Nieuw

Zweedse politie: IS-terugkeerders zeggen dat ze hulpverleners of kok zijn geweest 

Links: politiechef Ulf Merlander. Rechts: IS-terrorist Khaled Shahadeh uit Angered.

De politie in Gotenburg heeft verschillende personen ontmoet die uit Syrië zijn teruggekeerd. De overgrote meerderheid meldt aan de politie dat zij hulpverleners zijn geweest, een ambulance hebben bestuurd en geholpen hebben met koken.

De lokale politie in Gotenburg-Noordoost heeft oproepen gestuurd naar 18 personen die bij de terroristische organisatie Islamitische Staat zijn geweest, maar waartegen de Säpo [Zweedse nationale veiligheidsdienst] geen verdenkingen of bewijzen heeft. Hiervan heeft de politie met iedereen gesproken, op één na, meldt het staatskanaal SVT.

– We sturen een bericht dat we een ondervraging willen houden op het politiebureau. We hebben niet zoveel bewijsmateriaal om te presenteren, dus het is echt belangrijk om de mensen te laten praten over waar ze bij betrokken zijn geweest, zegt Ulf Merlander, politiechef Göteborg noord-oost.

De lokale politiechef is van mening dat het moeilijk is om het verhoor te houden omdat er geen getuigenis en technisch bewijs is. Toch is hij verbaasd over hoe spraakzaam de individuen zijn geweest.

– Velen vertelden ons dat ze in deze gebieden waren geweest. De meerderheid gaf aan dat ze hulpverleners waren geweest, een ambulance hadden bestuurd, geholpen hadden met koken en dat soort dingen, zegt Merlander.

Maar Merlander is er niet zeker van dat alle mensen de waarheid zeggen.

– Het is duidelijk dat je sceptisch moet zijn, zegt hij.

Bron:

Polisen: Majoritet av IS-återvändare säger sig ha varit hjälparbetare och lagat mat

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Zweedse politie: IS-terugkeerders zeggen dat ze hulpverleners of kok zijn geweest 

 1. Jack vanderVeen // april 8, 2019 om 09:30 //

  Oorlogsmisdadigers: omgekeerde bewijslast.
  Dat men aan velen hulp verleende, dat geloof ik: van het aardse bestaan naar het hemelse gloren. Doch ik zie niet in waarom men daarvoor anders hoeft te doen dan kokkerellen (klinkt als koppensnellen). Na het leven lijdt niemand honger meer. Ook wordt men na het leven nooit meer ziek. En voedsel verstrekken of fysieke hulp verlenen is als de “heler en de steler”.

  Like

 2. Johan P // april 8, 2019 om 09:40 //

  Het is in principe helemaal niet belangrijk wat men daar heeft gedaan. Strijder, kok, ambulance bestuurder, wat dan ook.
  Als je daarheen bent gegaan heb je je principieel uitgesproken tegen het westen, tegen democratie, tegen godsdienstvrijheid en ga zo maar door. Het feit dat je er heen bent gegaan zou al voldoende moeten zijn om tot ongewenste vreemdeling te worden bestempeld.

  Like

 3. Horatius // april 8, 2019 om 13:05 //

  Keiharde bewijzen dat men zich schuldig heeft gemaakt aan rituele moord, roof, verkrachting en mensenhandel ontbreken omdat deze terroristen onherkenbaar waren vermomd tijdens hun religieus geïnspireerde misdaden.

  Onze verweekte westerse samenleving hanteert een rechtssysteem wat hier niet tegen opgewassen is en dus krijgt men het voordeel van de twijfel en wordt men vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs.

  Vervolgens krijgt men een woning of een geriefelijk appartement toegewezen, een uitkering en een toeslag om wat meubilair aan te schaffen en kan de teruggekeerde IS-strijder over gaan tot de orde van de dag. En die bestaat na een intensief overleg met de lokale imam tot het organiseren van nieuwe terroristische cellen om zodoende hun gedachtegoed verder te verspreiden in West-Europa.

  Dat er bij deze activiteiten wel eens slachtoffers kunnen vallen onder de autochtone bevolking (de ongelovigen) moeten we maar op de koop toenemen. Want het langdurig opsluiten van deze creaturen zou wel eens een stigmatiserend effect kunnen opleveren voor de moslimpopulatie: een ‘kwetsbare etnische minderheid’ en bovendien het gelijk bevestigen van die akelige en racistische populisten.

  Nauwkeurig geïnstrueerd door linkse activisten, NGO’s, Artsen zonder Grenzen en andere criminele organisaties zijn het dus allemaal hulpverleners, brancardiers, gynaecologen, koks etc. en zouden ze eigenlijk recht hebben op de uitkeringen die ze niet konden incasseren tijdens hun verblijf in Syrië en aanpalende gebieden.
  Daar zal ongetwijfeld aan gewerkt worden door de asieladvocatuur en andere gesubsidieerde linkse instellingen.

  Hier is letterlijk alles mogelijk, behalve het handhaven van onze rechtsstaat.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Zweedse politie: IS-terugkeerders zeggen dat ze hulpverleners of kok zijn geweest  – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s