Nieuw

Balkanroute: zal de migratiecrisis van 2015 zich herhalen?

Screenshot ZDF heute.

Zowel in Griekenland als in Turkije zijn er grote bewegingen van migranten die naar Midden-Europa willen oprukken. Zal de migratiecrisis van 2015 zich herhalen?

In Griekenland zijn het nog steeds enkele duizenden, in Turkije daarentegen hebben al minstens 40.000 van hen zich aangesloten in een migrantenkaravaan met als doel Midden-Europa te bereiken. PR-strategen van asiel-ngo’s hebben het al de naam “Karavaan glimp van hoop” gegeven (zie ook het rapport bij “Tichys Einblick“). Maar wie de gewelddadige botsingen tussen de migranten in Griekenland en de politie (zie het Fenixx artikel) heeft opgemerkt, vraagt zich al snel af: Glimp van hoop voor wie?

Landen als Duitsland of Oostenrijk zullen graag ervoor bedanken om deze deze rabiate mensen op te nemen. Hebben we niet al genoeg testosteron-gestuurde jonge mannen uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Afghanistan opgenomen die hebben geleid tot een sterke toename van verkrachtingen, overvallen, steekpartijen en dergelijke? Hebben we niet al genoeg mensen opgenomen die tot een vermindering van de openbare veiligheid hebben geleid?

Tot nu toe houden de Griekse veiligheidstroepen zich nog steeds staande, maar hoe lang kunnen zij zich verdedigen tegen de menigte die is ontstaan door nepnieuws over een zogenaamd heropende Balkanroute, zonder dat zij hun toevlucht moeten nemen tot extensief geweld?

Het goede nieuws is dat Erdogan de grens nog steeds gesloten houdt, althans voor nu. Hij weet heel goed dat nieuwe grote stromen migranten alleen de rechtse partijen in de kaart zal spelen, die bij de komende Europese verkiezingen hoe dan ook aanzienlijk zullen toenemen. Als beelden zoals die van 2015 opnieuw over de schermen zouden flikkeren, zouden deze partijen waarschijnlijk nog meer triomferen. Maar een overwinning voor de rechtse partijen zou voor Erdogan contraproductief zijn, vooral omdat zij ook tegen de toetreding van Turkije tot de EU zijn. Met andere woorden, in ieder geval tot eind mei zullen de Turkse autoriteiten zo waakzaam mogelijk zijn en zullen zij niet toestaan dat grote groepen migranten zich naar Europa verplaatsen.

Wat daarna komt is onzeker. Maar Erdogan weet dat hij met de migranten die zich naar Europa willen verplaatsen een troefkaart in zijn mouw heeft, die hij op elk moment kan spelen. En op het moment dat hij de Europeanen wil dwarsliggen, krijgen ze de beelden geleverd die ze de afgelopen jaren wilden vermijden: honderdduizenden migranten die zich – gesteund door verschillende asiel-NGO’s –  door de Balkan een weg naar Midden-Europa banen.

Bron:

Balkanroute: Wiederholt sich die Migrationskrise von 2015?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Balkanroute: zal de migratiecrisis van 2015 zich herhalen?

 1. bedonderde burger // april 8, 2019 om 15:15 //

  jazeker zal de invasie van 2015 zich herhalen maar nu op een manier dat 2015 een lachertje was, de EU dwazen gaan door tot er 200 miljoen Afrikanen, liefst islamitisch, werkloos door de EU lopen te draven, barricadeer uw woning alvast maar, vergeet zonnepanelen, traliewerk is straks mode en niet meer aan te slepen. Buurtwachten komen als paddenstoelen uit de grond en iedereen schaft zich en geweer aan ook al mag dat van de drollen in uniform niet, dikke bult hadden zij hun werk maar eens moeten doen in plaats van nar de pijpen van de politiek dansen.

  Like

 2. Jack vanderVeen // april 8, 2019 om 18:48 //

  Turkije doet toch ook wel haar best.
  Heeft op de reguliere wegen continu intensieve controle.
  Met als gevolg dat alle illegalen via bergwegen per auto naar het westen trekken.
  Zou de gandarmarie dat niet ook vermoeden? Of is dit een staaltje van werk ontwijken?

  Like

 3. Met satellieten in de gaten houden. Het leger alles laten afsluiten. En waarvoor je ze natuurlijk hebt: kern raketten gereed voor een verdedigende actie.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Balkanroute: zal de migratiecrisis van 2015 zich herhalen? – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s