Nieuw

Lauren Southern interviewt smokkelaar in Marokko

In het laatste deel van haar documentaire “Borderless”, die voor de EU-verkiezingen wordt gepubliceerd, ontmoet Lauren Southern een zogenaamde mensensmokkelaar voor een interview. Ze reist naar Nador, een klein kustplaatsje in Marokko. Hier in de omliggende heuvels wachten talloze Afrikanen uit de landen ten zuiden van de Sahara op hun verdere reis naar Spanje.

Als ze aankomt, is er niets te zien van de smokkelaar. Hij lijkt meer dan zenuwachtig, de hele dag houdt hij haar af, hij blijft contact met haar opnemen met nieuws en stelt de afspraak uit. Pas onder de bescherming van de duisternis komt hij na 23.00 uur eindelijk uit een grote auto. Hij is Senegalees en 20 jaar oud, hij stelt zich voor. Hij was er al acht maanden. Zijn klanten moeten veel geld betalen voor de verdere reis naar Europa. De reis van Tanger naar Nador kost hen 250 euro. Hier is nog eens 2.000, 2.500 of 4.000 euro nodig om een plaatsje in een van de boten te bemachtigen.

De reis is perfect georganiseerd. Met de boot gaat het de zee op, van daaruit is men al zo goed als in Spanje, vertelt de Senegalees. Het Spaanse schip “Salvamento” – Spaans voor redding – wacht al in de internationale wateren om de illegale immigranten aan boord te nemen en rechtdoor te gaan naar Spanje. 50 mensen passen in een boot, gemiddeld betalen ze 2.500 euro – minstens 125.000 euro per boot. Het is onduidelijk of de “reisagent” uit Senegal op de hoogte is van de winstbedragen die beschikbaar zijn voor zijn bazen. Als Lauren Southern hem vraagt hoeveel geld hij per reis zou verdienen, weet de vermeende 20-jarige niet het juiste antwoord. Dat zou kunnen worden opgeteld, maar de “Marokko man” – blijkbaar de smokkelaar een niveau hoger, heeft een heleboel geld, zegt hij. Hij kent de naam van de “Marokko man” niet, alleen de baas weet het, zegt hij. Het is een bedrijf en elke zwarte man kan naar Spanje komen, meldt hij.

Hoeveel Afrikanen er per dag in de boten worden gedaan, is afhankelijk van de veiligheidsmaatregelen, soms 500. Op betere dagen zou dit wel 2000 kunnen zijn. Er is ook een “garantiepremie”, als u betaalt, krijgt u uw geld terug als het niet lukte met de aankomst in Spanje. Hij was de bemiddelaar, hij gaf de 2.000 of 4.000 euro aan de baas, alles daarboven behoort hem toe, volgens het bedrijfsmodel. In zijn thuisland is het gewoon te moeilijk om een ​​legaal visum te krijgen, rechtvaardigt hij de illegale smokkel naar Europa. Het gesprek wordt abrupt gestopt door een arriverende auto. Kort daarna vertelt Lauren Southern ons dat haar informante is gevlucht. Waarschijnlijk uit angst dat zij met de politie zouden samenwerken en dat hij nu zou worden gearresteerd. Hij rende gewoon weg met haar reversmicrofoon. Lauren Southern is depressief. Een week lang werd er gewerkt aan de contacten met de migranten, nu was alles tevergeefs. “Ze denken dat we met de politie werken, maar het was gewoon een lokale boer die zijn auto in zijn veld reed,” zei de zichtbaar depressieve Canadees Lauren Southern.

Bron:

Lauren Southern interviewt Schlepper in Marokko

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Lauren Southern interviewt smokkelaar in Marokko

 1. Jack vanderVeen // april 5, 2019 om 19:07 //

  die baardmans van (vroeger was ie bij die rukkers van GeenSteil) RTL heeft vorig jaar ook een reportage gemaakt over die hufters

  Like

 2. trebor2110 // april 5, 2019 om 23:28 //

  Het Spaanse schip “Salvamento” – Spaans voor redding –

  Het Spaanse schip “Salvamento” bestaat niet hij bedoeld gewoon een reddingsschip en dat kan ieder schip zijn waar door je gered wordt .

  Like

 3. trebor2110 // april 5, 2019 om 23:31 //

  Jack jij bedoeld waarschijnlijk Danny maar die heft niet bij GS gezeten maar bij PowNed
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Danny_Ghosen

  Like

 4. trebor2110 // april 5, 2019 om 23:42 //

  Karskens is ook een keer overgevaren van Turkije naar Kos .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s