Nieuw

Asielschandaal: Woede over moordende migrant

Een uitgeprocedeerde asielzoeker, die in een Oostenrijkse gevangenis had moeten zitten voor drie eerdere veroordelingen, is beschuldigd van het neersteken van een vrouw. De verdachte, geïdentificeerd als 40-jarige Iraakse migrant Daban K., is naar verluidt aangeklaagd voor de moord op de 50-jarige Nagsha R, die naar verluidt in haar eigen bloed is gestikt na meerdere malen te zijn gestoken.

Vijf kinderen achtergelaten

Het vrouwelijke slachtoffer, die vijf kinderen uit een eerdere relatie heeft en met Daban K. wilde trouwen, werd in haar flat in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen vermoord nadat ze meerdere malen was neergestoken.

Volgens berichten is de verdachte nu officieel in staat van beschuldiging gesteld voor de moord die plaatsvond in het najaar van 2018. Echter, aangezien Daban K. zijn asielaanvraag in 2005 werd afgewezen, toont de aanklacht een reeks vermeende tekortkomingen van de kant van de Oostenrijkse autoriteiten.

Het verhaal heeft geleid tot verontwaardiging in Oostenrijk, waarbij de krant ‘Oesterreich’ het een ‘asielschandaal’ noemde, terwijl de ‘Krone’ zei dat ‘de dader in de gevangenis had moeten zitten’.

Asielaanvraag in 2014

Volgens berichten zou de verdachte in 2011 uiteindelijk zijn uitzettingsbevel hebben ontvangen en vervolgens ondergronds zijn gegaan. In 2014 kwam hij echter weer boven water om een vervolgaanvraag voor asiel in te dienen en verklaarde dat hij vreesde voor zijn leven als hij teruggestuurd zou worden naar Irak. Toen zijn aanvraag opnieuw werd afgewezen, slaagde Daban K. erin om opnieuw in beroep te gaan tegen de beslissing en de procedure is nog steeds aanhangig bij de Oostenrijkse rechtbanken.

Ondanks drie eerdere veroordelingen voor afpersing in 2010, mensenhandel in 2017 en GHB in 2018, slaagde hij erin om aan de gevangenis te ontsnappen door gebruik te maken van een aantal vermeende trucs. Vorig jaar beweerde hij naar verluidt te lijden onder depressies en posttraumatische stressstoornissen om te voorkomen dat hij de gevangenis in moest. Nadat een deskundige had verklaard dat hij goed genoeg was om zijn gevangenisstraf uit te zitten, verdween de verdachte weer en verhuisde hij met Nagsha R.

Drugs in het verleden

Volgens berichten werd het slachtoffer al snel boos dat Daban K. niet op zoek was naar werk en in plaats daarvan de hele dag thuis bleef en cannabis rookte en dronk. Volgens onderzoekers zou Daban K. tijdens een verhitte discussie met het slachtoffer een keukenmes hebben gepakt en haar meerdere malen hebben gestoken.

Een autopsie toonde aan dat Nagsha R. vier diepe steekwonden in haar nek en borst had, en acht verwondingen in haar buik en zijkant. Men gelooft dat ze stierf door te stikken in haar eigen bloed. Ondertussen wordt Daban K. momenteel opgesloten in voorarrest op verdenking van de moord. Het onderzoek wordt voortgezet.

Bron:

Asylum Scandal: Outrage Over Migrant Murder Suspect

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Asielschandaal: Woede over moordende migrant

  1. Jack vanderVeen // april 5, 2019 om 19:20 //

    dat gezeik aan je kop van al dişe vrouwen, dat je moet gaan werken. daar zal elke gestoorde gek van worden.

    Like

  2. En ze had pas vijf kinderen..

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s