Nieuw

Noorwegen wil dat meer immigranten een baan krijgen – voert anonieme sollicitaties in

Foto: Noors parlement in Oslo. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: John Erling Blad.

De Noorse regering is in de veronderstelling dat werkgevers liever personen met een Noorse dan een niet-Noorse naam in dienst nemen. Dit wil men veranderen en voert nu anonieme sollicitaties voor banen bij de overheid in.

Uit eerder onderzoek in Noorwegen is gebleken dat de werkgever de voorkeur geeft aan sollicitaties van mensen met een Noorse naam voor personen met een buitenlandse naam. De Noorse overheid vindt dit blijkbaar een probleem, wat men wil oplossen door anonieme sollicitaties bij overheidsdiensten te introduceren.

– We weten het niet, maar we denken dat meer mensen met buitenlandse namen naar een sollicitatiegesprek zullen komen als ze anoniem kunnen solliciteren, zegt minister van Lokaal Bestuur en Modernisering Monica Mæland [Høyre, Noorse conservatieve politieke partij], tegen de Noorse staatszender NRK.

In een proefproject waarbij haar eigen ministerie betrokken is, zal men een digitale oplossing testen waarbij de naam van de sollicitant tot 200 diensten geanonimiseerd wordt  Op deze manier hoopt men dat meer niet-Noorse mensen uiteindelijk een baan krijgen.

Als men van mening is dat het proefproject succesvol is, kan het worden ingevoerd voor alle nieuwe werknemers voor overheidsdiensten in Noorwegen, die elk jaar 20.000 werknemers tellen.

Bron:

Anonymitet skal hjelpe søkere med innvandrerbakgrunn til jobbintervju

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8504 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Noorwegen wil dat meer immigranten een baan krijgen – voert anonieme sollicitaties in

  1. Akkefietje // april 9, 2019 om 14:24 //

    Al zouden ze gratis willen werken, ik zou er niet 1 aannemen. Het is vragen om problemen

    Like

  2. Dat wat gij zaait, zult gij oogsten…

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s