Nieuw

Amerikaanse troepen vluchten met staart tussen de benen uit Libië – Bang voor de moslims

Libië Libya, screenshot YT

Een troepencontingent zal uit Libië worden getrokken als gevolg van de escalerende omstandigheden van geweld, zo heeft het US Africa Command zondag aangekondigd.

“Vanwege de toegenomen onrust in Libië verhuisde een contingent van Amerikaanse troepen die US Africa Command ondersteunden tijdelijk naar aanleiding van de veiligheidsomstandigheden ter plaatse,” zei AFRICOM in een verklaring.

“We zullen doorgaan met het monitoren van de omstandigheden ter plaatse en de haalbaarheid beoordelen voor hernieuwde militaire aanwezigheid in de VS, naargelang het geval,” zei AFRICOM-woordvoerder Nate Herring.

De evacuatie is naar verluidt het gevolg van islamitische terroristische krachten die zich binnen het land hebben genesteld.

“AFRICOM’s bezorgdheid over de” zich ontwikkelende veiligheidssituatie “komt te midden van een offensief van de afvallige generaal, Khalifa Hafter, wiens troepen een aanval uitvoeren op de Libische hoofdstad van Tripoli. Verschillende berichten in de media zeggen dat de troepen van Hafter oprukken en de controle over Tripoli International Airport hebben overgenomen,” meldde Stars and Stripes.

De voormalige dictator van Libië, Muammar Gaddafi, handhaafde de vrede onder de verschillende oorlogvoerende facties van het land met een ijzeren vuist totdat president Obama in 2011 militaire actie tegen hem ondernam, wat resulteerde in zijn omverwerping en moord en Libië steeds verder in chaos bracht.

“Wijlen Gaddafi was allesbehalve een voorbeeld van een welwillende onbaatzuchtige leider, met een record van militair avonturisme, vermeende mensenrechtenschendingen en gemelde persoonlijke corruptie,” rapporteerde RT. “Niettemin regeerde hij decennialang het land met een stevige hand en navigeerde het land door het labyrint van botsende tribale loyaliteiten en hield de radicale islamitische groeperingen in toom.”

Bron:

Pentagon Evacuates Troops In Libya Over ‘Security Conditions’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Amerikaanse troepen vluchten met staart tussen de benen uit Libië – Bang voor de moslims

 1. Jack vanderVeen // april 9, 2019 om 05:44 //

  In 2011 een absoluut verkeerd initiatief. Maar wat wil een lynxze regering wanneer een leider haar dollars niet meer slikt? Dood en verderf is het lynxze antwoord.
  Nu een correctie keuze: laat Afrika(aanse landen) hun eigen shit maar opruimen.
  Hopelijk blijven die negers op doortocht naar Europa ook even bezuiden Libië.

  Like

 2. antiislamnu // april 9, 2019 om 10:51 //

  Smerig fanatiek moslim volk heeft een dictator nodig democratie is geen optie voor deze beesten.
  Laten ze elkaar afslachten en oprotten uit Europa hier hebben we al strond genoeg

  Like

 3. Horatius // april 9, 2019 om 11:02 //

  De val van Gaddafi heeft weinig goeds gebracht in Libië, een doorvoerhaven van invasietroepen op weg naar Europa met behulp van de NGO’s gefinancierd door filantroop George Soros.

  Wat die Amerikaanse troepen daar in feite uitvoerden is mij een compleet raadsel want een einde maken aan de volksverhuizingen had blijkbaar geen enkele prioriteit.
  Hoe meer burgeroorlogen in Libië, hoe meer kans dat de nepvluchtelingen dit land zullen mijden met positieve gevolgen voor met name West-Europa. En inderdaad, waarom zou de Westerse wereld zich moeten bemoeien met de onderlinge religieuze twisten van de islam?

  We hebben intussen al meer dan genoeg moslims en Afrikanen geïmporteerd naar onze steden en dorpen en deze nieuwe burgeroorlog is een probaat middel om hier althans voorlopig een einde aan te maken.

  Of voorziet het Marrakesh-pact in bijzondere situaties de mogelijkheid voor het opstartten van een luchtbrug vanuit Midden-Afrika om alsnog de asielstroom in stand te kunnen houden?

  Goedkope arbeidskrachten (voor zover inzetbaar) voor de grootindustriëlen heeft blijkbaar dan voorrang boven de veiligheid en leefbaarheid in de West-Europese landen.

  Like

 4. Ik kan me hun angst wel voorstellen; als mensen agressief en dus niet meer voor rede vatbaar zijn, kun je beter maken dat je wegkomt

  Like

 5. Het Zonnetje in huis. // april 10, 2019 om 11:35 //

  Amerikaanse troepen vluchten nooit,zich tactisch terugtrekken doen ze wel,vraag maar aan de nog levende Hitler/nazi duitsland aanhangers,als de us army dat zou willen,waren alle Libische Jihadisten binnen enkele weken naar Lucifer gestuurd.Haftar is generaal geweest onder Moammar Gadhafi,hij is bezig de orde te herstellen waarschijnlijk met medeweten en steun van de USA !

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s