Nieuw

Het is over en uit met de vrijheid van meningsuiting in het Westen

De dictatuur toont zijn ware aard

Meerdere landen dreigen met strengere regels voor sociale media. Zo overweegt Canada de regels aan te scherpen. Het land gaat in oktober naar de stembus. Facebook, Twitter en Google zouden niet genoeg doen om beïnvloeding van kiezers te voorkomen. De Canadese minister voor Democratische Instellingen is naar eigen zeggen teleurgesteld over de voortgang van gesprekken met de bedrijven.

Bemoeienis met de verkiezingen is “zeer waarschijnlijk”, zegt de Canadese overheid. Meerdere “tegenstanders” zouden Twitter gebruiken om desinformatie over het land te verspreiden. Zo zouden ze “verdeeldheid willen zaaien onder Canadezen” en het buitenlands beleid van het land willen ondermijnen. Toch zal de inmenging niet zo groot worden als bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen, verwacht de cyberveiligheidsdienst van Canada.

De Britse regering wil een toezichthouder voor sociale media creëren. Die moet Facebook, Twitter en andere diensten controleren op schadelijke inhoud, zoals kindermisbruik en aanzetten tot terrorisme. De sector moet zelf betalen voor de waakhond. De waakhond zou niet alleen bedrijven moeten kunnen bestraffen, maar ook de bestuurders van die bedrijven. Als zulke bedrijven niets doen tegen schadelijke inhoud, zouden ze uiteindelijk moeten worden geweerd uit Groot-Brittannië. “Er is een erkenning dat toezicht op sociale media onvermijdelijk is. Bedrijven moeten zich houden aan internetregels, waar ze ook zijn”, zei minister van Digitale Zaken Jeremy Wright.

Australië dreigt met jarenlange gevangenisstraffen voor bestuurders van platforms die te weinig doen tegen extreem materiaal. Dat is een reactie op de dubbele terreuraanslag op moskeeën in Nieuw-Zeeland. De dader verspreidde rechtstreekse beelden van zijn terreurdaad via een livestream op Facebook.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

7 Comments on Het is over en uit met de vrijheid van meningsuiting in het Westen

 1. antiislamnu // april 8, 2019 om 21:13 //

  Laat ze beginnen om al die haat imams van het internet te halen maar daar hoor ik niets over .
  Wat wel aangepakt wordt is de kritiek er op dat vindt men tegenwoordig discriminatie of een haat misdrijf.
  Eigenlijk is alles wat islam is bij definitie goed en kritiek hier op strafbaar

  Like

 2. Mooi. Dan moeten ze die linkse haatzaaiers dus ook de mond snoeren

  Like

 3. Fransdo // april 8, 2019 om 22:30 //

  Dus als ik vind dat de VVD een klote partij is waar je voortaan maar niet meer op moet stemmen dan mag dat in de toekomst niet meer. Of mijn mening wordt gekarakteriseerd als nepnieuws.

  Ik vind dat de VVD dat standpunt maar eens moet ondersteunen. Na het afschaffen van het referendum en het niet begrijpen van het woord ‘nee’ bij zo’n soort referendum denk ik dat ze het daarna volledig gehad hebben met hun streven ooit nog wat in de melk te brokkelen te hebben.

  Dus VVD: ga gerust je gang, zoek steun bij D66, SP, PVDA en vooral Groen Links dan is het snel afgelopen met dergelijke clubs.

  Like

 4. Gladiator // april 8, 2019 om 23:35 //

  @Petra,

  Beste,

  Wie bedoeld u met “ze”, ………????

  En @Fransdo,

  Beste, zolang u nog in partijen en daarmee verband houdend verkiezingen dan kan ik alleen maar zeggen droom verder.

  De landelijke politieke poppenspelers ook wel acteurs genoemd doen precies dát wat hun is opgedragen bij de BILDERBERGCONFERENTIE!!

  Als u dat nu nóg niet begrijpt dan zou ik zeggen slaap lekker verder in UW DEMOCRATIE!!!

  En voor de goede orde, kijk svp een op Wikipedia wat er onder het begrip “democratie” staat!!!

  Gladiator

  Liked by 1 persoon

 5. @Trebor, vroeger was de mazelen krijgen normaal en tamelijk onschuldig volgens mij.
  Je zat even lekker bij je moeder thuis.
  Door het vaccineren wordt een virus sterker misschien???
  Door de werkende moeders is er geen tijd meer voor kinderziektes, dat denk ik ook wel eens

  Like

 6. Gladiator@ met ‘ze’ bedoel ik de regering…oh wacht, die zijn zelf links…

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Het is over en uit met de vrijheid van meningsuiting in het Westen – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s