Nieuw

AfD legt bom onder Euro/EU – Wil dat Duitsland onderpand eist van TARGET2-crediteurlanden

ECB_headquarters,_Frankfurt_140827_1 (wikipedia)

Einde sneeuwbalsysteem TARGET2: Bijna 1.000 miljard euro aan Duitse nationale rijkdom staat op het spel om de faalconstructie van de euro te ondersteunen.

Alice Weidel ziet de stijgende TARGET2-vorderingen van de Bundesbank op centrale banken uit de EU als een hypotheek op het Duitse nationale vermogen en eist veerkrachtige zekerheden van de crediteurlanden voor dit soort leningen die de ECB/EU hun oplegt ten koste van de Duitsers. De hernieuwde sterke stijging van de Duitse Target2 vorderingen heeft het op één na hoogste niveau bereikt sinds de invoering van de euro.

Zie ook: Baudet: Eurolanden zijn ons 100 miljard schuldig als we uit de euro stappen

“De TARGET2-vorderingen van de Deutsche Bundesbank zijn een klinische thermometer van de eurocrisis. Alleen al de Italiaanse centrale bank is de Bundesbank meer dan 400 miljard euro verschuldigd, bijna de helft van de totale vorderingen. Gezien de verslechterende bancaire en economische crisis in Italië is dit puur explosief,” zegt Weidel.

“Het piramideschema werkt alleen zolang de euro bestaat en geen enkel land de eenheidsmunt verlaat. Dit is een gigantisch chantagepotentieel tegen Duitsland: bijna een biljoen van onze nationale rijkdom loopt gevaar om het voortbestaan van de faalconstructie van de euro te garanderen.

“De eurocrisis is niet terug, hij was nooit weg. Duitsland moet onmiddellijk aandringen op een geleidelijke vereffening van de saldi en reële zekerheden voor de uitstaande vorderingen die aan Duitsland worden overgedragen. Het gemiddelde huishoudvermogen in de belangrijkste debiteurlanden Italië en Spanje, maar ook in de meeste andere eurocrisislanden, ligt aanzienlijk hoger dan dat van de Duitsers. Het is onverantwoordelijk om het eurogokken nog langer voort te zetten ten koste van de Duitse nationale welvaart”.

Bron:

Deutschland sollte Sicherheiten von TARGET2-Gläubigerländern einfordern

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on AfD legt bom onder Euro/EU – Wil dat Duitsland onderpand eist van TARGET2-crediteurlanden

 1. vonpuffelen // april 8, 2019 om 20:32 //

  Eerst de banksters opruimen en een eigen munt uitgeven anders blijf je maar aankloten.

  Like

 2. Gladiator // april 8, 2019 om 23:58 //

  Ik hoop dat Alice Weidel van de AfD begrijpt dat het hiervoor veel en veel te laat is.

  De Deutsche Bank staat op kiepen alsmede de Italiaanse, de Spaanse en de Portugese!!!

  Daarbij zijn er ook grote twijfels over de kredietwaardigheid van de Franse alsmede het fiasco van Brexit wat NOOIT BEDOELD WAS OM TE SLAGEN en dus is het in het VK ook niet allemaal koek en ei!!!

  Dit systeem gaat loeihard tegen de muur en wel zeer binnenkort!!

  Dit had overigens al rond 2010 moeten gebeuren maar wat wil je als ene Draghi, u weet wel, dat stuk corrupt tuig wat zijn handtekening op het papiergeld zet, geld uit het HELEMAAL niets heeft bijgemaakt TOT…..en nu komt het, tot Januari van dit jaar. Daarvoor heeft dit stomme stuk vreten gedurende een kleine 40 maanden ruim 60 miljard eurootjes bijgemaakt…..

  En WIJ staan ervoor borg!!!! Mooi gebied nietwaar, die EU!!

  Maarrrrr, mijn overtuiging is dat we bijna uit het eerste lijden zijn verlost hoewel het daarna pas écht gaat beginnen!!

  Mensen, ik geef u de goed bedoelde raad om u voor te bereiden.

  Haal uw geld van de bank, althans zoveel mogelijk, betaal alles cash en zorg voor een voorraad WATER welke beslist voor 3 maanden moet zijn en voor elk persoon 3 liter per dag!!

  Daarbij is het ook natuurlijk zinnig om voor deze zelfde 3 maanden blikvoer in huiis te hebben.

  Vergeet goud, zilver, platinum en wat dies meer zei!!!

  Ik ga het niet meer uitleggen, maar ik bedoel het goed!!

  Gladiator

  ps een vertrouwde vrienden/kennissen kring zou overigens het allerbeste idee zijn en u weet waarom hoop ik!!

  Like

 3. Derk Hommersom // april 10, 2019 om 16:27 //

  Armageddon ???

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s