Nieuw

Salvini start een nieuwe partijgroep in de EU: “De natiestaat in het centrum, het stoppen van alle illegale immigratie en het beschermen van de nationale cultuur en identiteit”

De Deense Volkspartij (DV) fuseert nu met Salvini’s Lega, Alternatieven voor Duitsland en de Ware Finnen in een nieuwe partijgroep in het Europees Parlement, meldt DV’s partijgroep Dit Overblik [Jouw Overblik]. Maar de Zweden Democraten zijn niet van plan om mee te doen.

De Deense Volkspartij gaat nu samen met de Lega, de Duitse AfD en de Ware Finnen een nieuwe groep in het Europees Parlement vormen.

Het is de bedoeling om te proberen Eurosceptische partijen met een nationaal conservatief uitgangspunt in een “gemeenschappelijke alliantie” in het EU-parlement te verzamelen. De initiatiefnemer is de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, tevens partijleider van de Lega.

De vier partijen zijn momenteel lid van drie verschillende fracties in het Europees Parlement, waarvan de Deense Volkspartij en de Ware Finnen lid zijn van de ECR, waarin ook de Zweden Democraten zijn opgenomen.

– We werken goed in de ECR-Fractie, maar het punt is dat er vandaag enkele grote federale fracties in het Europees Parlement zijn, de conservatieve en de socialistische fractie, die meer EU willen. Daarom hebben we een versterkt platform nodig om het federalisme binnen de EU te bestrijden en voor de belangen van de natiestaten op te komen. Dat is waar we nu het terrein voor gaan verkennen, zegt Peter Kofod, de topkandidaat van DV voor het Europees Parlement, tegen Dit Overblik.

De nieuwe partijgroep heeft drie hoofddoelen: een Europa van naties met de natiestaat in het centrum, het stoppen van alle illegale immigratie en het beschermen van de nationale cultuur en identiteit.

Volgens Peter Kofod staat men in contrast met de Franse president Emmanuel Macron en wil men zijn plannen voor een Europese superstaat bestrijden. En dat Matteo Salvini een “controversiële” politicus wordt genoemd, is iets waar de Deense Volkspartij geen zier om geeft. Het belangrijkste is om de EU in de juiste richting te veranderen, legt Kofod aan het partijbestuur uit. Politiek bestaat uit verschillende partijen, en dan is het logisch dat men niet precies alle meningen met elkaar deelt, wijst hij erop.

De Zweden Democraten zijn echter niet van plan om zich bij de nieuwe fractie aan te sluiten.

– We hebben altijd als doel gehad om met andere conservatieve partijen in de ECR-Fractie terecht te komen. We hebben het gevoel dat we nu in de juiste groep zitten, zegt de topkandidaat van SD, Peter Lundgren, volgens TT.

Bron:

Salvini startar ny partigrupp i EU – men SD vill inte vara med

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8507 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Salvini start een nieuwe partijgroep in de EU: “De natiestaat in het centrum, het stoppen van alle illegale immigratie en het beschermen van de nationale cultuur en identiteit”

 1. Alphons Mantel // april 8, 2019 om 12:10 //

  dit is goed nieuws voor natuur , milieu en de Europeanen

  Liked by 1 persoon

 2. De PVV en de FvD zouden zich hier ook bij moeten aansluiten

  Liked by 1 persoon

 3. koddebeier // april 8, 2019 om 14:42 //

  Zweden doen niet mee, het is en blijft een raar volkje !

  Like

 4. Dacht dat PVV zij wel aangesloten heeft ,ook eveneens VB Lepen AFD

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Salvini start een nieuwe partijgroep in de EU: “De natiestaat in het centrum, het stoppen van alle illegale immigratie en het beschermen van de nationale cultuur en identiteit” – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s