Nieuw

Amazon is bezig met een digitale boekverbrandingsmarathon

Onder druk van linkse journalisten en activisten zuivert Amazon rechtse schrijvers uit zijn winkel, waaronder een boek dat mede is geschreven door de Engelse islamcriticus en onafhankelijk commentator Tommy Robinson.

De webreus is de dominante marktspeler in de boekverkoop geworden, goed voor bijna 50 procent van de fysieke en 83 procent van de e-boekenverkoop in de VS.

Amazon begon aan zijn nieuwe zuiveringsronde door zich te richten op de blanke nationalistische marge. In februari verbood de techgigant een aantal boeken van de blanke identitaire Jared Taylor en een boek genaamd The White Nationalist Manifesto van Greg Johnson.

Dit volgde op een verbod op Holocaust revisionistische boeken in 2017 en een zuivering van alle boeken van de controversiële pick-up blogger en auteur Daryush “Roosh” Valizadeh in 2018.

Net als bij de financiële blacklisting, gaat een censuur die zich in het begin richt op extreme ideeën al snel over naar de censuur van meer reguliere ideeën. Begin maart verbood de online retailer Muhammed’s Koran: Why Muslims Kill for Islam, een chronologische koran en kritiek op de islamitische religie, mede geschreven door de Britse populist Tommy Robinson.

Het boek is een chronologische herordening van de islamitische koran, gevolgd door commentaar van Robinson en zijn medeauteur, Peter McLoughlin. Amazon heeft het verzoek van Breitbart News om een verklaring voor het verbod op het boek niet beantwoord.

In 2010 weigerde Amazon om een boek ter verdediging van pedofilie te bannen op grond van het eerste amendement. “Amazon gelooft dat het censuur is om bepaalde boeken niet te verkopen omdat wij of anderen vinden dat hun boodschap verwerpelijk is,” vertelde een vertegenwoordiger van Amazon aan CNBC op dat moment.

“Amazon steunt of bevordert geen haat of criminele handelingen, maar wij steunen wel het recht van ieder individu om zijn eigen aankoopbeslissingen te nemen”.

Publieke en mediale verontwaardiging was niet genoeg om Amazon onder druk te zetten om zijn engagement voor inhoudelijke neutraliteit af te zwakken als het ging om een pro-pedofiel boek. Maar het vergt nu slechts de geringste druk op de techgigant om rechtse kritiek op religie te verbieden.

En zelfs daarvoor had Amazon zijn toewijding aan “het recht van ieder individu om zijn eigen aankoopbeslissingen te nemen” al afgezwakt. In 2015 verbood de site de verkoop van alle goederen die de Confederate Flag afbeelden.

Amazon lijkt geen probleem te hebben met extremistische of destructieve boeken in het algemeen. Twee van de meest destructieve boeken uit de geschiedenis, Mein Kampf van Adolf Hitler en The Communist Manifesto van Karl Marx en Friedrich Engels zijn te koop. Zo ook de boeken van de zwarte nationalist Louis Farrakhan, berucht om zijn racistische en antisemitische commentaren – zo lijkt het erop dat raciale haat ook niet onderworpen is aan een algemeen verbod op Amazone.

Amazon heeft zijn eerdere toezegging om alle boeken te verkopen, hoe controversieel ook, opgegeven en het is onduidelijk welk consistent principe het bedrijf nu volgt, als dat er al is.

Bron:

Bokhari: Amazon Is on a Digital Book Burning Spree

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Amazon is bezig met een digitale boekverbrandingsmarathon

 1. Gladiator // april 9, 2019 om 13:38 //

  Tja,

  Kijk gewoon die Jeff Bezos op de bovenste foto eens gewoon in zijn ogen/gezicht.

  Deze oversexte pedofiel is bezeten van demonen.

  Misschien dat men er nu langzaamaan achter gaat komen dat “The Internet of Things” misschien toch ietwat minder goed is dan het kleine winkeltje op de hoek van de straat welk héél af en toe nog ergens te vinden cq te ontdekken is.

  Ik ben nog van de generatie dat zelfs grotere uitvalswegen van middelgrote steden nog vol lagen met winkels, met als voorbeeldstraat de Venloseweg te Roermond. Er lagen 2 echte bakkers, een groente- en fruitzaak (mijn opa en oma), een sigarenzaak, een electrozaak met o.a. lampen enz, een broer daarvan zat naast hem met een witgoedzaak, een Vegé, een Spar, 2 antiekzaken, een garage met tankstation met 2 pompjes en een vat met glas met daarin mengsmering voor brommers, een kledingzaak, een restaurant, een hotel (Kissels) een autobandenbedrijf, een schildersbedrijf, een timmerbedrijf….en nu….alles weg!!!!

  Maar ja, ik weet het, nu is alles beter……….toch……BULLSHIT!!!

  Alles is er weg, helemaal niets meer over en het was niet duurder, het was beter, veel beter!!

  En Jeff Bezos, hij mag van mij aan het gas en degenen die hier mede aan schuld zijn idem!!

  Walgelijk, de censuur, dat “politiek correcte”, en dat tuig welk door dom volk gekozen is en daarna doet wat de bilderbergers HUN OPDRAAGT om te doen.

  Kijk echt uit naar de klapper…….kan voor mij niet snel genoeg komen, wordt tijd dat er opgeruimd gaat worden en vooral gelijk de GROTE SCHOONMAAK direct daarna!!! Hoe langer dit nog duurt des te zwakker en dommer het autochtone blanke volk wordt!!

  En geloof me, dan sta ik vooraan in de rij………en weet precies met wie te beginnen!!!

  Gladiator

  Like

 2. Akkafietje // april 9, 2019 om 13:55 //

  Ik zou eerst maar eens de koran verbieden, het haatboek voor terroristen

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Amazon is bezig met een digitale boekverbrandingsmarathon – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s