Nieuw

Noorwegen gaat eindelijk de verkrachtingsepidemie aanpakken – met lesprogramma op scholen

De Noorse regering heeft een actieplan gepresenteerd tegen de verkrachtingsepidemie die het land heeft getroffen. Het plan is een teleurstelling, zegt het secretariaat van het Crisiscentrum.

Vorige week presenteerde de Noorse minister van Justitie Jon Georg Dale het nieuwe actieplan van Noorwegen tegen de alarmerende toename van verkrachtingen in het land.

Het heeft vier jaar geduurd om het actieplan te ontwikkelen. Maar de leider van het Crisiscentrum, Tove Smaadah, zegt dat het plan teleurstellend is.

– Het actieplan […..] mag niet het alibi van de regering worden om de kwetsbaren te verraden, zegt Smaadah.

De belangrijkste punten van het actieplan zijn onder meer dat verkrachting als fenomeen moet worden opgenomen in het lesprogramma van de scholen. Bij doelgericht preventiewerk moet het verkrachtingsprobleem worden aangepast aan verschillende leeftijdsgroepen.

Kinderen en jongeren moeten beter weten wat seksueel misbruik voor iets is en leren hun eigen en andermans grenzen te respecteren, want die kennis lijkt de laatste jaren verloren te zijn gegaan. Het herziene curriculum zal dit najaar worden ingevoerd.

Bovendien moeten jonge mannen volgens het actieplan beter verantwoordelijk worden gesteld en moeten de gevolgen van een politierapport over verkrachting voor hen worden verduidelijkt.

Men moet ook meer steun geven aan meisjes en vrouwen die toch aan verkrachting worden blootgesteld. Voorlichtingscampagnes over de opvangcentra voor verkrachtingsslachtoffers moeten de kennis van het publiek vergroten over waar zij zich indien nodig kunnen wenden.

Men moet de personen die verkrachting plegen beter opsporen, met nieuwe handvatten om de competentie te vergroten en behandelingen voor kinderen en jongeren te creëren.

De internationale lobbyorganisatie Amnesty gelooft dat het nieuwe actieplan veel positieve doelen en benaderingen heeft. Maar de secretaris-generaal van Amnesty Noorwegen, John Peder Egenæs, schrijft in een bericht aan het Noorse dagblad VG dat Amnesty diep teleurgesteld is dat de minister van Justitie aarzelt over “de noodzaak van een wetswijziging”.

“Zowel preventieve als wettelijke maatregelen van verkrachting beginnen met een duidelijke wettelijke norm die stelt dat seksuele gemeenschap zonder toestemming verkrachting is,” schrijft Egenæs.

Bron:

Ny handlingsplan mot voldtekt: Nå blir seksuelle overgrep tema på skolen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Trackback / Pingback

  1. Noorwegen gaat eindelijk de verkrachtingsepidemie aanpakken – met lesprogramma op scholen – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s