Nieuw

Is toch maar geld van de belastingbetaler: Deportatie van 533 Afghanen kost 5,5 miljoen euro

Duits vliegtuig, screenshot YT

In het geval van collectieve deportaties naar Afghanistan kan eigenlijk alleen sprake zijn van symbolische daden als we kijken naar de relatie tussen degenen die verplicht zijn het land te verlaten en degenen die daadwerkelijk worden uitgezet.

In Duitsland is de uitzettingsvlucht slechts voor een klein aantal personen bedoeld, het begeleidend personeel voor de “humanitaire” repatriëring neemt veel plaatsen in en veroorzaakt enorme kosten. Turkije laat zien dat er nog een andere manier is, het chartervliegtuig naar Afghanistan is volledig bezet – u bent verbaasd, 227 Afghanen passen in het vliegtuig, en u bent verbaasd, Turkije slaagt erin om nog 691 Afghanen terug naar huis te vliegen in een paar dagen.

En Duitsland? In een fabelachtige 22 collectieve deportaties werden 553 Afghanen terug naar huis gebracht – een waar meesterwerk van assertiviteit, dat ook als een succesverhaal wordt verkocht. Met het huidige tempo van de deportatie zal het waarschijnlijk nog 100 jaar duren voordat de laatste Afghanen die het land moeten verlaten daadwerkelijk in hun thuisland belanden – op voorwaarde dat er niet elke week nieuwe Afghanen aankomen.

Rheinische Post bericht:
Sinds het einde van de uitzettingsstop hebben de Duitse autoriteiten 533 Afghanen met 22 vluchten teruggestuurd naar hun thuisland. Volgens een rapport van de Düsseldorfse “Rheinische Post” (dinsdag) is dit het resultaat van de reactie van de Bondsregering op een vraag van de AfD.

Volgens het rapport kostte het charteren van de vliegtuigen bijna 5,5 miljoen euro. In totaal werden 1470 escorts ingezet. Het aantal vrijwillige repatrianten naar Afghanistan is gedaald van 3319 in 2016 tot 1118 in het jaar daarop. Voorlopige cijfers van 2018 laten slechts 401 repatrianten zien.

Daarentegen is het aantal Afghanen in Duitsland sinds 2011 meer dan verviervoudigd, van 56.563 naar 257.111, zo blijkt uit cijfers van de overheid. Gezien het aantal terugkeerders uit Duitsland “stelt de Duitse regering duidelijk de verkeerde prioriteiten”, aldus Springer.

Bron:

Sind nur Steuergelder: Abschiebung von 533 Afghanen kostete 5,5 Millionen Euro

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Is toch maar geld van de belastingbetaler: Deportatie van 533 Afghanen kost 5,5 miljoen euro

  1. Ze blijven bakken met geld kosten en ze brengen onrust maar wee je gebeente als je er iets van zegt…ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom die linksen dat zo graag willen…want wat hebben zij daar nou voor voordeel bij?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s