Nieuw

Zweedse sociale dienst dwong drie christelijke kinderen in een moslimgezin – de vader nam de kinderen en vluchtte naar Polen

Fotocollage © Samhällsnytt

Een schandaal heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen in Polen. Een Russische vader, Danis Lisov, kwam zeven jaar geleden naar Zweden. Maar in 2017 werd zijn vrouw ziek. De sociale dienst besloot toen om de kinderen van Danis af te nemen omdat hij geen volledige baan had en dus niet voor de kinderen kon zorgen. In plaats daarvan werden ze in een Libanese moslimfamilie geplaatst. Daaropvolgend nam de vader zijn drie dochters uit het pleeggezin en vluchtte.

Lisov moest enige formaliteiten regelen om aan de slag te gaan. Maar de sociale dienst was van mening dat hij niet voor de kinderen kon zorgen en op 1 september 2017 werden ze bij een Libanees moslimgezin geplaatst. Lisov behield formeel de voogdij over de kinderen, maar mocht ze slechts zes uur per week zien, melden verschillende Poolse kranten, waaronder Dziennik Narodowy, Polsat News en Poland In.

– Ik was weg en kreeg een bericht dat mijn kinderen werden opgevangen (…..) de sociale dienst wilde niet vertellen waar ze mijn kinderen naartoe hadden gebracht, vertelde Denis Lisov aan de Poolse rechtbank over hoe zijn kinderen in een pleeggezin werden geplaatst.

– Het pleeggezin dat de voogdij had over zijn dochters is van Arabische afkomst. Een belangrijke factor is dat de meisjes uit een christelijk huis komen. De rechtbank in Zweden heeft hem niet de gelegenheid gegeven om zijn rechten op zijn familie en kinderen te verdedigen. De meisjes willen niet in dit pleeggezin blijven, zegt advocaat Babken Khanzadyan die de familie Lisov vertegenwoordigt.

Vlucht met de kinderen
Zijn dochters woonden meer dan een jaar bij de moslimfamilie, ongeveer 300 km van hun vader. Uiteindelijk besloot hij zijn dochters mee te nemen en weer naar Rusland te vluchten, maar hij werd tegengehouden op de luchthaven van Warschau, omdat de Zweedse autoriteiten hadden gemeld dat zijn dochters vermist waren. Daarom vroeg hij in plaats daarvan asiel aan in Polen.

De situatie werd doorverwezen naar de Poolse rechtbank, die gisteren, 3 april 2019, het besluit van de sociale dienst over gedwongen plaatsing heeft afgewezen omdat het in strijd is met een EU-verdrag dat stelt dat kinderen niet in een buitenlandse culturele omgeving mogen worden geplaatst, wat de sociale dienst had verwaarloosd.

De rechtbank constateerde dat Lisov niet het vaderschap was afgenomen, rechter Janeta Seliga-Kaczmarek besloot dat de voogdij over de kinderen zou worden overgedragen aan hun vader en besloot daarom dat de kinderen bij de vader mogen blijven.

Moet in Polen blijven totdat de vluchtelingenstatus is vastgesteld
– De kinderen hebben een zeer sterke band met de vader en toen ik met de kinderen sprak, vertelden ze dat ze bij hun vader willen blijven, van hem houden en niet van hem gescheiden willen worden, aldus rechter Janeta Seliga-Kaczmarek.

– De daaropvolgende getuigenis van de vader en gebrek aan bewijs dat zijn vaderschapsrechten beperkt waren, evenals het welzijn van de kinderen, heeft de rechtbank doen besluiten dat de kinderen in de zorg van hun vader blijven, vervolgde zij.

De rechtbank besliste ook dat de vader in Polen moest blijven tot zijn vluchtelingenstatus werd toegekend.

-De kleinere meisjes begrepen er niets van. De oudste dochter zei dat het voor haar moeilijk was om te wennen aan het leven van dit gezin. Ik kwam erachter dat het voor haar erg moeilijk was om de opmerkingen van de familie te gehoorzamen. Ook als ze ziek was of verschillende problemen had. Ze kon niet wennen aan het strenge milieu, getuigde de vader in de rechtbank.

Moslim-“pleegvader” kwam naar de rechtbank
Volgens de advocaat Bartosz Lewandowski verscheen de moslimman die de voogdij was toegewezen voor de rechtbank:

Mohammed A., de pleegvader voor de kinderen, getuigde voor de rechtbank dat de Zweedse sociale dienst hem en zijn verblijf betaalt.

– Ze stuurden me om de kinderen op te halen. De sociale dienst vertelden me dat ik naar Warschau moest gaan om ze op te halen. Ik weet niet wat Denis voor een vader is.

Zweedse ambtenaar creëerde schandaal
Volgens de familieadvocaat heeft een Zweedse ambtenaar, die naar Polen is afgereisd, geprobeerd om de kinderen met geweld mee te nemen toen ze in de rechtbank zaten. De politie heeft hem niet doorgelaten. De ambtenaar moet ook in het Zweeds iets tegen hen hebben geschreeuwd.

Poolse minister van Binnenlandse Zaken is vol lof
“De rechtbank heeft besloten dat de kinderen bij hun vader blijven. De politie en de grenspolitie werken goed”, tweette de Poolse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Brudziński.

Bron:

Socialtjänsten tvångsplacerade tre kristna barn hos muslimsk familj – pappan tog barnen och flydde till Polen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8175 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Zweedse sociale dienst dwong drie christelijke kinderen in een moslimgezin – de vader nam de kinderen en vluchtte naar Polen

 1. koddebeier // april 4, 2019 om 14:30 //

  Smerige linkse ratten die Zweden !!

  Like

 2. Jack vanderVeen // april 4, 2019 om 17:25 //

  Dus: een werkeloze Libanees, dit concludeer ik uit de tekst, schijnt beter in staat te zijn om vreemde kinderen op te voeden dan hun eigen vader en moeder.
  Hoe zit het met de cultuur, met de taal, geloof, etc?
  Daar lees ik niets over, maar daar zullen die lynxze Zweedse ratten zich niet druk over gemaakt hebben.

  Like

 3. Gelukkig is het toch nog goed afgelopen dankzij de Polen 🙂

  Like

 4. Echt een stel door geschoten idioten in Zweden. Heel wat jaren terug keek ik nog tegen ze op. Ze hadden een prima sociale staat opgericht. Maar blijkbaar is dat ook ten gronde gegaan sinds de komst van die gelukszoekers. En niet te vergeten die ultra linkse mongolen.

  Like

 5. Goed gedaan Pooltjes! Chapeau!! Neem die achtelijke Zweden maar niet serieus; een soort van nationale gekte heeft daar toegeslagen; normaliteit is verdwenen aldaar.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Zweedse sociale dienst dwong drie christelijke kinderen in een moslimgezin – de vader nam de kinderen en vluchtte naar Polen – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s