Nieuw

Oostenrijk: Asielzoekers verantwoordelijk voor hoge werkloosheid onder buitenlanders

© Pixabay

Oostenrijk heeft nog steeds een enorm probleem met de werkloosheid onder buitenlanders. Zoals blijkt uit de cijfers van de Arbeitsmarktservice (AMS) voor de maand maart, is dit vooral te wijten aan het toenemend aantal asielzoekers zonder werk. Volgens de AMS-statistieken waren eind maart 2019 in totaal 98.411 buitenlanders werkloos. Dit betekent dat 601 meer buitenlanders dan in maart 2018 (plus 0,6 procent) een werkloosheidsuitkering ontvangen op jaarbasis. Uit een nadere analyse van de cijfers blijkt dat deze stijging uitsluitend is toe te schrijven aan de toename van het aantal werkloze asielzoekers en “begunstigden van subsidiaire bescherming”.

Van de 98.411 als werkloos geregistreerde vreemdelingen hebben maar liefst 17.352 (+3.492 of +25,2 procent) recht op asiel en 3.024 (+474 of +18,6 procent) op subsidiaire bescherming. Het aandeel geregistreerde werkloze asielzoekers en personen die subsidiaire bescherming genieten, bedraagt reeds ongeveer zeven procent van alle geregistreerde werklozen.

52 procent van de werkloze buitenlanders bevindt zich in Wenen

Over het geheel genomen is de regionale spreiding van als werkloos geregistreerde buitenlanders sterk geconcentreerd in de federale hoofdstad Wenen. Het aandeel van de in Wenen geregistreerde werkloze buitenlanders bedraagt ongeveer 52 procent van alle in Oostenrijk geregistreerde buitenlanders. Het aandeel van de in Wenen geregistreerde werklozen (ongeacht hun nationaliteit) in de totale werkloosheid bedraagt daarentegen slechts ongeveer 39 procent.

Buitenlandse werklozen: 62 procent heeft alleen verplicht onderwijs

Er is ook een sterk verschil in opleiding tussen Oostenrijkers en buitenlanders. In totaal heeft 62 procent van de buitenlanders die als werkloos geregistreerd staan bij de AMS, hoogstens verplicht onderwijs genoten. Van de personen die recht hebben op asiel en subsidiaire bescherming als deelgroep van de groep buitenlanders is het maximumpercentage leerplichtige schoolverlaters 67 procent.

Bron:

Arbeitsmarkt: Asylanten für hohe Ausländerarbeitslosigkeit mit verantwortlich

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s