Nieuw

Voorkeur voor kleine luchthavens – steeds meer asielzoekers komen met het vliegtuig

Drehscheibe Köln/Bonn Airport - Gut organisierte Ankunft Flüchtlinge (c) © Raimond Spekking / , via Wikimedia Commons

Steeds meer asielzoekers komen nu met het vliegtuig naar Duitsland. Zij kiezen bewust voor kleine luchthavens omdat er geen toegangscontrole is. Meer dan een derde van alle “vluchtelingen” zal momenteel naar verwachting luxueus met het vliegtuig in Duitsland aankomen.

De Epoch Times maakte het schandaal gisteren bekend. Ze schrijft: “Om inreiscontroles in Duitsland te vermijden, selecteren asielzoekers die per vliegtuig aankomen kleine en onbeduidende luchthavens. Wie niet via de grote luchthavens zoals Berlijn-Schönefeld, Düsseldorf, Frankfurt/Main, Hamburg en München binnenkomt, kan de luchthavenprocedure ongehinderd omzeilen en Duitsland binnenkomen, ook al heeft hij geen recht op asiel.

Geen asielprocedure mogelijk

Op grotere luchthavens is het gebruikelijk dat asielzoekers in de transitzone worden vastgehouden om een asielprocedure te starten. Dit maakt het mogelijk om asielzoekers die geen recht hebben op asiel onmiddellijk terug te sturen naar hun thuisland.

“Asielzoekers die via een andere luchthaven binnenkomen, worden na binnenkomst in het land naar de dichtstbijzijnde eerste opvangfaciliteit gestuurd en doorlopen daar de ‘conventionele’ asielprocedure”, zegt de BAMF op verzoek van „Tichys Einblick“.

De BAMF heeft geen verdere informatie over het exacte aantal asielzoekers dat per vliegtuig aankomt. “Er is alleen een vrijwillige enquête onder asielzoekers, wat statistisch niet representatief is. De verklaringen waren echter niet betrouwbaar omdat ze niet op juistheid waren gecontroleerd. – zei de Epoch Times.

Bron:

KLEINE FLUGHÄFEN BEVORZUGT: IMMER MEHR ASYLSUCHENDE REISEN MIT FLUGZEUG NACH DEUTSCHLAND EIN

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Voorkeur voor kleine luchthavens – steeds meer asielzoekers komen met het vliegtuig

  1. Hebben ze toch weer de mazen in de wet gevonden, het was te verwachten…zo zie je maar weer, mensen doen echt alles voor geld…

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s