Nieuw

“Open de grenzen!”: Asielzoekers in Griekenland willen de politiebarrières doorbreken

Screenshot YouTube

Dreigt er een reactivering van de Balkanroute? Het gerucht dat de noordelijke grens van Griekenland open zou zijn, heeft tot  een beweging van asielzoekers naar het noorden geleid.

Volgens officiële bronnen hebben honderden migranten geprobeerd de politiebarrières voor een vluchtelingenkamp in de buurt van de haven van Thessaloniki te doorbreken. Hun doel op vrijdag was om naar het noorden te marcheren en Midden-Europa te bereiken.

Het Ministerie van Migratie sprak over hardliners die met “donkere bedoelingen” geruchten hadden verspreid. Migranten zouden hebben aangenomen dat de noordelijke grens van Griekenland met Noord-Macedonië open was. De Griekse televisie meldde dat er schermutselingen met de oproerpolitie was. De spanningen zijn al twee dagen aan de gang.

Dreigt er een reactivering van de Balkanroute?
Tijdens het hoogtepunt van de migratiecrisis, zo’n drie jaar geleden, werd langs de grens tussen Griekenland en Noord-Macedonië een grensomheining gebouwd. Deze staat er nog steeds en wordt bewaakt.

De zogeheten Balkanroute naar Midden-Europa is dus grotendeels afgesloten. Het loopt van Griekenland via Noord-Macedonië, Servië en Hongarije naar Midden-Europa. In 2015 en 2016 waren meer dan een miljoen migranten via deze route in Duitsland aangekomen.

Ook in Athene verzamelden zich op vrijdag honderden migranten bij het hoofdstation en eisten zij toestemming om gratis met de trein naar Noord-Griekenland te mogen reizen. Het belangrijkste treinstation van het land moest vrijdag gesloten worden, aldus de directie van de Griekse spoorwegen (Trainose).

Humanitaire organisaties en de regering in Athene riepen de migranten op om terug te keren naar de vluchtelingenkampen.

Geruchten van het internet
Het idee van een mars naar het noorden zou op het internet zijn verspreid. Volgens het gedachtegoed zou de grens tussen Griekenland en Noord-Macedonië voor migranten moeten worden opengesteld als er grote aantallen migranten komen.

– Het is een leugen dat de grens dan wordt geopend. Dat zal niet gebeuren, zei de Griekse migratieminister Dimitris Vitsas op de staatstelevisie (ERT) op vrijdag.

De politie bekritiseerde dat sommige migranten in het vluchtelingenkamp Diavata bij Thessaloniki vrouwen en kinderen als een soort voorhoede gebruikten om de politiebarrière te doorbreken, meldden lokale verslaggevers.

– Er zijn enkele “hardliners” onder de migranten die spanningen willen creëren, zei Nikos Ragkos, de ambtenaar van het ministerie van migratie die verantwoordelijk is voor de vluchtelingenkampen in Noord-Griekenland, aan verslaggevers in Thessaloniki.

De dag ervoor hadden al zo’n 500 migranten geprobeerd om de politiebarrières bij Diavata te doorbreken. Sommigen gooiden stenen naar de politieagenten. De politie gebruikte peperspray.

Volgens het dagblad “Kathimerini” eisten de migranten vervoer naar de Griekse grens en de opening van de 2016 migratieroute naar Noord-Europa. Ze wilden een bus naar Diavata in het noorden van Griekenland.

In Athene, op het centraal station, zat een groep van ongeveer 50 migranten op de rails van het hoofdstation van de hoofdstad en riep: “Duitsland!” en “Open de grenzen!”.

Gezien de “toegenomen migratiedruk” heeft Bulgarije de bescherming van zijn grens met Griekenland versterkt. Dit werd op vrijdag in het parlement in Sofia gezegd door minister van Binnenlandse Zaken Mladen Marinow, zonder het aantal pogingen tot of succesvolle illegale grensoverschrijdingen vanuit Griekenland te noemen.

In totaal werden in het eerste kwartaal van 2019 aan alle Bulgaarse grenzen 112 migranten vastgehouden, aldus de minister.

Bron:

„Öffnet die Grenzen“: Migranten in Griechenland wollen Polizeisperren durchbrechen + Video

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8483 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on “Open de grenzen!”: Asielzoekers in Griekenland willen de politiebarrières doorbreken

 1. Johan P // april 5, 2019 om 21:24 //

  “Humanitaire organisaties en de regering in Athene riepen de migranten op om terug te keren naar de vluchtelingenkampen.”

  Ja, dat gaat echt helpen. Nee, hele plein omsingelen met politie, ondersteund door het leger. Allen daar oppakken en wegens ordeverstoring direct uitzetten.

  Like

 2. Als ik in een bos onder dorre bladeren een plakje kaas verberg, krioelt het er de volgende dag ook van immigranten.

  Like

 3. Ja ik weet ook dat je pas als de kennis bezit, ziet wat er gaande is,
  En dat is frustrerend, want al vaak ben je een racist.
  (een racist die in een land van islamieten leeft maar vooruit…)
  De burgemeester van Leuven (België, Louis Tobback) heeft volgens de regels van het migratie-pact zijn troonstoel verlaten om deze in te ruilen met het type mohammedaan: Plofbaard.
  En zichzelf dan maar afvragen vanwaar die plotse stijging in crimminaliteit vandaan komt…
  “U bent een racist!”
  “En Londen dan, daar is de burgemeester ook een moslim en het is daar een tsunami van mes-golven die aanvallen!”
  “Londen? Wij wonen hier, niet in Londen. Nu niet denken dat iedereen in de politiek gelijk in 1 of ander complot zit he!?”
  Zwijgt vervolgens, en stelt zich de vraag of meneer het normaal vindt dat ons politiek establishment uitpuilt van de terrorist-kleurigen.
  Verdenk hem ervan een kannibaal te zijn.
  (eet rouw vlees van het bot, het leek op een ellepijp, maakte dat in de microgolf klaar want volgens Chiouad was dat speciaal microgolf-eten-vlees.
  Vlees garen in een microgolf?
  Ik moest het niet hebben, en wilde er een foto van maken. Deed de maag keren, vooral omdat je niet weet wat je krijgt.
  Volgens mij was het hond.
  En nog voordat ik de foto kon maken, had hij het al binnen gespeeld.
  (net zodat er geen bewijzen van over waren)
  Trekt zich niet veel aan wat er in Europa gebeurt, eet alleen maar vlees, ook tussendoor

  Like

 4. Alphons Mantel // april 6, 2019 om 09:07 //

  Waarom nodigde frau Merkel hen uit?

  Like

 5. Dit is het logische gevolg als europa geen duidelijke beslissingen neemt. Dan blijft het dooretteren. Migratie-pact tekenen om bij brussel te pronken, om vervolgens migranten tegen te houden. Verwarring alom. Maak duidelijk:grenzen zijn dicht, genoeg is genoeg.

  Like

 6. Waarom zetten we wat dat betreft de regeringen buiten spel? Zelfverdediging is een natuur recht. Als de regering het niet doet, dan zelf maar.

  Like

 7. Horatius // april 6, 2019 om 11:35 //

  Slecht nieuws van het Balkanfront: de invasietroepen gebruiken zelfs zwangere vrouwen en kleine kinderen om de opgeworpen versperringen te kunnen doorbreken.

  Hun uiteindelijke doel is het bezetten van Duitsland en aanpalende gebieden. Waarbij ook dus ons land het risico zal lopen (via het herverdelen van die bezettingstroepen) deze militante moslims te moeten tolereren op ons grondgebied.
  Ze zijn gerekruteerd in Afghanistan, Irak, Iran, Mongolië en zelfs in Syrië waaronder dus de elitetroepen van de islam: de terugkerende IS-strijders die meeliften met deze ‘asielzoekers’.
  Voor zover ze niet op humanitaire gronden zelf worden opgehaald door onze regering die ze nog een kans willen geven op rehabilitatie via een omscholingscursus en uiteindelijk een baan als opbouwwerker, straathoekwerker of hulpimam.

  Maar hun hoofddoel blijft toch Duitsland. Wie Duitsland kan bezetten heeft op de langere termijn de macht over geheel West-Europa en dit allemaal als gevolg van het ‘Wir Schaffen Das’ van Angela Merkel die misschien tot haar eigen verbazing nog steeds bondskanselier is.

  Syrië moet weer worden opgebouwd na 8 jaren burgeroorlog en i.p.v. repatriëring van de Syrische vluchtelingen om deel te nemen aan dit proces blijven ze werkloos hier en zitten ze ook nog steeds in overvolle kampementen in Turkije en Libanon.

  En dan moet het jaarlijkse Lenteoffensief nog van start gaan gefinancierd door Soros met als uitvalsbasis Libië waar de totale chaos heerst en waar nog dagelijks nieuwe stoottroepen arriveren uit Midden-Afrika op doorreis naar West-Europa.

  Maar volgens Mark Rutte hoeven we ons geen zorgen te maken: we hebben immers het migratiepact van Marrakesh om alles in goede banen te leiden. Alleen hoogopgeleide en streng geselecteerde en gescreende kennismigranten worden nu toegang verleend om o.a. de vergrijzing te bestrijden en onze bevolking wat meer ‘diversiteit’ te verschaffen.
  Wanneer komt er aan deze georganiseerde waanzin een einde?

  Denken Merkel & Macron werkelijk dat zij de overbevolking van Afrika en de bloedige onderlinge twisten in het Midden-Oosten kunnen oplossen door die structurele problematiek over te hevelen naar West-Europa?
  De eigen culturele ondergang stimuleren en financieren en bovendien het bewust het risico op een burgeroorlog incalculeren is landverraad en in dit specifieke geval bovendien een collaboratie met de radicale islam.

  Liked by 1 persoon

 8. Knight Templar // april 6, 2019 om 12:11 //

  Dit is wat onze voorouders de kruisvaarders wilde voorkomen. Het begon in het jaar 1096 dat het heilige land (Jerusalem) bevrijd moesten worden van de islamitische heersers. Nu het jaar 2019, kijk om je heen… o.a. meer dan 470 moskeeën in onze kleine kikkerlandje. De moslims hebben bijna hun doel bereikt, hun doel is om de wereld te domineren.

  Ik droom elke dag over een tiende kruistocht.

  Like

 9. Mijn vrouw en ik zijn de 60 net gepasseerd en zien de veranderingen met lede ogen aan. Onze leiders leiden niet meer, er is geen betrouwbare en collectieve moraal meer, het geestelijk gemeengoed is verbleekt. Op de vraag ” waarom” passen onze filosofieën niet meer en de aanvoelbaarheid der dingen is vervreemd binnnen onze definities van ” het ons”. Wij passen en gaan weg uit Nederland. Niet uit lafheid of angst maar simpelweg om, na onze estafette van 60 jaren, het stokje door te geven aan nieuwe generaties en wij hopen, aan strijders en gelovigen, aan goede mooie en oprechte mensen waaruit weer mooie,goede en oprechte leiders zullen opstaan om ” het ons” in ere te herstellen en dan, meer als ooit tevoren in de geschiedenis, dit te beschermen tegen, tja, hoe omschrijf je dat nou zonder de wereld met Gods kinderen te verdelen: te beschermen tegen wat wij met ons allen in vol bewustzijn zien gebeuren! Tabé en keep the faith.

  Liked by 1 persoon

 10. Gladiator // april 7, 2019 om 11:46 //

  @RK,

  Tja beste,

  Ik kan me voor de volle 100% vinden in hetgeen u schrijft en ben zelf ook bezig om in het “buitenland” een en ander te bekijken en overwegen.

  Maar er zijn nog enkele bijkomende problemen en dat is niet makkelijk dus. Daarbij heb ik kinderen welke wel de volwassen leeftijd bereikt hebben en goed voor zichzelf kunnen zorgen want ja, ik heb ze niet alleen voeding gegeven maar ook nog erbij OPGEVOED!!!!

  Ben overigens ook van uw leeftijdsgroep en denk er precies hetzelfde over met 1 uitzondering en dat is wat eigenlijk zo verschrikkelijk in botsing blijft met mijn ego/gedachte of hoe u het ook wilt noemen en dat is dat dit MIJN land is en deze grenzen heb IK ooit bewaakt…..moet je nagaan….

  Als ik hieraan terugdenk word ik er gewoon ziek van en niet zo’n beetje ook!!

  Uw oplossing lijkt de beste echter wie gaat dan de zooi hier regelen en opknappen want de generatie van mijn kinderen heeft simpelweg “de tijd er niet voor”……..

  Moest dit gewoon ff kwijt n.a.v u perfect uit het hart geschreven stukje tekst.

  Het ga u goed en wie weet komen we elkaar nog eens ooit ergens tegen!!!
  Gegroet beste,

  Gladiator

  Like

 11. rene koster // april 7, 2019 om 12:33 //

  Beste Gladiator,
  Het grote plaatje is te zien, niet vanuit uw en mijn ogen, niet vanuit die van onze kinderen maar ook niet vanuit de ogen van de nieuwkomers die komen mee-eten, ( zonder bijdrage in de keuken en op het veld!) nee, het grotere plaatje is te zien in de definitie van moraal, geloof en waar dit vandaan komt: De eer van een mens, het moraal, de trots en zuiverheid van geloof. Dit is wat ik en mijn vrouw in stand houden, wel met een traan maar ook met trots. Dit zien onze kinderen ook: hun ouders, wij, dragen iets mee, niet in afstand of tijd maar in hun oprechte overtuiging. DAT geven wij, daar ligt de kracht en de liefde. Het grotere plaatje laat eigenbelang verbleken maar als je voelt dat je op deze manier een bijdrage aan de strijd levert ben je een ridder op een wit paard, niet arrogant, niet begaan met zelf-gevoel, maar geestelijk een deel van wat echt is, van wat het sterkst is en wat doorgegeven wordt aan wat ons lief is. Voor mij geldt dat, als ik hier zou blijven, mijn grondvesten zouden verrotten en mijn geloof zou verbleken, ik zou bevangen worden door emoties die van mij een ander mens zouden maken, ik zou gaan schelden, haten, verwensen. Nee, het plaatje is groter…..
  Liefs van een medemens.

  Liked by 1 persoon

 12. Gladiator // april 7, 2019 om 13:31 //

  @rene koster,

  Bedankt beste voor deze mooie woorden echter…….v.w.m.b. is dat mijn grondvesten verrot zijn, mijn geloof verbleekt is, ik reeds door en door bevangen ben van emoties (welke ik echter onder controle heb………), een ander mens bén ik reeds en niet door mijn schuld………en schelden, och ja, soms maar dan om andere zaken te weten de verschrikkelijke domheid en brainwash wat er om me heen heeft plaatsgevonden en nog plaatsvindt………en haten en verwensen, ja ook wel maar weet wel heel goed wie dit toekomt en dat zijn niet deze moslims welke zich nog aan het krabben komen waar ze geen jeuk hebben want ze zullen het ook dit keer weer gaan verliezen……en geloof me aub op mijn woord….ik weet namelijk nagenoeg precies hoe dit afloopt……helaas……en daar is geen speld tussen te krijgen echter dit is gewoon niet zo 1, 2, 3 uit te leggen!!

  Laat het hierbij met nogmaals dankzegging voor uw wijze woorden, want dat zijn het en het ga u en de uwen goed, en dat meen ik…..

  Avé vanuit het zonnige Zuid-Limburg,

  Gladiator

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. “Open de grenzen!”: Asielzoekers in Griekenland willen de politiebarrières doorbreken – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s