Nieuw

Paniek op NGO-schip Sea-Eye: Situatie aan boord van schip verslechtert 

Volgens de NGO Sea-Eye verslechtert de situatie aan boord van het Duitse NGO-schip “Alan Kurdi”. Zes dagen na het oppikken van 64 vluchtelingen en migranten voor de Libische kust zou er aan boord van het schip nog maar weinig drinkwater en voedselvoorraden zijn, kondigde de organisatie dinsdag aan. De missieleider aan boord had de Maltese autoriteiten laten weten dat er “uiterlijk woensdag” bevoorrading benodigd was.

Het schip van de in Regensburg gevestigde organisatie Sea-Eye haalde verleden week woensdag de 64 asielzoekers uit een rubberboot voor de Libische kust. Onder de asielzoekers zijn twaalf vrouwen, een kind en een baby.

De “Alan Kurdi” is momenteel op zoek naar een haven in de EU waar ze veilig kan binnenlopen. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini had geweigerd de mensen te accepteren en riep Duitsland op om het “probleem” op te lossen. Omdat het zich om een Duits schip handelt, ziet hij Duitsland als de verantwoordelijke lidstaat.

Volgens Sea-Eye had Italië er echter mee ingestemd om twee kinderen en hun moeders van boord te halen, “om humanitaire redenen”. Volgens Salvini weigerde de NGO echter de families te scheiden.

Volgens het Bondsministerie van Binnenlandse Zaken heeft de Duitse regering de Europese Commissie verzocht de zaak te coördineren “en ervoor te zorgen dat het schip een veilige haven kan binnenvaren”. Sea-Eye kondigde op dinsdagochtend aan dat er maandagavond “nog geen meetbare succesrapporten uit Brussel waren ontvangen”.

Bron:

NGO Sea-Eye: Lage an Bord von Rettungsschiff spitzt sich zu

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8175 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Paniek op NGO-schip Sea-Eye: Situatie aan boord van schip verslechtert 

 1. Jack vanderVeen // april 9, 2019 om 16:58 //

  Bel naar even Angela Merkel wat te doen.
  Op er door van rekening is alles Duits aan die boot.

  Like

 2. Breng ze dan maar snel terug naar Afrika, dan kunnen ze van boord en hulp krijgen

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Paniek op NGO-schip Sea-Eye: Situatie aan boord van schip verslechtert  – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s