Nieuw

De Duitsers sterven als vliegen

In 2016 stierven in Duitsland ongeveer 911.000 mensen. Dat is ongeveer 2500 per dag. Volgens Die Welt kwamen eind 2015 en begin 2016 ongeveer 6.000 vluchtelingen/migranten per dag aan. Tot op de dag van vandaag is het niet mogelijk om precies vast te stellen hoeveel migranten in 2015-2017 daadwerkelijk Duitsland zijn binnengekomen.

Dubbele en drievoudige identiteiten, gemiste tellingen en mensen die illegaal ondergedoken zijn in het land kunnen niet correct worden gereproduceerd in de statistieken. Het is waarschijnlijk een feit dat in 2015 en 2016 ongeveer 1,5 tot 2 miljoen extra mensen uit vreemde landen en culturen naar Duitsland kwamen. In dezelfde periode stierven in Duitsland ongeveer evenveel mensen, de meesten van hen waarschijnlijk etnische Duitsers, die gemiddeld veel ouder zijn dan de migrantenbevolking. In de leeftijdscohorten 65-75, 75-85 en 95 jaar en ouder zijn buitenlanders en Duitsers met een migratieachtergrond vrijwel niet vertegenwoordigd als men de aantal groepen vergelijkt met de autochtone bevolking (Federaal Bureau voor de Statistiek). De overgrote meerderheid van de Duitsers bevindt zich veruit in de leeftijdsgroepen 45-55, 65-75 en 75-85. Met een gemiddelde levensverwachting in Duitsland van 81 jaar, hoewel het twijfelachtig is of het leven op 81-jarige leeftijd nog wel actief of vrij passief is.

Daarom is de vermeende meerderheid van de Duitse bevolking, die momenteel nog steeds luidkeels wordt aangehaald in alle debatten over het integratievermogen van het land en zijn angst voor vervreemding, een kalmerende pil voor de komende tien tot twintig jaar. Want rond 2030 zullen veel van deze leeftijdsgroepen op de deur kloppen en uit de statistieken verdwijnen. De demografische meerderheid van de Duitsers zal dan onvermijdelijk in de meeste steden verdwijnen. In 2016 had 38,1 procent van alle kinderen in Duitsland een migratieachtergrond (d.w.z. van buitenlandse afkomst of met minstens één niet-Duitse ouder). Omdat de cijfers verouderd zijn, kunnen we uitgaan van een hoger percentage in 2018. Er zij ook op gewezen dat deze percentages betrekking hebben op Duitsland als geheel. In stedelijke agglomeraties, waar het aandeel migranten bijzonder hoog is, is het aandeel kinderen met een migrantenachtergrond ook hoger. Voorbeelden hiervan zijn Keulen, Düsseldorf, Dortmund, Berlijn, Bremen, Hamburg, Duisburg, Essen en vrijwel elke andere grote stad in Duitsland die niet ten oosten van de Elbe ligt en niet Berlijn heet.

Veel droge nummers, die bij de meeste lezers hier ruwweg bekend zouden moeten zijn. Ik vertel je hier niets nieuws. Daarom wil ik eindigen met een morbide noot. Een paar anekdotes uit het leven. Hier in Köpenick zijn verschillende grote begraafplaatsen, waar blijkbaar alleen inwoners van Berlijn en Köpenick begraven liggen. Vreemd genoeg had ik onlangs het genoegen om met een begrafenisondernemer te praten die hier een klein rouwcentrum in de buurt runt. Tijdens het drinken van een biertje vertelde hij me met een droge en koude uitstraling die goed past bij een begrafenisondernemer dat hij eindelijk zijn huis in een zuidelijk vreemd land kon kopen – een enorme woning voor ouderen, met zwembad en veranda en uitzicht op de Middellandse Zee. Volgens de begrafenisondernemer liep het bedrijf uitstekend. Want “de Duitsers sterven als vliegen”. Hij vertelde over lange weken waarin hele (figuurlijk) dorpen en vrachtwagenladingen begraven moesten worden. Vaak ook degenen die op hoge leeftijd eenzaam zijn en pas laat door familieleden “gevonden” worden als hun grootmoeder of grootvader na drie maanden nog niet van zich heeft zaten horen. Dit zou dan bijzonder onplezierig zijn, maar niet minder lucratief. Een avond waarop mijn bier niet zo lekker smaakte als het hoort. Het eindigde met het advies dat ik nu moet proberen een goede plek te vinden, want over twintig of dertig jaar zal de helft van het land één grote begraafplaats zijn.

Bron:

Die Deutschen sterben wie die Fliegen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Trackback / Pingback

  1. De Duitsers sterven als vliegen – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s