Nieuw

Vanwege “negatieve energie”: Poolse priesters verbranden Harry Potter boeken

In Polen hebben katholieke priesters boeken verbrand die zij als godslasterlijk beschouwen. Onder hen waren Harry Potter boekdelen van de Britse schrijfster J. K. Rowling. In een Facebook-post met foto’s van het branden van boeken en citaten uit het Oude Testament verklaren de priesters: “Wij gehoorzamen het Woord van God”.

Op de foto’s zie je hoe de drie geestelijken een mand vol boeken en andere voorwerpen naar een open haard dragen. De foto’s laten zien hoe de priesters bidden bij het vuur, dat ook een Afrikaans masker, een “Hello Kitty” paraplu en een Hindoe-standbeeld bevat. De Poolse bisschop en de plaatselijke bisschop bevestigden het incident, maar wilden er geen commentaar op geven.

Leden konden voorwerpen meenemen
Een lid van de gemeenschap vertelde een Poolse radiozender dat de actie plaatsvond op de zondag na de Heilige Mis. De leden van de congregatie werden gevraagd om voorwerpen mee te nemen die verband houden met bijgeloof of die een “negatieve energie” uitstralen.

De Facebook-inzending veroorzaakte controverse op sociale netwerken. Een gebruiker beschreef de actie als een “ziek ritueel”: “Ik wil graag geloven dat dit een grap is..”, schreef hij. Een andere opmerking was echter: “Weg met alles wat God niet bevalt en zie hoe je leven verandert”.

De Harry Potter-serie, die handelt over de avonturen van de gelijknamige jonge magiër, heeft in religieuze en conservatieve kringen al veel kritiek gekregen.

Bron:

Wegen „negativer Energie“: Polnische Priester verbrennen Harry-Potter-Bücher

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8627 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Vanwege “negatieve energie”: Poolse priesters verbranden Harry Potter boeken

  1. Jack vanderVeen // april 4, 2019 om 11:47 //

    Overal blijkt men super gestoorden aan te treffen. Of zij er voor gestudeerd hebben😷

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Vanwege “negatieve energie”: Poolse priesters verbranden Harry Potter boeken – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s