Nieuw

What the Duck? Supermarkt haalt ‘racistische’ chocolade Paaseendjes van de markt

Britse supermarktketen Waitrose verontschuldigt zich voor ‘racistische’ PaasEendjes: een witte chocolade-eend met de naam ‘Fluffy’, een melkchocolade eend met de naam ‘Crispy’ en een van donkere chocolade met de naam ‘Ugly’.

De eeuwige klaagnegers hebben weer iets gevonden dat ze als racistisch kunnen bestempelen. Als ze gewoon aan het werk zouden gaan, op een katoenplantage desnoods, in plaats van de hele dag te luieren van de door de blanke man betaalde uitkering dan zouden ze geen tijd hebben voor deze voortdurende onzin. Als ze op hun eigen continent zouden gaan wonen in plaats van in die afschuwelijke blanke landen dan zouden ze nooit geweten hebben van het bestaan van Britse Paaseendjes. Rot op !

Hoewel niet expliciet duidelijk gemaakt door de supermarktbazen, wordt gedacht dat de naam “lelijk” (ugly) misschien gekozen is als verwijzing naar het klassieke sprookjeslied ‘Het Lelijke Eendje’ van Hans Christian Andersen. Het sprookje gaat over een klein, bruin lelijk eendje dat wordt bespot en uitgesloten door de andere eendjes, maar uitgroeit tot een prachtige witte zwaan.

Sommige gebruikers van sociale media hebben uitgehaald naar de mensen die zich beledigd voelen door de oorspronkelijke etikettering.

“Zeg me alsjeblieft dat dit niet is gebeurd, is dit land gek geworden? Wie zou dit zien en iets anders denken dan dat ze het naar het lelijke eendje uit het verhaal hebben vernoemd. Kom op mensen,” schreef Twitter-gebruiker Sarah Cheek.

Een andere, David Green, schreef: “Iemand miste de memo dat het lelijke eendje een zwaan was en mooier bleek te zijn dan alle eendjes”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on What the Duck? Supermarkt haalt ‘racistische’ chocolade Paaseendjes van de markt

 1. Haha, om je kapot te lachen…ze worden steeds pietluttiger…heel vervelend als je, in je eigen land nota bene, voortdurend rekening moet houden met die beroepsklagers die hun hele leven de racisme-kaart kunnen blijven trekken dankzij hun kleur

  Like

 2. trebor2110 // april 9, 2019 om 22:43 //

  Nee Petra dit toch niet meer om te lachen , mensen die eigenlijk opgesloten horen te zitten en een dokter nodig hebben lopen nu gewoon los en vallen ons lastig .

  Liked by 1 persoon

 3. Raveltje // april 9, 2019 om 23:01 //

  Blanke vla mag wel

  Like

 4. hahaha “De eeuwige klaagnegers” goeie verwoording

  Like

 5. koddebeier // april 10, 2019 om 16:27 //

  Wat een stel dhimmitude debielen !

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s