Nieuw

Italiaanse regering: “De goudreserve behoort aan het volk toe – niet aan de bankiers”

Volgens een nieuw wetsvoorstel zal de Italiaanse centrale bank – die buiten de controle van de regering om handelt – gedwongen worden de goudreserve voor dezelfde prijs als in de jaren dertig van de vorige eeuw aan de staat terug te verkopen.

Fenixx heeft eerder gemeld dat de Italiaanse regering, die bestaat uit de populistische Vijfsterrenbeweging en de nationalistische conservatieve Lega, wil dat de staat de controle terugkrijgt over de goudreserve van het land, die momenteel in handen is van de zelfstandige Italiaanse centrale bank.

Nu lijkt dit ook een realiteit te te worden, gezien het feit dat de regering een wetsvoorstel heeft opgesteld dat betekent dat de centrale bank gedwongen wordt de goudreserve aan het ministerie van Financiën te verkopen voor wat deze in de jaren dertig van de vorige eeuw waard was. Een ander wetsvoorstel zal alle financiële eigendom van de centrale bank overdragen aan het Italiaanse volk.

De particuliere Italiaanse centrale bank bezit 2.534 ton goud, ter waarde van ongeveer 91 miljard euro, en is momenteel volledig zelfstandig van de regering en kan in principe alle beslissingen nemen die ze willen.

De voorstellen worden ook gesteund door delen van de oppositie en naar schatting zal 60 procent van de leden van het Europees Parlement vóór stemmen.

– Het goud is van de Italianen, niet van de bankiers. Wij zijn bereid om overal in Italië de strijd aan te gaan en de Italianen zo nodig de straat op te laten gaan, zegt Giorgia Meloni, de politiek leider van de oppositiepartij Broeders van Italië.

De Vijfsterrenbeweging en Lega hebben eerder scherpe kritiek geuit op de manier waarop de centrale bank de laatste financiële crisis heeft aangepakt en zijn van mening dat zij verantwoordelijk zijn voor het feit dat gewone mensen veel van hun spaargeld hebben verloren.

– Als uw rekening er nu rood uitziet, komt dat omdat de mensen die de zaken moesten controleren dat niet deden, zei minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini in februari.

De Vijfsterrenbeweging wil nog verder gaan en de centrale bank volledig verstatelijken. Lega aarzelt nog steeds in deze zaak, schrijft RT.

Bron:

‘Gold belongs to the people, not bankers’: Italian govt moves to seize reserves from central bank

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Italiaanse regering: “De goudreserve behoort aan het volk toe – niet aan de bankiers”

  1. Frans Gerards // april 9, 2019 om 13:53 //

    Op 7 landen na, waaronder Iran en Cuba zijn alle centrale of nationale banken in particuliere handen, of beter gezegd indirect in handen van de Rothschild familie. Zelfs toen J.P. Morgan, volgens zeggen de rijkste man van de VS, kwam te overlijden bleek 84% van het bezit in hun handen te zijn.

    Like

  2. Vraag mij nog steeds af waar de rest van het Nederlandse goudvoorraad gebleven is, toen op 13-mei-1940 een schip met belangrijke personen en 1600 ton goud uit de Nederlandsche Bank naar Londen, Engeland werden getransporteerd, een paar jaar geleden gaf Klaas Knot een ontwijkend antwoord op een verslaggever, u raadt het zeker hé?

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s