Nieuw

Zweedse media verhulden terroristische aanslag

Foto's van het politieonderzoek. Fotocollage © Nyheter Idag.

De Zweedse mainstream media hebben een mislukte terroristische aanslag op nieuwjaarsdag in Lund uit het nieuws gehouden. Op vrijdag is het proces tegen de Afghaanse moslim begonnen die in een gestolen auto minstens tien mensen op voetgangersoversteekplaatsen en trottoirs probeerde te overrijden.

De man wordt nu vervolgd voor tien gevallen van poging tot moord, zo meldt Nyheter Idag.

– Ik voel het, ik krijg goede gevoelens in de wetenschap om martelaar van God te worden, verklaarde de verdachte tijdens het verhoor.

Hij stal in Malmö een personenauto van een landgenoot, reed naar Lund en begon daar naar slachtoffers te zoeken. De reden waarom niemand gewond raakte was een attente en kloeke taxichauffeur, zelf met een achtergrond in het Midden-Oosten, die gevaar bespeurde  en hem volgde.

– Toen ik zag dat hij mensen probeerde aan te rijden, reed ik achter hem aan en toeterde om de mensen te waarschuwen. Ik dat hij iemand zou verwonden of doden. Ik bleef hem de hele tijd toeterend volgen zodat mensen hem konden zien aankomen, zei hij tijdens het verhoor.

Via de com-radio nam de chauffeur contact op met het taxibedrijf, dat op zijn beurt de politie alarmeerde.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.166 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8172 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s