Nieuw

Golf vervolging van oudere Zweden gaat door – 80-jarige veroordeeld wegens “vernederend” schrijven over moslims

Een bejaarde man van in de tachtig is veroordeeld voor de meningsmisdaad ‘haatspraak jegens een bevolkingsgroep’ omdat hij in de sociale media zogeheten “vernederende opmerkingen” over moslims had geschreven, schrijft SVT Gävleborg. Hij kreeg een voorwaardelijke straf en geldboete.

De golf van vervolging van oudere Zweden die zich negatief uitlaten over immigratie gaat door. Een paar weken geleden werd een 91-jarige man uit Bromölla veroordeeld tot een boete van 650 euro omdat hij negatief schreef over de islam en moslims.

LEES MEER: 91 jaar oude Zweed veroordeeld voor het online bekritiseren van de islam

Nu zijn de resources van de rechterlijke ingezet om een andere, bijna net zo oude, man uit Bollnäs voor een soortgelijke opinie-misdaad te veroordelen.

Volgens SVT heeft de 80-jarige man op Facebook “vernederende opmerkingen” geschreven over moslims. De aanklager koos er vervolgens voor om de man op twee punten te vervolgen, zowel wat moslims als de islam betreft.

De oudere man ontkent de “misdaden”, maar erkent de eigenlijke verklaringen. Hij is echter van mening dat hij niet van plan was om moslims te beledigen.

Maar de 80-jarige werd ondanks zijn ontkenning veroordeeld. De sanctie voor de man is een voorwaardelijke straf en geldboete wegens haatspraak tegen een bevolkingsgroep.

Bron:

80-åring döms för hets mot folkgrupp – skrev “nedsättande” om muslimer

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.216 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8643 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Golf vervolging van oudere Zweden gaat door – 80-jarige veroordeeld wegens “vernederend” schrijven over moslims

 1. Jack vanderVeen // april 8, 2019 om 18:58 //

  Als moslims m heb ik dus een dikke streep voor. Ik mag toch zeker wel kritisch over het geloof zijn dat ik belijd!
  Ben benieuwd wat die Zweedse Roverheid met mij zal doen. Omdat ik blank ben mij toch eraan hangen? Racisme heet dat, in puurste vorm

  Like

 2. Zelfs de bejaarden laten ze niet met rust… 😦

  Like

 3. antiislamnu // april 9, 2019 om 02:38 //

  Zweden is al lang verloren

  Like

 4. Franky De Baere // april 9, 2019 om 06:57 //

  iedere moslim is geen terroist, maar iedere terrorist is wel een moslim…

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Golf vervolging van oudere Zweden gaat door – 80-jarige veroordeeld wegens “vernederend” schrijven over moslims – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s