Nieuw

Paniek in Noorwegen: Negers in schoolboeken

Een school in het Noorse Telemark moest onlangs diep door het stof gaan nadat een leraar een 40 jaar oud schoolboek aan de leerlingen had uitgedeeld. Het boek bevatte het woord “Neger”.

Het was in Hollaskolan in de gemeente Nome in Telemark dat een leraar een 40 jaar oud taakboekje aan leerlingen uitdeelde. In het boekje, genaamd “Små nøtter” [Kleine nootjes], was er een taak waarbij de leerlingen een lijn tussen verschillende illustraties en woorden moesten zetten. Een van de illustraties toonde een Afrikaan die gekoppeld zou moeten worden aan het woord “Neger”.

Niet geheel onverwacht brak zowel in de lokale als in de nationale pers in Noorwegen meteen de racisme-pleuris uit. De lokale krant Kanalen was de eerste om de zaak te melden, en zei dat het woord “neger, gedateerd, problematisch en geladen is”. Volgens de krant heeft de school ook problemen met leerlingen die “racistisch geladen straattaal” uiten.

– Ik kan niets anders dan spijt betuigen. Wij, die een school hebben met zoveel tweetalige leerlingen, zegt schooldirectrice Anne Lindgren tegen het Noorse dagblad VG.

– We zijn er allemaal stuk van. De leraar is natuurlijk ontzettend verdrietig. Dit is een vreselijke fout.

De schooldirectrice weet ook te melden dat het personeel van de school extra waakzaam zal zijn nadat er “racistisch lesmateriaal” is uitgedeeld, zodat zoiets zich nooit meer zal herhalen. Ze zegt ook dat de school hard werkt aan “attitudeveranderingen” bij de leerlingen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8505 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Paniek in Noorwegen: Negers in schoolboeken

 1. Fransdo // april 7, 2019 om 14:03 //

  God must love crazy people because he crated so many of them.

  Ik krijg een steeds beter gevoel over mezelf. Er was een tijd dat ik een beetje tegen een minderwaardigheidscomplex aanhikte. Immers, ik vond me zelf maar gemiddeld intelligent. Gelukkig kom ik er nu achter dat dat nergens voor nodig is omdat er hele kuddes mensen op de wereld rond lopen die nog een stuk dommer zijn dan ik.

  Dus bedankt Fenixx voor het delen van dit stukje informatie met ons. Het heeft me werkelijk goed gedaan.

  Maar ik zie ook wel degelijk een probleem. Hoe krijgen we die hordes mensen qua intelligentie weer een beetje op de rails want het lijkt onbegonnen werk. Iemand een idee?

  Like

 2. Waarom is “neger” eigenlijk een fout woord voor mensen die donker getint zijn? Oh ja ik weet het weer. Van origine is het geen verkeerd woord maar linkse mensen in samenwerking met de nagenoeg complete linkse media hebben hier een verkeerd woord van GEMAAKT!

  Like

 3. Daniël // april 7, 2019 om 15:14 //

  @Fransdo // april 7, 2019 om 14:03 //

  Prachtige reactie! 🤣🤣🤣

  Like

 4. templars2017 // april 7, 2019 om 17:43 //

  De hele heisa rond die racistische opmerking en alle aanverwante irrelevante items is dikke zever.
  Onze talen ontstaan hoofdzakelijk uit de oude brontalen ,romaans ,germaans , de oude Europese algemeen aangenomen taal was Latijn, op zich een romaanse taal, hier word het woord negro ook gebruikt ,het betekend zwart.
  Dan mag Latijn ook niet meer onderwezen worden noch gebruikt worden , dus de brontaal van de Europese wetenschappelijke wereld moet aangepast worden ?
  Hoelang gaat die politiek correcte elite het nog verkloten voor iedereen ?

  Like

 5. Zo is dat! Puur rascistisch!! Ze hadden gewoon een plaatje van 3 negers die een blank meisje verkrachten moeten plaatsen! dat is realiteit! Dat mag!

  Like

 6. MGTOW91 // april 7, 2019 om 22:02 //

  Dat men het woord “neger” te ver vindt gaan, is tot daar aan toe. Maar men moet niet doen alsof dit meteen het einde van de wereld is, en dat is de indruk die ik wel heb bij mensen met een linkse mentaliteit.

  Like

 7. Neger, tsjaa!

  Like

 8. Zijn Jip en Janneke dan ook racistisch?

  Like

 9. Fransdo // april 8, 2019 om 09:35 //

  Nee, Sjors en Sjimmie wel, Want dat is tegenwoordig ‘gedateerd, problematisch en geladen’. Vroeger toen er nog normale mensen rondlopen natuurlijk niet maar tegenwoordig breekt al gauw ‘de racisme-pleuris’ uit.

  Arendsoog en Witte Veder of Winnetou en Old Shatterhand kan tegenwoordig ook niet meer. Wat denkt dat white trash tegenwoordig wel dat ze samen met een indiaan samen in een boek kunnen staan gemaakt door witte mensen!! Dat is culturele diefstal tegenwoordig!! Daarom kun je tegenwoordig ook geen cowboy en indiaantje meer spelen en zeker niet op straat en zeker niet in een buurt waar ook andere ‘culturele vertegenwoordigers’ rond lopen.

  Like

 10. Die ‘normale mensen’ van vroeger, lijken net uit de placenta te komen en hebben hun jeugd-herinneringen niet meer mee.
  Die kunnen:of durven niet erkennen dat hier tien jaar geleden (afgerond naar onder, om het bevatbaar te maken voor imbecielen waarvan de tv hen smulpap voedert) nog geen moslim-bezetting was.
  MAG DAT AL NIET MEER GEZEGD WORDEN?
  Het verleden, bestaat voor die idiote schapen die ons mee naar de slachtbank sleuren niet meer.
  Die hebben zo’n slecht geweten, en zijn daar zo ongelukkig door, dat ze de bevolking de Duvel willen aandoen.
  “Ik niet gelukkig, (omdat ik verdrink in de tranen van mijn zelfmedelijden) niemand gelukkig, en zeker het miljoenen-gepeupel buiten moet harder lijden dan ik. (zodat ik me beter over mezelf voel)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s