Nieuw

Duitsland wil migranten van het NGO-schip “Alan Kurdi” opnemen

Duitsland wil een deel van de vluchtelingen en migranten op het NGO-schip “Alan Kurdi” opnemen. Een woordvoerder van het Bondsministerie van Binnenlandse Zaken zei vrijdag in Berlijn dat de Duitse regering zich inzet voor een “snelle en humanitaire oplossing” voor de “mensen die gered zijn uit de nood op zee” in de Middellandse Zee. Zij verwacht ook van andere lidstaten van de EU dat zij een bijdrage leveren aan het toelatingsproces.

Het schip van de in Regensburg gevestigde organisatie Sea-Eye had volgens eigen informatie 64 migranten voor de Libische kust afgevoerd, waaronder kinderen en vrouwen. De “Alan Kurdi” is momenteel op zoek naar een haven in de EU waar het veilig binnen kan komen.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, heeft al geweigerd de mensen op te nemen en heeft Duitsland opgeroepen om voor het “probleem” te zorgen. Hij ziet Duitsland als verantwoordelijk omdat het een Duits schip is.

Volgens het Bondsministerie van Binnenlandse Zaken heeft de Bondsregering de Europese Commissie inmiddels verzocht de coördinatie over te nemen “en ervoor te zorgen dat het reddingsschip een veilige haven kan binnenvaren”.

Ska Keller, de Europese topkandidaat van de Groene Partij, bekritiseerde vrijdag “het onwaardige gelach om welk EU-land vluchtelingen accepteert”. Ze riep Duitsland op om “zijn verantwoordelijkheid te nemen en de vluchtelingen op te nemen”.

Ook de organisatie “Pro Asyl” riep op tot een snelle oplossing. “Zij die Libië ontvluchten zijn getraumatiseerd en zijn slechts ternauwernood aan foltering en dood ontsnapt”, verklaarde de directeur Günter Burkhardt. “De mensen moeten onmiddellijk aan land gaan. Duitsland zou in de EU ook het initiatief moeten nemen voor een ordelijke procedure voor de toelating van geredde personen.

Bron:

Deutschland will Migranten von Bord des NGO-Schiffs „Alan Kurdi“ aufnehmen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Duitsland wil migranten van het NGO-schip “Alan Kurdi” opnemen

 1. Goh, wat zal de Duitse bevolking daar weer blij mee zijn.

  Like

 2. Jack vanderVeen // april 5, 2019 om 19:13 //

  en die negers hebben vast geleden. echt zielig vind ik hen. zo ver van hun familie vandaan, die kinderen van tussen de 25 en 35jaar.
  ik krijg bijna tranen in mijn ogen. laten we hen maar snel terugvliegen naar hun heimat.
  fijn, gezellig en alles verwarmend verenigd met hun familie aldaar.

  Like

 3. ref11797 U denkt toch niet alleen de DUITSERS ,ze zijn ze al aan t verdelen tussen de andere landen !!!!!

  Liked by 1 persoon

 4. Ze zullen het NIET laten….Europa (nog met een hoofdletter) moet en zal verziekt worden!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s