Nieuw

Wetenschappelijk onderzoek: 90% van de plastic catastrofe in oceanen veroorzaakt door derde wereld verontreiniging 

90 procent van de plasticvervuiling in de wereldzeeën – een ramp die het hele ecosysteem van de aarde bedreigt – komt uit de derde wereld, met name China, India en Afrika, volgens een grootschalig onderzoek naar vervuilingsbronnen uitgevoerd door het Helmholtz Centre for Environmental Research-UFZ in Duitsland.

De studie, getiteld “Export of Plastic Debris by Rivers into the Sea”, werd opgesteld door twee deskundigen van het UFZ (dat wordt gefinancierd door de Duitse regering evenals haar officiële adviseur voor milieukwesties.

Het rapport onthult dat elk jaar “miljoenen tonnen plastic afval in de zee terechtkomen – een wereldwijd milieuprobleem met onvoorspelbare ecologische gevolgen”.

In het rapport staat verder dat “de weg die plastic aflegt om de zee te bereiken moet worden opgehelderd voordat het mogelijk is om het volume van de plastic input te verminderen”, maar er is tot op heden “slechts weinig informatie beschikbaar over dit onderwerp”. Het is nu opgevolgd door een interdisciplinair onderzoeksteam dat heeft kunnen aantonen dat plastic afval voornamelijk door grote rivieren in zee wordt vervoerd”.

Ondertussen zijn er in vrijwel elke zee en rivier kleine plastic deeltjes in het water te vinden. “Dit is een ernstig en groeiend wereldwijd milieuprobleem”.

Elk jaar zijn er enorme hoeveelheden invoer en het plastic vergaat slechts heel langzaam. Het mariene leven kan door de kleine plastic deeltjes die in het water drijven worden geschaad. Een voorbeeld van hoe dit gebeurt is wanneer vissen, zeevogels of zeezoogdieren de deeltjes verwarren met voedsel en ze consumeren, zo gaat het rapport verder.

“Het is nog steeds onmogelijk om de ecologische gevolgen hiervan te voorzien. Eén ding is echter zeker: deze situatie kan niet voortduren”, zegt Dr. Christian Schmidt, een hydrogeoloog aan het UFZ. “Maar aangezien het onmogelijk is om het plastic afval dat zich al in de oceanen bevindt op te ruimen, moeten we voorzorgsmaatregelen nemen en de invoer van plastic snel en efficiënt verminderen”.

Om echter praktische maatregelen te nemen om de plastic invoer te verminderen, moeten eerst vragen worden beantwoord: waar komt al het plastic eigenlijk vandaan? En hoe komt het in zee? schrijft het rapport.

Schmidt en zijn team hebben deze vragen behandeld door wetenschappelijke studies te analyseren die de hoeveelheid plastic onderzochten – dat wil zeggen de hoeveelheid plastic die door het water in rivieren wordt vervoerd.

Ze hebben de resultaten van de studies omgezet in onderling vergelijkbare datasets en de verhouding bepaald tussen deze cijfers en de hoeveelheid afval die niet op de juiste manier in het betreffende afwateringsgebied wordt verwijderd.

“We hebben kunnen aantonen dat er op dit punt een duidelijke correlatie bestaat”, aldus Schmidt.

“Hoe meer afval er is in een stroomgebied dat niet op de juiste manier wordt verwijderd, hoe meer plastic uiteindelijk in de rivier belandt en deze route naar de zee neemt.”

In deze context spelen grote rivieren uiteraard een bijzonder grote rol, niet alleen omdat ze door hun grotere volume ook een relatief grote hoeveelheid afval vervoeren.

Schmidt zegt: “De plastic concentraties, d.w.z. de hoeveelheid plastic per kubieke meter water, zijn in grote rivieren aanzienlijk hoger dan in kleine rivieren. De plastic concentraties nemen dus onevenredig sneller toe dan de grootte van de rivier”.

De onderzoekers hebben ook berekend dat de tien riviersystemen met de hoogste plastic concentraties (acht daarvan zijn in Azië en twee in Afrika) – gebieden waar in sommige gevallen honderden miljoenen mensen wonen – verantwoordelijk zijn voor ongeveer 90 procent van de wereldwijde aanvoer van plastic in de zee.

Hierboven: De rivieren die 90 procent van alle plastische vervuiling in de oceanen van de wereld storten: ze bevinden zich allemaal in de niet-blanke wereld.

Uit dit onderzoek blijkt eens te meer dat, net als bij luchtvervuiling, de grootste bedreiging voor het milieu niet van de blanke wereld komt, maar van de niet-blanke wereld.

Voortdurende ontkenning van de raciale factor als primaire oorzaak van de wereldgebeurtenissen is de werkelijke reden waarom de “experts” nooit tot een bevredigend antwoord kunnen komen op de vraag “waarom” dingen gebeuren, en ook wat er nodig is om te voorkomen dat deze dingen gebeuren.

Totdat het raciaal realisme in de wereldwetenschap is hersteld, zal het probleem blijven bestaan en zal de wereld zijn neerwaartse spiraal voortzetten.

Bron:

90% of Ocean Plastic Disaster Caused by Third World Pollution

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Wetenschappelijk onderzoek: 90% van de plastic catastrofe in oceanen veroorzaakt door derde wereld verontreiniging 

 1. Republikein // april 5, 2019 om 14:07 //

  Wij blijven knakkers, rioolputje nr1.

  Like

 2. koddebeier // april 5, 2019 om 16:04 //

  Ja en sLinks probeert ons een schuldgevoel aan te praten, de achterbakse ratten !

  Like

 3. Sorry daar hoef je toch niet voor gestudeerd te hebben of een duur wetenschappelijk onderzoek bekostigen.

  Like

 4. skeeter // april 5, 2019 om 20:50 //

  doe effe kijkje met google earth in zuid afrika en de nationale bloem(plastic zak) zie je letterlijk overal

  Like

 5. In Nederland wordt plastic gescheiden ingezameld, net als blik, glas en sap- en melkpakken.
  Groenten, fruit en tuinafval (GFT) wordt ook apart opgehaald.
  Oud papier wordt door verenigingen opgehaald, en in sommige dorpen wordt dat gedaan door ouders van de kinderen die op de lagere school zitten, om zo met de opbrengst het schoolreisje aan het eind van het jaar te sponsoren.
  De muziekvereniging of voetbalclub haalt het oud ijzer op.
  Je oude meubels laat je ophalen door de Kringloopwinkel, en als ze echt niet voor hergebruik geschikt zijn dan breng je ze naar het milieustation in de gemeente.
  Want daar kun je per slot van rekening zo goed als alles kwijt.

  We zijn het braafste jongetje van de klas.
  Maar nee, zegt de Nederlandse overheid, wij moeten het goede voorbeeld geven; dus het moet echt beter hoor! Maar hoe dan in Gristus naam????

  We zijn een beetje doorgeslagen in al die milieu-gekte.
  Bij Kruidvat krijg je geen plastic tasje meer, terwijl meer dan 90 procent van de producten die ze verkopen in van die rot plastic verpakt is.
  Om moedeloos van te worden.

  Like

 6. Ik wist het wel. Bende lijmsnuivers!

  Like

 7. En tot dan – zijn wij die de problemen benoemen – racisten.

  Like

 8. Fnxoof // april 7, 2019 om 09:14 //

  Ik denk dat dit weinig nut heeft hier maar ik zeg het toch maar:
  Wij hebben al die tijd hun die troep verkocht of betaald om het te dumpen, daarom puilt het nu uit, want veel gebieden daar hebben de infrastructuur niet maar wel de man kracht. Goedkope mankracht. In het geval van China is het voornamelijk overcapaciteit. Een aantal blanke landen stuurde het gerecycled afval naar China, vanwege kosten en overcapaciteit in eigen land. Zoek op op youtube of waar dan ook ‘Why China doesn’t want your trash anymore’. We moeten gewoon beter samenwerken, want nu sorteren we hier ons afval bijna voor niks.

  Like

 9. Fnxoof // april 7, 2019 om 09:14

  De bedoeling is dat ze uit plastic (en wat wij als afval zien) goederen maken – de secundaire industrie – die kennis is wel aanwezig in ontwikkelingslanden. Met hergebruik de secundaire industrie daar te laten werken. Recycling van plastic door derdewereldlanden als verdienmodel. Maar zelfs dat lukt ze niet. Wat niet weg neemt dat het absurd is dat het Westen in de veronderstelling was dat dit op een milieubewuste manier zou gebeuren. Dus ja, zijn ze medeverantwoordelijk.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s