan er ook niks aan doen; niet iedereen is opgeleid om volgens het boekje hiermee om te gaan

  Like

 2. templars2017 // april 9, 2019 om 21:22 //

  oei oei, een niet politiek correcte verpleegster……wat met het kerstkleed en volle baard niet is gelukt kan misschien kans op slagen hebben met een pakje aan van de paashaas ,die heeft overal haar op staan ,zowel als vrouwelijk of als als mannelijk beestje.

  Like

 3. is er een dokter in de zaal !!!!!

  Like

 4. Jack vanderVeen // april 10, 2019 om 00:10 //

  hiervoor heb ik maar één kerstwen voor deze kerstlul: “VAL DOOD met je gezeik en hopelijk word je weer normaal in die bovenkamer”

  Like

 5. syberspees // april 10, 2019 om 12:28 //

  WAT EEN KLOTETRANS! Het is zelf verantwoordelijk voor het feit dat het eruit ziet als een trucker met een pruik.

  Like

 6. Jee zeg waar maak je zo ophef over kan me best voorstellen hoor dat het vervelend is of zelf naar
  Ik had met alle plezier me escuus willen aanbieden maar denk dat dat niet genoeg was geweest dat niets genoeg is

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Ziekenhuis moet excuses aanbieden – verpleegster noemde transpersoon verkleed als Kerstvrouw “man” – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s